We proudly present: de genomineerden voor Fruit Logistica Berlijn

Op 8 februari 2019 wordt in Berlijn de belangrijkste prijs van de agf-industrie. Op 6 en 7 februari 2019 krijgen meer dan 77.000 bezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd de gelegenheid om hun stem uit te brengen voor de innovatie van het jaar. Alle genomineerden in één oogopslag.

De genomineerden voor de FRUIT LOGISTICA Innovation Award (FLIA) 2019 staan definitief vast. “De FLIA geldt als de belangrijkste onderscheiding in de industrie. Ook dit jaar verdienen innovatieve producten, diensten of technische oplossingen die de wereldwijde agf-industrie – van productie tot verkooppunt – nieuwe impulsen geven, aandacht in de media.” aldus Madlen Miserius, Senior Product Manager van de FRUIT LOGISTICA.

Het bijzondere kenmerk van de FRUIT LOGISTICA Innovation Awards: Meer dan 77.000 vooraanstaande inkopers en beursbezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd kunnen op de eerste twee beursdagen op 6 en 7 februari 2019 hun stem uitbrengen op de innovatie van het jaar. De tien genomineerden presenteren zich in de overgang tussen de hallen 20 en 21. Ook worden daar op 8 februari 2019 om 14.30 uur de winnaars bekend gemaakt. De FLIA wordt in 2019 voor de 14de keer uitgereikt.

Een deskundige jury samengesteld uit vertegenwoordigers in alle handelsniveaus binnen de agf-industrie hebben uit meer dan 70 kandidaten, 10 genomineerden waaronder het Belgische DCM, geselecteerd:

„DCM Viscotec® Blue“, De Ceuster Meststoffen – DCM, België – Een reukloze, sterk geconcentreerde, gemakkelijk te doseren, milde meststof in gelvorm voor gebruik in de ecologische land- en tuinbouw. Het hoge stikstofgehalte, het kalium en aminozuren zorgen voor een optimaal wortelstelsel, de opname van voedingsstoffen en daardoor de groei van de plant.

„Avocado Pitter 300-AVC“, CTI Food Tech, Italië – Een gepatenteerde machine voor het verwijderen van de avocadopit. De machine voert per minuut tot 300 avocado’s naar een speciale container, waarin deze verticaal gepositioneerd worden. Een pin houdt de pit vast en de vrucht wordt in twee helften gesneden.

„Oriental Red® – Red Kiwifruit“, Jingold, Italië – Een oorspronkelijk uit China afkomstige Dong-Hong kiwi met unieke organoleptische eigenschappen en een uitstekende houdbaarheid. Hun zoetheid met 20 tot 21 graden Brix en een tropische-exotische nasmaak maken ze erg populair.

„Die Birne Fred®“, VariCom, Zwitserland – Een roodachtige perensoort, de CH 201, in het premiumsegment. Het wordt gekenmerkt door een gelijkmatige vruchtgrootte, een knapperige textuur en consistentie met een aangename zoetheid en lichte zuurgraad. De vrucht druipt niet en behoudt een optimaal evenwicht tussen knapperigheid en sappigheid.

„Modula“, Roter Italia, Italië – Een elektronische zaaimachine, waarin flexibele perforatie-elementen het zaad oppakken. Deze elementen plaatsen de optimale inzaaihoeveelheid in de kuiltjes in de bodem. De zaaiafstand wordt aangepast aan het desbetreffende gewas. Activering of deactivering vindt direct op het display plaats.

„Top-Sealable Compostable, Recycable Strawberry Punnet“, CKF, Canada – Een afsluitbare, composteerbare en herbruikbare schaal van houtslijp voor 350 tot 400 gram aardbeien. Door de zegelfolie bevat de verpakking de kleinst mogelijke hoeveelheid plastic. De schalen bieden een hoge mate van bescherming, zichtbaarheid van het product en maakt een langere houdbaarheid mogelijk.

„PerfoTecO2Control“, PerfoTec, Nederland – Een CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines. Een minutieus afgesteld, gecontroleerd mengsel van CO2, zuur- en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoeften van de betreffende groente- en fruitproducten.

„Redlander“, Bejo, Nederland – Een tegen valse meeldauw bijna volledig resistente, sappig-rode hybride ui die in verschillende verpakkingen verkrijgbaar is als biologische en conventionele ui. De ui geldt als bijzonder oogst- en opslagvriendelijk.

„Softripe® Reifetechnologie“, Frigotec, Duitsland – Een volautomatische rijpingstechnologie voor bananen en andere tropische vruchten, waarbij deze volgens hun eigen fysiologische eisen op een energiezuinige “natuurlijke manier” worden gerijpt. Er worden verschillende rijpingsfasen en een betere kwaliteit van de vruchten bereikt.

„Slide Valeriana Eco“, Hortech, Italië – Een elektrische multifunctionele oogstmachine met een speciaal kammentransportsysteem voor het optimaliseren van het transport. Een draaicirkel van 75 graden garandeert de hoogste snijkwaliteit. Asynchrone motoren, stroom- en ladingsopslag spreken voor ecologische duurzaamheid.