Wizz Air maakt nieuwe verbinding bekend Chi.inau

Tickets worden verkocht met vertrek op Brussel-Charleroi. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij  Wizz Air organiseert vanaf 18 december vanuit Brussel-Charleroi, twee vluchten per week naar de Moldavische hoofdstad Chi.inau. De tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de luchtvaartmaatschappij – www.wizzair.com – aan een basisprijs van €19,99.

Chi.inau is de perfecte bestemming voor reizigers die de straten willen ontdekken waar het heerlijk flaneren is of in de groene parken willen wandelen van de meest bruisende stad van Moldavië. Chi.inau is ook de ideale bestemming voor wijnliefhebbers. Twee van de grootste wijnhuizen ter wereld liggen vlakbij de stad. Met twee vluchten per week, op donderdag en zondag, wordt de Moldavische hoofdstad ongetwijfeld een druk bezochte bestemming voor city trips.

Wizz Air startte haar activiteiten in Brussel – Charleroi in 2004. Na 14 succesvolle jaren kondigde de maatschappij eerder dit jaar al twee nieuwe routes aan vanuit BSCA (Sibiu en Iasi – Roemenië). Wizz Air biedt momenteel elf routes aan, goed voor zeven landen vanuit Brussel-Charleroi (Bulgarije, Hongarije, Macedonië, Polen, Roemenië, Slovenië en Moldavië). De maatschappij heeft in 2018 een capaciteit van meer dan 900.000 zitjes op deze routes vanuit Brussels South Charleroi Airport, ofwel een stijging van 9% tegenover 2017.

Andras RADO, Corporate Communications Manager bij Wizz Air vertelt: ‘ Wizz Air, één van de sterkst groeiende maatschappijen en eerste low-costmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, blijft uitbreiden en creëert meer mogelijkheden voor haar reizigers om Europa te ontdekken. Onze elfde route verbindt Brussels-Charleroi – met Chi.inau, Moldavië. Onze aanhoudende groei versterkt het engagement van Wizz Air in België maar stimuleert ook het toerisme in het land. ‘

Jean-Jacques CLOQUET, Gedelegeerd bestuurder van Brussels South Charleroi Airport: ‘We zijn Wizz Air dankbaar voor het verderzetten van zijn ontwikkeling. Dankzij deze route wordt een nieuwe hoofdstad toegevoegd voor onze reizigers. Wizz Air is een belangrijke speler in Brussels South Charleroi Airport en de proactieve samenwerking tussen onze beide maatschappijen maakt onze respectievelijke groei mogelijk. Dit jaar creëert de maatschappij drie nieuwe routes (Sibiu, Iasi en nu Chi.inau) vanuit onze luchthaven. ‘

Brussels South Charleroi Airport, meerdere keren bekroond voor zijn diensten en infrastructuur, is de 2de luchthaven die op Brussel vliegt. In 2017 slaagde BSCA er in om bijna acht miljoen passagiers naar meer dan 170 bestemmingen overal in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten te laten vertrekken. Brussels South Charleroi Airport telt zeven partnerluchtvaartmaatschappijen, met name Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia en Air Belgium.