Workshop Cheryl Murphy

Nee, het gebeurt niet elke dag dat iemand die Al Pacino net heeft geboekt voor een film, onderhandelingen voert voor James Cameron, een persoonlijke vriendin is van Snoop Dogg, de show verzorgt voor David Copperfield en mensen als boksers Evander Holyfield en Floyd Mayweather, acteurs Doug Hutchinson, Ron Perlman, Megan Fox en John Travolta, en artiesten als CarrotTop, DMX en Lil Jon in haar portefeuille heeft, speciaal voor ons een week lang naar België wil komen, maar Badass Intensive Acting Studios brengt in september niemand minder dan talentagent en producer Cheryl Murphy naar ons land voor een meerdaagse workshop!

Cheryl begon haar carrière als ‘dancing girl’ in Las Vegas. Na 20 jaar had ze voldoende connecties opgebouwd om samen met een partner haar eigen modellen- en talentagentschap te beginnen. Omdat Cheryls focus vooral op acteurs, ‘impersonators’ en andere artiesten lag, werd de ‘agency’ gesplitst en sindsdien leidt Murphy haar Spectrum Talent vanuit haar kantoren in Los Angeles, Las Vegas en Seoul.

Tijdens de laatste jaren besliste Murphy bovendien om te diversifiëren. Momenteel is ze dan ook bezig met de preproductie van twee Bollywoodfilms.

Hier en daar vind je online wel een dissonante stem die niet blij is met het feit dat zijn dochter nog geen werk heeft gevonden, maar ingeschreven zijn bij een talentagentschap betekent natuurlijk niet automatisch dat je onmiddellijk aan de slag kunt. De relatie tussen Badass pr en Spectrum Talent gaat echter al vele jaren terug en in die tijd zorgde Cheryl er al voor dat we meedraaiden in de studio van Michael (van Boyz II Men), gingen dineren met Bon Jovi en King Pharaoh Jackson, te gast waren op het verjaardagsfeestje van Jay Sean en Jay-Z, backstage mochten tijdens de shows van CarrotTop en David Copperfield, werden uitgenodigd op een liefdadigheidsdiner (later dit jaar) waar Al Pacino wordt gehuldigd en veel meer. We maakten haar bovendien mee op de set van een muziekclip die we voor een klant moesten opnemen in Egypte.

Er zijn weinig talentagents en managers die zo open zijn, zo boeiend vertellen en zo energiek zijn als Cheryl. In België komt ze praten over de film- en tv-business, beroemdheden, nieuwe talenten en acteren. Cheryl zal daarbij allerlei verschillende onderwerpen aansnijden: hoe je eventueel internationaal aan de bak kunt komen, of het nuttig is om een manager te hebben, of je best lid wordt van een acteursgilde, waar je best op let tijdens audities, hoe je een portfolio in elkaar moet steken, hoe je jezelf kunt promoten, wat voor foto’s je best van jezelf laat nemen, welke dingen je beter niét zegt, enzovoort, allemaal doorspekt met smakelijke verhalen rond mensen als Robert De Niro, Al Pacino, James Cameron en Snoop Dogg. Bovendien zal ze jou volgen tijdens een acteerles en je ondersteunen met feedback, nuttige hints en goede raad.

Planning:

Zaterdag 8 september ‘s ochtends: oppikken van Cheryl in Zaventem. Die avond meet & greet + drinks met Cheryl Murphy. Zondag 9 september, van 14 tot 18 uur: 1ste deel workshop met Cheryl Murphy. Maandag 10 september: sightseeing met Cheryl Murphy. Dinsdag 11 september: diner met Cheryl Murphy. Woensdag 12 september, van 18 tot 22 uur: 2de deel workshop met Cheryl Murphy. Donderdag 13 september: teambuilding met Cheryl Murphy. Vrijdag 14 september, van 18 tot 22 uur: 3de deel workshop met Cheryl Murphy. Zaterdag 15 september september: uitzwaaien Cheryl in Zaventem. De workshops zelf vinden plaats in het centrum van Leuven en in de AED Studios te Kontich. Alle andere activiteiten zijn optioneel.

Meer info: dirk@badass.be af gsm 0494 38 27 44