Zee-eterij De Viskêête – Yerseke

De binding van de familie Van Stee met de zee gaat meer dan 100 jaar terug, destijds startte hun overgrootvader een mosselcultuur op die zich decennia lang ontwikkelende en uitbreidde over de zeevisserij.

Iets meer dan 10 jaar terug werd een gedeeltelijke overschakeling gemaakt en creëerde men naast de visvangst ook een restaurant. Op een unieke locatie in de haven van Yerseke werd het geheel op palen gebouwd zodat noch het restaurant, noch het terras, noch de koelcellen last hebben van het tij dat tot 3.8m kan verschillenen. Dit betekent tevens dat men op de vooruitgeschoven pijlers steeds zicht heeft op het water en men geregeld, figuurlijk weliswaar, midden het water zit.

Het aanbod van zee-eterij De Viskêête is erg ruim. Bij het binnekomen krijgt men in het winkelgedeelte zicht op de verse aanvoer van talrijke vissoorten en schaaldieren,  deze kunnen vanzelfsprekend ook worden aangekocht om zelf te bereiden. Het restaurant zelf, met grote vensterpartijen, biedt een uniek zicht op de haven en het Nationaal Park De Oosterschelde.

Eten in de zee-eterij is steeds een belevenis. In de onlangs totaal vernieuwde Zee-eterij kan men genieten van diverse gerechten op een unieke locatie aan de jachthaven met uitzicht over het Nationaal Park “De Oosterschelde”. De Zee-eterij is dagelijks geopend met iedere dag aanvoer van verse vis, visproducten, mosselen, oesters, kreeft, garnalen, salades, noem maar op. Een zeer ruime keus uit wat de zee biedt wordt door de keukenbrigade voor u à la Carte bereid. Zij die niet van vis houden hoeven geen spelbreker te zijn in het gezelschap. De keuken serveert ook een aantal vleesgerechten en vegetarische gerechten.

De à la carte suggesties worden aangevuld met enkele leuke menu’s. Er is een laag watermenu, 3-gangen aan €19.95 en een eveneens 3-gangen maandmenu aan  €27.5. De samenstelling van de menu’s varieert rekening houdend met de op dat ogenblik gangbare vangsten en specialiteiten. Het ‘laagwatermenu september’ bestaat uit een gekruide makreel op toast, een plate gebakken schar met frietjes, sla en remouladesaus en perzik-vanille-ijs met aardbei en sinaasappelsaus met een toefje slagroom als dessert. Het maandmenu september omvat een kerrie mosselsoep, een gebakken kabeljauwfilet met krokantje van Serrano en een mango tiramisu met malibu als dessert. Bovendien is er een keuze uit de visschotels De Viskêête en visgourmetschotel de Viskêête en vleesschotel De Viskêête.

Wij kozen bij onze proeverij voor een gourmetschaaldierschotel De Viskêête en kregen als introductie een geurige en dampende, mooi kruidige kreeftensoep met heel wat mooie stukjes kreeft die zich dartel wentelden in het kleurrijke decor. Het hoofdgerecht werd een schaaldierassortiment met o.m. kokkels, kerrie gegratineerde mosselen, mosselen natuur, parmezaan gegratineerde oesters en oesters natuur; venusschelpen, garnalen, gamba’s, … Een heerlijk zilte presentatie met producten die zo uit het water werden gevist. Heerlijk!

Zee-eterij De Viskêête – Havendijk 36 – 4401 NS Yerseke –

Tel: 00 31 113 – 574318 – www.pietvanoost.nl/zee-eterij-de-viskeete/  Alle dagen geopend.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

unieke en sfeervolle locatie

moderne inrichting

ruim aanbod visgerechten en schaaldieren

mooi smaakpalet met leuke zilte toetsen

vriendelijke bediening

mooie menusuggesties