Wereldwijd 14 nieuwe locaties voor Hotel Indigo

De nieuwste toevoeging van Hotel Indigo® in Dubai Downtown verrijkt reizigers met inspirerende en bekroonde ontwerpen die geïnspireerd zijn op lokale creativiteit. Het topmerk van IHG® Hotels & Resorts, Hotel Indigo®, zet zijn groeimomentum voort met nieuwe bestemmingen over de hele wereld. 2020 verwelkomt 14 Hotels Indigo® in haar portfolio en elk hotel is een weerspiegeling van haar omgeving, waardoor elk hotel en elke gast een unieke ervaring heeft. Geïnspireerd door de kleuren, texturen, geschiedenis, gebouwen en mensen uit elke buurt, belichaamt Hotel Indigo deze elementen.

Binnen het merkethos van Hotel Indigo spelen kunst en design een belangrijke rol in elk geopend pand. Elk hotel werkt samen met lokale kunstenaars om de gasten onder te dompelen in kleurrijke lokale verhalen die de geest verruimen en hen verbinden met de ziel van de buurt. Gezamenlijk omvatten ze vele kunststijlen van fotografie, handwerk, muurschilderingen, schaduwkunst, collage, olieverf op doek, aquarel, mozaïek, acryl, kalligrafie, textielkunst, metaal en digitale kunst.

Hotel Indigo Dubai Downtown – Geopend in oktober 2020

Een kunst- en designliefhebbersparadijs, het eerste pand in de Arabische Golf, opende zijn deuren in oktober 2020 langs de oevers van de Dubai Creek, op enkele minuten afstand van Burj Khalifa en de Dubai Mall. Historisch gezien is de stad Dubai gegroeid in combinatie met de ontwikkeling en uitbreiding van de Dubai Creek tot nieuwe gebieden zoals Dubai Design District, Ras Al Khor Wildlife Sanctuary en Downtown. De Creek verhaalt de transformatie van Dubai van een handelspost naar de stad van de toekomst, transformatie die een invloed had op de architectonische en interieuraanpak van het hotel.

Met 269 perfect ontworpen kamers laat Hotel Indigo Dubai Downtowns de levendigheid van de traditionele cultuur zien met een eigentijdse twist, elk detail is doordacht ontworpen. Opvallende kunstwerken zijn te zien in de publieke ruimten van het hotel, waaronder de vier eet- en drinkgelegenheden op verschillende verdiepingen. Elke verdieping is gewijd aan één kunstenaar, zodat de gasten op weg naar hun kamer kunnen genieten van de kunst. Het hotel werkt samen met lokale creatieve kunstenaars via associaties met de Alserkal Cultural Foundation, Tashkeel en XVA-galerie.

Het hotel beschikt over meer dan 200 gecureerde kunstwerken met als doel een collectie te vormen die een rol speelt in het vertellen van het buurtverhaal van het hotel. Hotel Indigo Dubai Downtown toont kunstwerken van niet alleen lokale kunstenaars, maar ook van in Dubai gevestigde expats die zich hebben laten inspireren door de stad, de Emirati-cultuur en het erfgoed van de plaatselijke bevolking. Het hotel werkte ook samen met Fatima Bint Mohamed Initiatief om unieke tapijten te creëren als onderdeel van het totale creatieve concept. Het initiatief is het eigen tapijtproductie- en gemeenschapsontwikkelingsprogramma van de VAE dat meer dan 4.000 vrouwelijke ambachtslieden in Afghanistan in staat stelt zich te ontplooien.

