WECANDANCE presenteert de WCD16 Food Market

WECANDANCE is trots de vijftien food partners voor te stellen die tijdens het festival op 13 en 14 augustus de WCD16 Food Market zullen bezetten. Food is een belangrijk onderdeel van de WECANDANCE ervaring en het festival streeft jaar na jaar naar een nog betere kwaliteit en service. De food partners ontwikkelden elk een ‘signature dish’ speciaal voor het festival en zullen dit gerecht de komende maanden ook op het menu zetten in hun respectievelijke restaurants.

Balls & Glory:  Sinds 2012 is Balls & Glory niet meer weg te denken van de culinaire kaart. Met een geschiedenis die teruggaat naar het landelijke Leisele/Veurne en met roots in Gent, introduceerde Wim Ballieu handgerolde gehaktballen gevuld met voor ieder wat wils. Dit slow-foodconcept biedt gezonde, gevarieerde gehaktballen met seizoensgebonden ingrediënten die gecombineerd worden met typisch Belgische stoemp of een fris slaatje. Veggies komen ook aan hun trekken met ballen gemaakt uit pure groenten die steevast deel uitmaken van hun menu. Op WECANDANCE in Space presenteert Balls & Glory de Green Cosmo Ball gevuld met doperwten en afgewerkt met munt. Het Britse “porc with mintsauce” diende als inspiratie voor dit frisse, heruitgevonden gerecht. Er wordt een smakelijk slaatje bij geserveerd, de Black Hole Salad.

Blend: Blend is de perfecte combinatie van twee broers maar ook van verschillende concepten in één. Kamiel en Hendrik delen een passie voor eten, drinken en muziek, een perfecte blend voor WECANDANCE. Ze zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing en verdiepen zich dan ook in zowel consulting, home cooking, evenementen als samenwerkingen met andere concepten of chefs.

2015 was het jaar dat Blend en WECANDANCE elkaar ontmoetten. Dit resulteerde in een succesverhaal dat zich verder ontplooit voor #WCD16. De broers zullen dit jaar heerlijke Planetary Patatas klaarmaken met chorizo en mousseline. De zuiderse smaken zullen je de energie geven die je nodig hebt op dit beach festival. Om de pikante toetsen wat te verzachten, zullen ze je voorzien van een frisse ice pop! Deze cocktail in de vorm van de welgekende Calippo past perfect in de hand terwijl je geniet van spacey beats.

blvd. houdt niet van gecompliceerde bereidingen maar van pure ingrediënten. Het restaurant herwerkt klassiekers en daarbij stellen ze steeds kwaliteit en kwalitatieve ingrediënten voorop. Op WECANDANCE blvd. de festivalgangers verrassen met iets wat misschien een gewone burger lijkt maar het niet is. Voor hun Grilled Wagyu UFO maalden ze Wagyu Beef tot de smakelijkste burger ooit en gebruikten ze zuurdesembrood, volledig volgens de regels van de kunst bereid.

Il Capriani: Bij Il Capriani waan je je steeds een beetje in huiselijk Italië. De authentieke Italiaanse gerechten zijn een bewijs van hun passie voor verschillende zuiderse smaken die zowel jong als oud kunnen bekoren.  Het WECANDANCE-menu wordt aangevuld met een Dark Solar Pizza van Il Capriani. Een krokante pizzabodem wordt belegd met een zwarte-olijvencrème en afgewerkt met smeuïge mozzarella, pikante salami en rode ui. De zoute en pikante toetsen zorgen voor een perfecte smaakbalans en brengen je in een kosmische extase.

Carcasse: Chefs Nicolas Wentein en Hendrik Dierendonck zien erop toe dat het vlees verser dan vers vertrekt uit de slagerij en rechtstreeks toekomt in hun restaurant Carcasse. Ze willen zelf het verhaal vertellen over de herkomst van het vlees tot hoe het werd gekweekt en gevoed. Voor WECANDANCE ontwikkelden deze twee chefs de Pastrami Shuttle. Ze haalden hun inspiratie uit de New Yorkse straten en brengen hun frisse kijk op dit gerecht naar de Food Market van #WCD16. WVLR (West-Vlaams rood rund) wordt gecombineerd met verse, gekruide focaccia, parmezaan en zure room.

