Wijnen uit Franse Sud-Ouest komen naar Gent

“LE BONHEUR EST DANS LE VIN” – ZONDAG 25 NOVEMBER 2018 – HAL 16, DOK NOORD, GENT

IGP Côtes de Gascogne, AOC Saint Mont, AOC Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh,… mooie appellaties die zich op 25 november 2018, tijdens een gezellige zondag, vestigen in Gent samen met hun wijnboeren om hun prachtige wijnen te laten ontdekken. In de warme Hall 16 (Dok Noord), de gloednieuwe Gentse plaats gewijd aan gastronomie, komt een kleine groep van 9 wijnboeren speciaal uit het Zuidwesten van Frankrijk naar Gent om kennis te maken met de levensgenieters van België en er hun talrijke animaties rond wijn voor te stellen.

LE BONHEUR EST DANS LES VINS UIT HET ZUIDWESTEN

Muziek, films, Zuidwestelijke sfeer, foie gras, kaas, charcuterie, en vooral de wijnen uit de drie streken zullen aanwezig zijn om er een ware Zuidwestelijke beleving van te maken. Al wie graag nog even wil genieten van de zachte en gezellige sfeer van de Gers en de Gascogne, is hier aan het juiste adres. Vergeet niet dat zondag 25 november, de winter immers voor de deur staat.

EEN LUNCH, WORKSHOPS, DEGUSTATIES, …

Tussen 11u en 18 kunnen bezoekers in alle rust proeven van meer dan 30 wijnen terwijl men kennis maakt met de aanwezige wijnboeren. Profiteer van 7 uur lange culinaire animaties met talrijke streekproducten, die voorzien zullen worden door de in Hal 16 gevestigde horecazaken: originele croques, barbecue, gerookt vlees, brood en charcuterie, patisserie,…

Tegelijkertijd zullen workshops worden aangeboden doorheen de hele dag. Deze zullen doorgaan in zaal ‘De Expeditie’, recht tegenover Hal 16:

  • 11u – 11u45     : Sud-Ouest Food & Wine pairing in samenwerking met de gekende Gentse sommelier Kristel Balcaen (Wine Lady of Belgium 2018) – op voorhand inschrijven, ter plaatse 10€ betalen.
  • 12u – 12u45     : Sud-Ouest Food & Wine pairing – op voorhand inschrijven, ter plaatse 10€ betalen.
  • 12u – 14u       : Picknick “Vrienden van de Sud-Ouest” (max. 50 plaatsen) – 25€ (wijnen inbegrepen) –> Via Event Brite website ‘Sud-Ouest Gent’
  • 15u – 15u45     : Sud-Ouest Food & Wine pairing – op voorhand inschrijven, ter plaatse 10€ betalen.

FILM EN MUZIEK

Om de Zuidwestelijke sfeer te garanderen, zal een kleine band ons gezelschap houden doorheen de dag met muzikale intermezzo’s. Daarnaast wordt een Franse filmklassieker voorzien << Le Bonheur est dans le pré >>, een ware ode aan vriendschap, het genot van tafelen en het leven.

BEREIKBAARHEID

Hall 16 is een gloednieuwe artisanale markt (geopend eind mei 2018) gesitueerd in één van de meest opkomende buurten van stad: Dok Noord, Gent. De site is makkelijk bereikbaar met de trein (Station Gent Dampoort) en is voorzien van een grote ondergrondse parking. (Dok-Noord)