Wizz Air breidt activiteiten uit op Hamburg airport

De luchtvaartmaatschappij breidt haar Hamburgse routenetwerk uit met vluchten naar Riga, Vilnius en Chişinău.

Luchtvaartmaatschappij Wizz Air lanceert deze winter verbindingen naar drie nieuwe bestemmingen vanaf Hamburg Airport. Vanaf 16 november vliegt Wizz Air twee keer per week naar de Letse hoofdstad Riga. Vanaf 13 december voegt de luchtvaartmaatschappij twee keer per week een dienst toe aan de dienstregeling van Vilnius (Litouwen), waardoor de bestemming weer in het routenetwerk van Hamburg wordt opgenomen. Een inaugurele vlucht op een volledig nieuwe bestemming voor Hamburg Airport verbindt nu Noord-Duitsland met Chisinau, hoofdstad van de Republiek Moldavië.

Wizz Air breidt zijn activiteiten op de grootste luchthaven van Noord-Duitsland nu verder uit, nadat het in de zomer al verschillende routes vanuit Hamburg heeft toegevoegd. De luchtvaartmaatschappij vliegt bijvoorbeeld naar Skopje in Noord-Macedonië en Varna in Bulgarije. Ook verbindt Wizz Air Hamburg met de Oekraïense hoofdstad Kiev en de Roemeense hoofdstad Boekarest met momenteel twee vluchten per week naar elk van deze bestemmingen. Er zijn momenteel drie Wizz Air-vluchten per week naar Gdańsk aan de Baltische kust van Polen. Met de nieuwe routes vliegt Wizz Air deze winter vanaf Hamburg Airport naar in totaal acht verschillende bestemmingen in Oost- en Zuid-Europa. Wizz Air is de grootste low-cost airline groep in Centraal- en Oost-Europa met een moderne vloot van Airbus A320 en A321 vliegtuigen. Alle vluchten van Wizz Air kunnen online worden geboekt via www.wizzair.com of via reisbureaus.

“Wizz Air vormt een belangrijke brug tussen Noord-Duitsland en bestemmingen in Oost- en Zuidoost-Europa. Het feit dat de luchtvaartmaatschappij nu haar activiteiten vanuit Hamburg Airport verder uitbreidt, is een positief signaal aan onze passagiers”, zegt Dirk Behrens, Director Aviation van Hamburg Airport. “Zelfs in deze moeilijke tijden is vliegen een veilige manier van reizen. Om dit te garanderen, hebben we duidelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen op Hamburg Airport”.

Paulina Gosk, Corporate Communications Manager bij Wizz Air: “We zijn verheugd met de lancering van de nieuwe verbinding vanuit Hamburg naar Chisinau en kijken uit naar de komende twee routes naar Riga, vanaf 16 november, en Vilnius, vanaf 13 december. We zijn ervan overtuigd dat deze mijlpaal de passagiers nog beter betaalbare en kwalitatief hoogstaande diensten zal bieden. Dankzij onze verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen passagiers genieten van comfortabel en zorgeloos reizen met Wizz Air. Onze vriendelijke bemanning kijkt uit naar het verwelkomen van passagiers aan boord van onze jonge en moderne vloot.

Website biedt checklist en belangrijke informatie // Samenwerking van alle passagiers van vitaal belang

Om ervoor te zorgen dat passagiers en bezoekers goed geïnformeerd zijn voordat ze naar de luchthaven komen, heeft Hamburg Airport antwoorden op de belangrijkste vragen op haar website: https://www.hamburg-airport.de/en/current_information.php. Hier vindt u ook een praktische checklist om uw reis zo veilig te maken als u gewend bent.

De luchthaven Hamburg heeft talrijke maatregelen ter plaatse genomen om het naleven van de inmiddels bekende afstands- en hygiënevoorschriften te vergemakkelijken. Dit omvat de verplichting om een masker te dragen, markeringen op de vloer en op de stoelen, plexiglas ruiten en desinfectiedispensers. Om veilig te kunnen reizen is het van groot belang dat de passagiers zich aan de voorschriften houden en voor zichzelf en elkaar zorgen. Met een mobiel serviceteam in de terminals en op de passagierspier zorgt de luchthaven voor extra ondersteuning en informatie voor alle passagiers.

Coronavirustests ook direct op de luchthaven beschikbaar

Er zijn twee coronavirus testcentra op Hamburg Airport. Het testcentrum dat door de stad Hamburg en het Duitse Rode Kruis in Terminal Tango wordt geëxploiteerd, biedt de gratis verplichte tests voor personen die terugkeren uit RKI-risicogebieden. Het Centogene testcentrum in Terminal 1 biedt aan het grote publiek ook expresstests aan, hiervoor moet evenwel een vergoeding worden betaald. Hoe dan ook, Hamburg airport raadt alle passagiers aan om vooraf contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de exacte vluchtinformatie.