Chyl:  Anders en bewuster consumeren in het dagelijkse leven is wat Chyl drijft. Niet voor niets is hun naam ontstaan uit de leuze “Change Your Lifestyle, then CHerish Your Life”. Ze gebruiken uitsluitend biologische producten en willen hun afvalverbruik naar beneden halen. Dat leidde ook tot de opening van de CHYL SHOP en enkele spots waar je tot rust kan komen.  Hun WECANDANCE-gerecht, Manouche Moon, kan omschreven worden als een zomers en bovenal vegetarische maaltijd die je de nodige energie zal geven om te dansen tot in de vroege uurtjes. Een combinatie van Libanees brood, tahini en rode-bietenhumus, groene falafel, avocado, geitenkaas, rucola en rode ui brengt je even tot in de zevende hemel.

Essence:  Essence staat voor duurzaamheid en brengt je een gezonde, plantaardige keuken met recepten vol energie. Het is het perfecte comfortfood dat je voorgeschoteld krijgt op smaakvolle, kleurrijke borden.  Dit jaar komen ze de Lost In Space Burger voorstellen op WECANDANCE, gemaakt van pecannoten en kiemensalade, zure ui, zoete aardappel en wortel, afgewerkt met curry- en barbecuekruiden. Deze smaakbom zal je jezelf doen verliezen, maar geeft je zeker en vast genoeg energie om terug te komen en ten volle te genieten van WECANDANCE!

Jean Sur Mer: Eerlijk, duurzaam, seizoensgebonden en verser dan vers: dat is Jean Sur Mer. Zij brengen het beste van de Noordzee op een bord, of het nu streetfood, sharing food of een acht-gangenmenu is. Telkens wordt hun hart en ziel in het gerecht gelegd om te komen tot een onvergetelijk culinair orgasme.   Jean Sur Mer presenteert op WECANDANCE de Smokey Fish Taco met gerookte makreel in de hoofdrol, een duurzame noordzeevis die in de zomer volop in onze kustwateren rondzwemt. Het gerecht wordt afgewerkt met zowel zure als zoute accenten, ideaal voor op een spacey beach festival.

Mondada: In grootsteden zoals Barcelona, Tokio, New York, Londen en Parijs is het niet ondenkbaar om de hele dag door een zaak te kunnen binnenstappen en op eender welk moment een gezonde maaltijd te bestellen. Tien jaar geleden wilde Mondada dit ook in België mogelijk maken en startten ze een no-nonsense foodroom waar je de hele dag door vers en gezond eten kon verkrijgen. Tot op vandaag kiest Mondada nog steeds voor veel groenten boordevol vitaminen, met hier en daar een Oosterse toets in hun gerechten.  Een Libanese bulgursalade met een pikante saté van gegrild rundsvlees en kip, samen met humus, gegrild naanbrood en een hot dip vormen samen hun WECANDANCE Spicy Space Stick.

Nxt Door, een concept van chefs Tom Mestdagh, Tom Vermeulen en Jeroen Borgleyens, serveert de beste streetfood met een eigen twist. De chefs verkiezen steeds nieuwe, verrassende en pure smaken van over de hele wereld in de vorm van tapas. Voor WECANDANCE blijven ze uiteraard bij hun streetfoodconcept en presenteren ze je hun Terrestrial Fish Tortilla. Vis met een Japanse broodkruimtortilla vormen samen een heerlijke snack met een zachte toets. De combinatie van de tortilla met spicy dips en zoet fruit maken het gerecht helemaal af.