Op de begane grond, de sapbar en de concept store Bakala Jooos, is een creatief kunstwerk gemaakt van een geprint wandpapier in opdracht van Daniel Wegera, om tapijten op de vloer te weven. Doorlopend in de Satwa en pop-art geïnspireerde cocktailbar Off the Wall, geeft elk detail in de zaal een unieke identiteit aan de ruimte, van het creatieve plafondwerk in de vorm van geluidsgolven, tot de rustieke blootgelegde bakstenen muren, aangevuld met straatgraffiti, en designmeubilair en verlichtingsarmaturen. De sociale eetgelegenheid van het pand, Open Sesame, met verbazingwekkende entree met stoffen ontworpen door de Franse modeontwerper Christian Lacroix, is een moderne kijk op het erfgoed van Emirati, met op de soek geïnspireerde kraampjes en geborduurde abaya-patronen in de entree, terwijl de rijke aroma’s van Café Rider Custom Roastery de lucht vult.

Hotel Indigo Hakone Gora, Japan – geopend in januari 2020

Hotel Indigo Hakone Gora, het eerste Hotel Indigo in Japan, biedt een moderne draai aan het onsen-ritueel met traditionele houtafwerkingen die doen denken aan de badhuizen uit de Meiji-periode, dit in tegenstelling tot een dramatische digitale kunstwandinstallatie. De installatie verwijst naar de vier seizoenen van Hakone met subtiele uitdrukkingen van warmte, nieuw leven en het natuurlijke landschap van de locatie door middel van kleurrijke digitale verlichting.

Design is een integraal onderdeel van de gastbeleving, waarbij inspiratie uit de buurt wordt gehaald om het interieur te beïnvloeden. Oude patronen uit het lokale Yosegi-zaiku houtwerk hebben de lobby van de hotels geïnspireerd, het parkethoutwerk siert de plafonds en de gastenkamers, terwijl hedendaagse kunstwerken de natuur van Hakone tot leven brengen door middel van ukiyo-e schilderijen, vuurvliegjes, gevallen bladeren en berglandschappen.

Het hotel beschikt over 98 kamers en suites, waarbij elke kamer zijn eigen natuurlijke warmwaterbronbad op de kamer of een openluchtbad op het balkon heeft. Eigenzinnige motieven zijn terug te vinden in de fotografie, waaronder een koeriersman gekleed in klederdracht met een ‘selfie stick’; een klassieke bus geschilderd met het Yosegi-zaiku-patroon; voetballers; en een UFO of drone midden in de vlucht.

Hotel Indigo Adelaide Markets

Hotel Indigo maakt begin 2021 zijn Australische debuut met de opening van Hotel Indigo Adelaide Markets in januari 2021. Gelegen aan Market Street – een bruisend culinair centrum in het hart van de stad en op enkele seconden van de iconische Adelaide Central Markets – brengt het 145 kamers tellende hotel, het beste van het buitenleven, binnenshuis.

De kleurrijke muurkunst brengt een eerbetoon aan de cultuur van de posters van het buurtfestival, terwijl de vlakvloerse tegelpatronen van Adelaide met koperen armaturen een knipoog zijn naar de geschiedenis van de kopermijnbouw in Zuid-Australië. In de restaurants en bars wordt het beste van de prachtige producten van Adelaide Market aangeboord voor de seizoensgebonden aantrekkingskracht. Market & Meander is een modern Australisch restaurant en bar, waar multiculturele invloeden van Grote en Gouger Street worden aangeprezen, terwijl de gasten op het dak, de spectaculaire raw food bar, Merrymaker, zullen kunnen ervaren.

Dit jaar opende Indigo de deuren: Hotel Indigo Detroit-Downtown (Michigan), Hotel Indigo Tallahassee-College Town (Florida), Hotel Indigo Rochester-Downtown, Minnesota, Hotel Indigo Spokane (Washington), Hotel Indigo Larnaca (Cyprus), Hotel Indigo Verona (Italië) Hotel Indigo Hakone Gora (Japan), Hotel Indigo Bath (UK), Hotel Indigo Dubai Downtown (UAE).

Binnenkort vervoegen hotel Indigo Chattanooga-Downtown (Tennessee), Hotel Indigo Columbus at Riverfront Place (Georgia), Hotel Indigo Vancouver-Downtown (Washington), Hotel Indigo Cleveland Gateway (Ohio), Hotel Indigo Miami- Brickell (Florida) de collectie.