Wizz air opent twee nieuwe routes vanuit België

Tweemaal per week naar Suceava (Roemenië) en Debrecen (Hongarije)

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij van Europa, vliegt vanaf 4 december 2021 op dinsdag en zaterdag tussen Brussels South Charleroi Airport en Suceava in Roemenië. Daarnaast zal de carrier vanaf 14 december ook vluchten uitvoeren tussen Charleroi en het Hongaarse Debrecen, eveneens op dinsdag en zaterdag. Tickets voor de nieuwe routes zijn beschikbaar op wizzair.com en via de mobiele app vanaf 24,99 EUR. (Prijs enkele reis, inclusief administratiekosten. Een handbagage (max. 40x30x20cm) is inbegrepen. Een trolleybag en elk stuk ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. De prijs is alleen van toepassing op boekingen die zijn gemaakt op wizzair.com en de mobiele WIZZ-app. Het aantal zitplaatsen tegen aangegeven prijzen is beperkt.)

De vloot telt 145 Airbus A320- en A321-toestellen en heeft een gemiddelde leeftijd van 5,4 jaar. De nieuwe routes, Suceava en Debrecen, komen bij de 15 reeds bestaande WIZZ-bestemmingen vanuit Charleroi: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Varna, Warschau en Wenen.

Wizz Air loopt steeds voorop in de sector door ‘ja te zeggen tegen vliegen’ (‘yes to flying’). Wizz Air neemt strenge gezondheids- en hygiënemaatregelen om zowel passagiers als bemanning te beschermen. De HEPA-filters van de vliegtuigen filteren 99,97% van de virussen en bacteriën uit de lucht. De protocollen aan boord definiëren de richtlijnen in verband met fysieke afstand, zorgen voor een ultraschone omgeving aan boord en verminderen alle niet-essentiële menselijke interactie en fysiek contact, zodat de passagiers erop mogen vertrouwen dat ze in veilige omstandigheden naar hun bestemming kunnen reizen. Passagiers worden aangeraden om voor het vertrek de reisvoorschriften aandachtig na te gaan. Via de Travel Planning Map krijgen reizigers updates over mogelijke reisbeperkingen binnen het WIZZ-netwerk. Op de website staan nuttige links naar overheidswebsites, een kaart met kleurencodes van bestemmingen waar men naartoe kan vliegen en ook formulieren die voor vertrek moeten worden ingevuld.

Passagiers die extra gemoedsrust willen, kunnen WIZZ Flex  aan hun boeking toevoegen. Op die manier kunnen ze op een andere datum of naar een andere bestemming reizen en hebben ze de mogelijkheid om hun vlucht tot 3 uur voor vertrek kosteloos te annuleren en 100% van het oorspronkelijke tarief onmiddellijk terugbetaald te krijgen in de vorm van een vliegkrediet

Vanuit Eindhoven vliegt Wizz Air naar 30 bestemmingen. Naast de bestemmingen vanuit Charleroi zijn dit Banja Luka, Belgrado, Bourgas, Gdansk, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Riga, Rome, Rzeszów, Tuzla, Vilnius, en Wroclaw.  www.wizzair.com