De Oesterput:  De Oesterput bestaat al dertig jaar en houdt vast aan de traditionele producten die dankzij de nieuwe generatie een moderne toets krijgen. De broers Devriendt zetten zo het restaurant en de naam van hun ouders verder. Ze zijn steeds aan het experimenteren binnen en buiten hun Blankenbergse keuken en zijn steeds meer te vinden buiten het restaurant, van je eigen huiskamer tot op festivals zoals WECANDANCE. Voor het festival ontwikkelden ze de Mercurry Lobster Burger, een heerlijke lobsterburger met currymayonaise in plaats van de klassieke cocktailsaus, afgewerkt met maanzaad en uitjes.

Romain Roquette: Bijna een jaar geleden opende Romain Roquette voor het eerst haar deuren in Artevelde. Mathieu, Maxime en Brecht, drie vrienden die ook bekend staan als de Salad Boys, brachten het concept vanuit Amerika naar ons klein Belgenland. Ze wilden salades serveren die in een gezonde levensstijl passen met een focus op kwaliteit, smaak en balans. Ze vertrekken vanuit een no-nonsense aanpak en halen hun inspiratie uit alles wat zowat food-gerelateerd is, zonder beperkingen of grenzen. Alledrie geboren en getogen aan de zee, leek het ideaal om samen te werken met WECANDANCE in Zeebrugge. Ze zagen hun kans schoon om om met de toegankelijke smaak van gerookte forel te werken, samen met het zilte van de zeekraal. Zo kwamen ze tot hun Smokin’ Roquette, een gerecht geïnspireerd op de Scandinavische keuken. Alles wordt gemengd met bulgur, aardse rode biet, een zure-appeldressing, spinazie, rammenas, wasabi crunch en natuurlijk de niet-te-vergeten raketsalade of rucola.

Sander Jan Beirens:  Sander Jan, oprichter van SJB Private Catering, werd geboren en getogen in de velden van Zeeuws-Vlaanderen. Daar ontwikkelde hij zijn liefde voor de lokale seizoensbereidingen die hij nu wil verwerken in zijn eigen ambachtelijke garnaalkroketten. SJB draagt oog voor detail en persoonlijk contact met de klant hoog in het vaandel en draagt dit uit in zijn winkel en op ieder evenement waar hij catering verzorgt. Ook op WECANDANCE brengt hij een gerecht van unieke kwaliteit. Je kan er zijn Celestial Crusty Shrimp ontdekken: een klassieke garnaalkroket, geproduceerd door hun dochterbedrijf Trifolium Foods, gepimpt tot een extra crusty kroket.

Umami: Umami, dat haar deuren opende in 2012, vond haar inspiratie in Londen, New York en uiteraard Azië. De chef schotelt zijn gasten graag een unieke mix voor van Aziatische
smaken met Japanse, Chinese en zelfs Indische invloeden met een hedendaagse toets. Na vier jaar kan Umami beschouwd worden als een vaste waarde in Antwerpen. Iedere keer opnieuw streeft hun team naar de beste beleving voor hun klanten.  In het licht van WECANDANCE zullen zall Umami een overheerljike Full Moon Curry klaarmaken. Sterke Indische kruiden en een frisse Thaise afwerking met gebakken rijst zullen je even doen voelen alsof je in Azië was. Het perfecte huwelijk tussen lichtere en sterkere parfums creëren een scherpe balans tussen zoetzure en zoute smaken, een perfecte match voor eender welke drank geserveerd op WECANDANCE.

WOW:  Bij WOW in Kortrijk kan je terecht voor een waaier aan klassieke salades of je kan er gewoon zelf je bord samenstellen. Het restaurant werkt steeds met dagverse producten, wassen hun sla dagelijks en snijden alles met de hand. Je kan terecht bij hen in de zaak maar ook afhaling of levering zijn mogelijk.  Voor WECANDANCE nemen ze je met hun Saturn Salad mee naar Griekenland waar ook vegetariërs aan hun trekken komen. Een salade van gemengde sla, olijven, kerstomaten, komkommer, paprika, gemarineerde feta, rode ui en een heerlijke dressing zal iedereen weten bekoren.