Welkom op Wanderlust

Tijdens Wanderlust, het verjaardagsfestival van Brussels Beer Project, willen we je laten rondreizen door te proeven van ambachtelijke bieren van over de hele wereld. Vandaar de naam “WANDERLUST”, de impuls om de wereld te ontdekken. Dit initiatief zit mee in de vibe met andere festivals in Brussel, waaronder SWAFFF! en BXLBeerFest.

We mogen er fier op zijn dat Belgisch bier deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed en dat Belgische brouwerijen andere internationale brouwers hebben geïnspireerd. Desalniettemin, is de brouwscene nog nooit zo levendig geweest buiten onze grenzen en hopen we dat Brussel zich openstelt voor nieuw werelden. Dat de stad geen historisch museum moge zijn, maar een venster met uitkijk op de wereld.

Small breweries. BIG BEERS.

Kom en ontdek de nieuwe wereld met van 14 brouwerijen waaronder er aanwezig zijn vanuit Brazilië, Quebec, Verenigd Koninkrijk, Polen of Kroatië. Er zullen vele verrassende bieren te ontdekken zijn !

We vieren al ons 6 jarig bestaan !

Ons festival vindt plaats op 2 dagen: op zaterdag 14 en zondag 15 september, op het Vismet-plein (Vismarkt), in de buurt van onze Dansaert-brouwerij. Naast de 84 bieren die door 14 verschillende brouwerijen worden gepresenteerd, wordt op onze viering een breed publiek verwacht met DJ,food trucks, en de mogelijkheid om je favoriete bier in je blik te stoppen en vele andere verrassingen. Dé gelegenheid om het te vieren rond onze hele community!

Praktische details

Zaterdag 14 september 2019 van 14.00 tot 22.00 uur + zondag 15 september 2019 van 13.00 tot 20.00 uur – Vismarkt / Ste Catherine Metro• Gratis toegang – Voorverkoop (2-daagse pas): 19eur (1 festivalglas + 7 bieren van 12.5cl) – On-site (2-daagse pas): 12eur (1 festivaldrankje + 3 bieren van 12.5cl). Meer info op pagina: http://wanderlust.brussels

Brussels Beer Project is een coöperatief project dat co-creatie op de voorgrond plaatst om de gebaande paden te verlaten en een dosis frisheid te creëren in de Belgische bierscène. Ons eerste bier, Delta IPA, werd in 2013 door de gemeenschap gekozen. Onze experimentele brouwerij bevindt zich in de Dansaertstraat waar we meer dan 40 tijdelijke bieren per jaar brouwen. We rekenen nu op een team van meer dan 20 mensen en we bouwen een brouwerij 2.0 in Anderlecht, gepland voor het einde van 2020.