Weimat brengt doorschijnen, duurzaam en anti-damp masker uit!

– Première in België – 100% made in Belgium! Weimat innoveert en lanceert een nieuw product op de genadeloze markt van maskers: Smile.

Weimat innoveert en lanceert een nieuw product op de grenzeloze mondmaskermarkt: Smile, een doorschijnend mondmasker, 100% made in Belgium! Zijn bijzonderheid? De duurzame en herbruikbare Smile heeft geen anti-damp spray nodig om proper te blijven, in tegenstelling tot zijn buitenlandse concurrenten uit voornamelijk Duitsland en Noord-Amerika. Een innovatie én première op gebied van concept en productie in de vorm van een doorschijnend masker dat in België vervaardigd wordt en beschikbaar is op de hele Europese markt!

In een sector waar certificaten vaag en ontoegankelijk blijven voor complexe producten als de LeanMask Fashion (FFP1) of Lean Mask Med (FFP2) – onder andere door hun kromme in plaats van platte vorm – blijft Alex Weiss, als enige, herbruikbare maskers vervaardigen en verkopen, in heel België maar ook in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

In tegenstelling tot de LeanMask wordt het doorschijnende Smile-masker volledig vervaardigd op basis van gerecycleerd plastiek. Dit nieuwe, relaxte mondmasker is een “contact”-masker voorzien van een FFP2 filter (de filter is gecertificeerd, het masker niet). Het is ideaal voor professionele vergaderingen, ontmoetingen onder vrienden of familie of bij uitbreiding voor elke aangelegenheid waar uitwisseling en dialoog primordiaal zijn. Voor ouderen, in het bijzonder, biedt dit masker de mogelijkheid om de gezichten van hun familie opnieuw te zien. Men kan namelijk opnieuw de glimlach of de uitdrukking van je gesprekspartner zien, en zelfs hun lippen lezen als ze goed articuleren. Het masker is een echte meerwaarde voor mensen in bepaalde beroepen als logopedisten, leerkrachten, enz.

Dit vernieuwende mondmasker brengt ook soelaas voor mensen die een bril dragen en niet langer gehinderd willen worden door de vorm van het masker of de damp op hun brilglazen! Smile kan je afwassen met water en een beetje zeep (niet in de vaatwasmachine zoals de LeanMask). De FFP2 filter moet elke dag vervangen worden om de veiligheid te garanderen. Er zijn verschillende manieren mogelijk om het masker vast te maken voor comfortabel gebruik met 2 of 3 bandjes (zie technische fiche). Het kan worden afgeveegd door het masker af voorzichtig te deppen, om de geïntegreerde anti- damp niet te beschadigen.

EEN HERWERKING VAN EEN BELGISCHE TOPPER

Even het geheugen opfrissen: in maart, toen de lockdown net van kracht was, besloot Alex Weiss nieuwe horizonten te verkennen met zijn bedrijf. Tot dan toe was het gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van kunststof onderdelen voor de auto- en luchtvaartindustrie. Samen met zijn ontwerpers en technici werkte hij al snel een duurzaam mondmasker met een gecertificeerde filter uit: LeanMask. Het masker is bovendien waterdicht en kan gemakkelijk worden gewassen. Een op-en- top Belgisch product dat een oplossing biedt voor de huidige overconsumptie van chirurgische wegwerpmaskers. Met het oog op certificatie liet hij zijn maskers (met succes!) testen, maar dat liep niet van een leien dakje. Ondertussen werd het ontwerp van LeanMask Day nog verbeterd en al snel rolden er 10.000 maskers van de band bij het bedrijf. Zo viel het in de smaak bij kinesitherapeuten, tandartsen, apothekers, vaklui, medische centra, politiekantoren, klanten van Weimat uit de auto- industrie, hotels, enz. Toen een van de twee dochters van Alex Weiss het nieuwe LeanMask van haar vader wilde uitproberen, koos ze de zwarte versie, omdat die kleur beter bij haar outfits paste. Sylvia Weiss, de echtgenote van Alex en tevens aandeelhouder van het bedrijf, ging dan weer voor het witte LeanMask, dat mooi bij zowel haar chique als casual kleding paste. Al snel wilden hun vriendinnen er ook eentje, en dan het liefst ook in het rood, blauw of bijvoorbeeld roze. Zo zag de LeanMask Fashion van Weimat het daglicht en werd de kaap van 20.000 verkochte maskers gerond. Alex Weiss wierp zich vervolgens vanaf de zomer op het bedenken van een doorschijnend masker dat in januari 2021 wordt gecommercialiseerd.

Het bedrijf Weimat is ongeveer dertig jaar geleden opgericht door de vader van Alex Weiss, de huidige CEO. Het bedrijf was aanvankelijk gespecialiseerd in de fijnmechanische productie voor de luchtvaartindustrie, maar is zich door de jaren heen meer gaan richten op het ontwerp en de fabricage van spuitgietmatrijzen. Daarbij heeft het zich gespecialiseerd in kleine series en de productie van complexe prototypes. Zestien jaar geleden trad Alex Weiss, na een opleiding in de sector van de voertuigenuitrusting in Zwitserland en Canada, toe tot het familiebedrijf, dat toen vijf of zes personen telde. Intussen is het uitgegroeid tot een kmo met een oppervlakte van maar liefst 6000 vierkante meter en met 45 werknemers (industrieel ontwerpers, gespecialiseerde technici, productiemedewerkers, administratieve medewerkers). Het bedrijf heeft zijn activiteiten gediversifieerd en richt zich ook op OEM’s en fabrikanten van apparatuur voor de meest prestigieuze automerken. Bovendien heeft het zijn expertise op het gebied van de fijnmechanica verder ontwikkeld. Tot 2019 bedroeg de jaarlijkse omzet van Weimat tussen de 8 en de 10 miljoen euro. Hoewel sommige sectoren succesvol blijven, zoals het ontwerp en de fabricage van matrijzen voor PET-injectie (bijvoorbeeld voor de productie van waterflessen), kregen sommige afdelingen door de crisis af te rekenen met een omzetdaling van maar liefst 25%. Het gaat hierbij om de fijnmechanica, maar ook om uitrusting en giet- en spuitgietwerk, voornamelijk voor autoaccessoires in kunststof. Vanwege de vertraging op deze productielijnen en doordat Weimat anticipeerde op het tekort aan maskers, besloot het bedrijf al snel om duurzame, Belgische mondmaskers te gaan ontwerpen en produceren.

Praktische informatie: www.smilemask.be (vanaf 22/01/2021)

Prijs

Masker Smile (doorschijnend – licht beige – met bandjes en witte filter) 27,90 EUR / stuk incl BTW (incl. 25 FFP2 filters)

LeanMask Fashion (lichtroze, groen, cognac, lila, rood, blauw, grijsblauw) 19,90 EUR / stuk incl BTW (incl. 25 FFP1 filters)

LeanMask Kids (lichtroze, groen, cognac, lila, rood, blauw, aqua, smaragdgroen) 14,90 EUR / stuk incl BTW (incl. 25 FFP1 filters)

LeanMask Day (zwart, antraciet, grijs, lichtgrijs, wit, doorschijnend) 17,90 EUR/ stuk incl BTW (incl. 25 FFP1 filters)

LeanMask MED (Doorschijnend) 24,90 EUR / stuk incl BTW (incl. 25 FFP2 filters)

Filters : FFP1 of FFP2 Verpakking per 25 stuks: 9,90 EUR incl BTW

Grotere hoeveelheden maskers en filters zijn op aanvraag verkrijgbaar.