Zin voor creativiteit bij Galler

KAORI, een van de topcreaties van het huis.

 

De ravissante vrouwelijke voornaam Kaori komt uit Japan en betekent ‘parfum, heerlijke geuren’. Jean Galler liet zich erdoor inspireren voor een origineel idee: een doosje met een assortiment fijne chocolade, gecombineerd met zeldzame en delicate specerijen, voor een poëtisch en tegelijk speels fijnproeversritueel.

Het concept : Zes chocoladestokjes om in drie potjes te doppen, als een penseel in een inktpot. Kaori is geïnspireerd op de traditionele Japanse kalligrafie, en puurt bovendien uit het smakenregister van de Japanse gastronomie. Elk van de zes chocoladestokjes pakt namelijk uit met een ander parfum: kardemom, saffraan, gember, aardbei-balsamico, yuzu en vanille-kokos. Ook de drie potjes om de staafjes in te doppen bevatten elk een andere smaak: calamondingelei, sinaasappelschil met cacaopoeder, en groene thee met maanzaad.

Zo zijn er in totaal 42 mogelijke combinaties om naar hartenlust uit te proberen en van te genieten volgens de persoonlijke voorkeuren. Kies een stokje, dop het in een potje naar keuze, en tover telkens een ander aromatisch meesterwerk op uw smaakpapillen. De calamondingelei maakt elk chocoladestokje extra fruitig, terwijl de sinaasappelschil met cacaopoeder zorgt voor een vleugje bitterheid. Het poeder van groene thee met maanzaad geeft het Kaori-stokje dan weer een plantaardige toets.

“Elk staafje is een penseel, elk inktpotje een specerij, de smaakpapillen zijn het onbeschreven blad. Dop het penseel in een inktpotje en stel zelf uw Kaori samen.”

Recent heeft Jean Galler de smaak van de yuzu versterkt, de aardbei intenser gemaakt en de vanille gewijzigd. In plaats van uit Madagaskar komt ze nu uit Tahiti. Nóg lekkerder! Het doosje Kaori is verkrijgbaar in de boetieks van Galler en kost 17,50 €.

De wereldwijd bekende chocoladeproducten van Galler zijn het resultaat van de passie, de creativiteit en het vakmanschap van één man, de Belg Jean Galler, chocolatier sinds 1976. Deze inventieve en vrijgevige geest wijdt zich helemaal aan kwaliteit en smaak, kiest de allerbeste ingrediënten en verwerkt ze in heerlijke chocoladerecepten. De producten van Galler zijn pralines, tabletten, gevulde chocoladerepen, kattentongen, maar ook ijsjes, gebak, boterhampasta’s, bouchées … Met een team van meer dan 150 medewerkers en meer dan 2000 verkooppunten en vestigingen in 32 landen verspreid over de wereld profileert Galler zich vandaag als een van de meest innovatieve en smaakbewuste familiebedrijven in het universum van de chocolade. Dankzij zijn dynamiek en zijn perfectionisme mag Jean Galler zich ook ‘Gebrevetteerd Hofleverancier van België’ noemen, en dat al onafgebroken sinds 1994. www.galler.com