Wizz Air kondigt 2 nieuwe vliegroutes aan tussen de Benelux en Georgië

Nieuwe routes Eindhoven-Kutaisi en Charleroi-Kutaisi. Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, opent twee nieuwe routes die België en Nederland met Georgië verbinden. WIZZ zal vanaf 1 augustus 2019 vanuit Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi vliegen en vanaf 4 augustus tweemaal per week vanuit Brussel South Charleroi Airport naar Kutaisi. Tickets kunnen geboekt worden op wizzair.com of via de mobiele WIZZ app vanaf 19,99 EUR (incl. gratis handbagage van max. 40x30x20cm).

Kutaisi, de hoofdstad van de regio Imereti, is na Tbilisi de op één na grootste stad van Georgië. Elegante, met bomen omzoomde lanen met 19e-eeuwse huizen die zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier Rioni, maken samen met verschillende aantrekkelijke parken van Kutaisi een zeer mooie stad om rond te slenteren. Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden is de kathedraal van Bagrati die uitkijkt over de stad. Het Georgische parlement werd in 2012 van Tbilisi naar Kutaisi overgebracht. Traditie en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar overal in de stad. Er is natuurlijk ook de onvergetelijke schoonheid van de Prometheus-grot en andere interessante natuurlijke, historische en architecturale bezienswaardigheden die je tijdens een daguitstap kan ontdekken.

Met deze nieuwe route erbij biedt Wizz Air 21 routes vanuit Nederland. De route Eindhoven-Kutaisi is de enige directe verbinding tussen Nederland en Georgië.

De eerste WIZZ-vlucht vanuit Eindhoven steeg op in 2006. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 1,4 miljoen passagiers van en naar Nederland, goed voor een jaarlijkse groei van 8%. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in de regio Eindhoven meer dan 1.000 banen in aanverwante bedrijfstakken.

Wizz Air biedt in totaal 13 bestemmingen in 8 landen aan vanaf de luchthaven van Charleroi. Vorig jaar werden in Charleroi door WIZZ 4 nieuwe routes gestart. Wizz Air streek voor het eerst neer op Brussels South Charleroi Airport in 2004. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 6 miljoen passagiers van en naar België vervoerd. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 840.000 passagiers van en naar Brussels Charleroi Airport, d.i. een groei van 8% in vergelijking met het jaar daarvoor. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in België meer dan 630 banen in aanverwante sectoren.

Wizz Air vliegt van Eindhoven naar Kutaisi op dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 1 augustus 2019. De Route Charleroi – Kutaisi wordt bediend op woensdag en zondag en dit vanaf 4 augustus 2019. Tickets aan 19.99€ enkele reis, inclusief luchthaventaksen en niet-optionele kosten.

Andras Rado, Communications Manager bij Wizz Air: “We zijn enorm blij dat wij twee nieuwe routes van Eindhoven en Brussels South Charleroi Airport naar het Georgische Kutaisi kunnen aankondigen. Kutaisi is een mooie bestemming voor een weekendje weg of zelfs een langere reis. Centraal-Georgië biedt adembenemende landschappen en prachtige bezienswaardigheden. We hebben er alle vertrouwen in dat onze Belgische en Nederlandse klanten dit deel van de wereld graag zullen ontdekken. Onze crewleden kijken ernaar uit u te verwelkomen aan boord van een van de WIZZ-toestellen!”

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 26 vliegbasissen, en verbindt 145 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 106 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

www.wizzair.com