Wizz Air is de meest ecologische luchtvaartmaatschappij in Europa

LAAGSTE CO2-EMISSIES ONDER EU-CARRIERS

Wizz Air, een van Europa’s snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen en de grootste lagekostenmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, heeft op dit ogenblik de laagste CO2-uitstoot per passagier. In mei 2019 was Wizz Air met 56,5 g CO2 per passagier per km de luchtvaartmaatschappij met de kleinste ecologische voetafdruk per passagier. Voortaan zal Wizz Air ook het emissiecijfer in de maandelijkse statistieken vermelden, waardoor er meer transparantie wordt gecreëerd. Passagiers beschikken dan over de nodige informatie om een verantwoorde keuze te maken.

De vloot van Wizz Air bestaat uit Airbus A320’s, A321ceo’s en A321neo’s. De gemiddelde leeftijd van de vliegtuigen bedraagt 4,7 jaar. Daarmee heeft Wizz Air één van de jongste vloten in de sector. De CO2-uitstoot per passagier per kilometer-uitstoot van Wizz Air is de afgelopen jaren voortdurend gedaald. In mei 2019 was die 4,4% lager in vergelijking met de maand mei vorig jaar. Met meer dan 250 Airbus A321NEO-vliegtuigen op bestelling, zal bij Wizz Air de efficiëntie en verbetering op dit vlak blijven toenemen. Als gevolg daarvan zal de ecologische voetafdruk in het volgende decennium met bijna 1/3 afnemen.

De A321neo is een van de meest brandstofzuinige vliegtuigen. Deze toestellen beschikken over de nieuwste technologieën, waaronder motoren van de nieuwste generatie en het referentiecabineontwerp van de sector, waardoor alleen al 20% op brandstofkosten wordt bespaard. De geluidsafdrukvoet van de A321neo is bijna 50 procent kleiner in vergelijking met vliegtuigen van de vorige generatie. Sinds de Pratt en Whitney’s Geared Turbofan-motor in 2016 in gebruik is genomen, werd aangetoond dat de uitstoot van stikstofoxide met 50 procent kan verminderd worden.

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 113 Airbus-toestellen. Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

www.wizzair.com