Zomer 2021 nieuwe en bijgewerkte routes MSC Cruises

Gasten MSC-cruises krijgen volop mogelijkheden voor een vakantie op zee in heel Europa en in de Middellandse zee: – De reisroutes weerspiegelen de meest recente informatie over het openen van havens en de beschikbaarheid van toeristische attracties op de bestemmingen die door de schepen worden aangedaan; – • Extra inschepingshavens op alle schepen zodat gasten de schepen dichter bij hun woonplaats kunnen bereiken, met tot 15 inschepingshavens voor de Middellandse Zee routes alleen al; – • De rederij verwacht deze routes verder uit te breiden en er de komende weken meer toe te voegen zodra er extra havens en toeristische bestemmingen beschikbaar komen; – Nieuwe privéstrand ervaring ontwikkeld voor Taranto in Puglia exclusief voor MSC Seaside gasten

MSC Cruises kondigt nieuwe en bijgewerkte routes aan in de Middellandse Zee en in Europa voor de komende zomer, waardoor gasten tal van mogelijkheden krijgen voor het komende vakantieseizoen. De schepen die deze nu volledig bevestigde routes aanbieden, zullen opereren onder hetzelfde toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol dat sinds augustus 2020 al meer dan 60.000 gasten van MSC Cruises veilig heeft beschermd op onze schepen in de Middellandse Zee.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Vandaag hebben we duidelijkheid over welke Europese bestemmingen en havens deze zomer voor het eerst open zullen zijn en hebben dit volledig verwerkt in een eerste reeks nieuwe en bijgewerkte routes voor het komende seizoen, zodat gasten hun vakantie met vertrouwen bij ons kunnen boeken. Het hele MSC Cruises team en ik kijken ernaar uit om zowel terugkerende als nieuwe gasten te verwelkomen aan boord van een van onze schepen die deze zomer op zee zullen zijn om hen een onvergetelijke, ontspannende en bovenal veilige vakantie te bezorgen. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat wij in de komende weken een aantal van deze routes verder zullen kunnen uitbreiden en meer schepen met nieuwe routes zullen kunnen toevoegen, naarmate meer havens en toeristische bestemmingen, met name in Spanje en Frankrijk, beschikbaar worden om schepen en bezoekers te ontvangen.”

Drie schepen in de westelijke Middellandse Zee die Italië en Malta aandoen.

MSC Grandiosa zal in eerste instantie haar huidige 7-nachts route uitbreiden, waarbij de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia voor Rome, Napels, Palermo en Valletta, Malta worden aangedaan. De Spaanse havens Valencia en Barcelona worden toegevoegd aan de huidige route zodra deze bestemmingen hun beschikbaarheid bevestigen.

MSC Seaside zal op 1 mei vanuit Genua vertrekken en de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa in Sicilië en Taranto in Puglia aandoen, evenals Civitavecchia voor Rome en Valetta in Malta. Het reisschema wordt verrijkt met stops in de Franse haven Marseille, zodra de beschikbaarheid daarvan is bevestigd.

In aanvulling op de reeks beschermde excursies die MSC Cruises voor deze route heeft ontwikkeld, introduceert MSC Seaside een speciale privéstrandervaring in Taranto, exclusief voor de gasten van het schip. Een dagje naar het strand is een belangrijk onderdeel van een zomervakantie, de gasten van MSC Seaside kunnen zich ontspannen op het zandstrand aan het heldere water van de Ionische Zee.

MSC Seashore wordt eind juli het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises en biedt van 1 augustus tot 31 oktober cruises van 7 nachten aan in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, maar ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Drie schepen in de oostelijke Middellandse Zee, die Italië, Griekenland, Kroatië en Montenegro aandoen

MSC Cruises zal drie schepen inzetten in deze immer populaire regio met een scala aan verschillende routes in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

MSC Orchestra vertrekt op 5 juni en biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en doet vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.

MSC Splendida vaart vanaf 12 juni met inscheping in Triëste, Italië op zaterdag en in Bari op dinsdag met vervolgens aanloopstops in Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.

Het aanbod in het oostelijke Middellandse Zeegebied wordt vervolledigd door de MSC Magnifica vanaf 20 juni met inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag. Vervolgens worden het Griekse eiland Mykonos en Split in Kroatië aangedaan.

Binnenlandse Cruises UK

Vanaf 20 mei zal het vlaggenschip MSC Virtuosa haar openingsseizoen in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren en minicruises aanbieden vanuit Southampton. Deze cruises zijn alleen bedoeld voor Britse ingezetenen. De afvaarten staan open voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten en alle gasten zullen voor inscheping worden getest.

Duitsland, Noord-Europa

In Duitsland moeten de schepen van MSC Cruises, gezien de huidige onzekerheid over de timing voor de heropening van de lokale havens, de start van hun zomerseizoen uitstellen tot 15 juni. Tegelijkertijd kondigde MSC Cruises aan dat MSC Seaview vanaf 19 juni de thuishaven in Kiel, Duitsland zal hebben en de MSC Virtuosa zal vervangen.

MSC Preziosa zal volgens planning op 21 juni vertrekken vanuit Hamburg, Duitsland en MSC Musica op 20 juni vanuit Warnemunde, Duitsland, zodra de Duitse havens open zijn. De drie schepen zullen volgens planning cruises van 7 en meer nachten verzorgen met routes naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden, volgens hun huidige schema.

Mr Onorato voegde daaraan toe, “We zijn er bijzonder trots op dat we onze gasten en reisagentpartners voor de komende zomer een groeiende keuze aan cruisevakanties kunnen aanbieden naar een reeks verschillende bestemmingen in het Middellandse Zeegebied en Europa. We zullen enkele van onze meest innovatieve en modernste schepen in onze vloot opnemen. En om het onze gasten nog makkelijker en veiliger te maken om onze schepen van dichter bij huis te bereiken, zullen al onze routes extra inschepingshavens bevatten. Alleen al in het Middellandse Zeegebied zal MSC Cruises haar gasten tot 15 inschepingshavens aanbieden.

Andere getroffen programma’s voor zomer 2021

MSC Cruises bevestigde ook de annulering van zijn Caribische afvaarten vanuit havens in de VS tot en met 30 juni. Gasten die getroffen worden door een van de wijzigingen zullen gecontacteerd worden door hun reisadviseur of MSC Cruises. Flexibele boekingsvoorwaarden zullen van toepassing zijn op alle boekingen gemaakt voor 31 mei.