Zeker en veilig reizen in onzekere tijden

Namibië, Tanzania en Kenia waar reizen kan én mag … Verantwoorde droomreizen

Het komt voor velen misschien over als een totale verrassing maar het is wellicht hét moment om uw levensdroom te realiseren: een verre reis naar Afrika’s mooiste landen wat wild life betreft. Timo Denys weet er alles van. Timo is zaakvoerder van Atelier-Africa, een reisagentschap (gelegen in De Pinte) dat gespecialiseerd is in (Safari)reizen naar de allermooiste plekken van Zuid- en Oost-Afrika.

“Voor heel veel gezinnen is zo’n verre reis een levensdroom. Daar staat immers een serieus budget tegenover. Wij merken echter wel dat veel gezinnen juist in deze bizarre tijden toch overwegen om die levensdroom te realiseren. En het goede nieuws is : het kan perfect!”, bevestigt Timo. Bovendien laat de specialist in op maat gesneden safarireizen die zelf meer dan 12 jaren in Afrika doorbracht, weten dat de komst van toeristen naar deze prachtige landen van primordiaal belang is voor de heropening van de natuurparken, en dit zowel ter ondersteuning van de lokale economie als ter bescherming van wilde dieren die tijdens de sluiting van de parken maar al te vaak slachtoffers werden van stropers.

Veilig reizen naar veilige oorden

Wie naar Tanzania, Kenia of Namibië wil reizen, hoeft zich alvast noch zorgen te maken over de veiligheidsnormen. “Zelf dien je 72u voor aankomst een coronatest af te leggen (voor Kenia 96u op voorhand). Als jouw test negatief is, kan je met een gerust gemoed inchecken want iedereen aan boord heeft een negatieve test op zak. Vliegtuigen worden ook om de 3 minuten verlucht en zijn dus perfect bestand tegen mogelijke verspreiding van virussen”. Maar ook ter plaatse lopen reizigers geen risico. Alle veiligheidsmaatregelen worden getroffen, inclusief bij ieder traject, en de landen in kwestie worden nagenoeg niet getroffen door corona”.

Uitstellen… wel een optie!

Timo heeft ook goed nieuws voor mensen die aarzelen om te boeken. Indien het toch niet mogelijk zou zijn om de komende maanden te vertrekken, kunnen hun boekingen eenvoudig opgeschoven worden zodat het samengesteld pakket gewoon op latere datum nog perfect geldig blijft. En hoewel het ideale seizoen om in die landen van het zuidelijke halfrond nu aanbreekt, kunnen mensen er het hele jaar door naartoe. “Let wel, volgend jaar loopt al behoorlijk vol”, verduidelijkt Timo. Tijd om van een droom werkelijkheid te maken dus.

Vertrouwen in Belgische ondernemers

Met de jaren bouwde Timo een uitstekend netwerk van lokale én Belgische hotel- en lodge eigenaars: “de Belgische chef Axel Janssens van guesthouse Onesea in Tanzania of Valery Super & Loic Amado die het Emboo Camp uitbaten in Kenia met een primeur van 100% elektrische wagens, zijn voorbeelden van Belgen die met liefde en respect voor Afrika hun discrete, eigen toets geven om de beleving nog unieker te maken”, getuigt Timo. Waar het toeristische Europa voorlopig nagenoeg volledig stilligt, zijn de mooiste Afrikaanse bestemmingen druk in de weer om hun van corona gespaarde locaties en natuurparken te laten herontdekken.

Naar Namibië met Zannier Hotels

En wat met Namibië? In dit tot de verbeelding sprekende land aan de Zuidwestkust van Afrika, bekend om haar prachtige natuur, fauna, en veelzijdigheid van haar landschappen, kan je momenteel ook een “once in a lifetime” reiservaring beleven. Arnaud Zannier, de in Gent gevestigde Franse pionier in een nieuwe generatie kleinschalige luxeresorts en -hotels, opende er in 2018 twee absolute parels:

Zannier Hotels Omaanda: De wilde schoonheid van Namibië

Een boetieklodge van 10 individuele Owambo-achtige riet- en kleihutten in het hart van een 7.500 hectare groot privé natuurreservaat. Door de samenwerking met de N/a’an ku sê Foundation worden gasten verwend met onvergetelijke ervaringen, van ontbijten met stokstaartjes, het volgen van neushoorns en olifanten tot close-up waarnemingen van grote katachtigen.

Zannier Hotels Sonop: Grandeur in expeditiestijl

Een suite lodge met 10 luxetenten, gelegen binnen 13.800 privé hectare ongerepte Namibische woestijn, gebouwd op de top van granieten rotsen in de authentieke Britse koloniale stijl van de jaren 1920. Begeleide safari’s, paardrijden vanuit de eigen stallen, dineren in gala-stijl, openluchtbioscoop bij het infinity pool en nachtelijk sterrenkijken.

Wat Zannier Hotels betreft, nog een goede tip: kijk zeker naar de website. De kleine maar dynamische luxegroep slaagt er als geen andere in ongelooflijke nieuwe bestemmingen te ontdekken. Arnaud Zannier is ondertussen uitgegroeid tot dé referentie in het creëren van uiterst stijlvolle kleine en exclusieve resorts.

Meer informatie: Namibië : www.zannierhotels.com – Kenia: www.emboo.camp – Tanzania : www.onseahouse.com – (Safari)Reizen op maat: www.atelier-africa.com