Le Meridien hotels & resorts strijkt neer op de Maldiven

Le Méridien Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van 30 buitengewone merken, kondigt samen met de Singaporese ontwikkelaar Chiu Teng Enterprises de opening aan van Le Méridien Maldives Resort & Spa, waarmee het in Parijs geboren merk zijn debuut maakt op een van ‘s werelds meest fascinerende bestemmingen. Het 141 villa’s tellende resort op Thilamaafushi, het zuidelijke deel van Lhaviyani Atoll, is een eerbetoon aan de Malediven, de mensen, de natuur en de kunst. Het kanaliseert zijn energie om de charme van de bestemming te onthullen door de kenmerkende Europese-chique lens van Le Méridien.

Thilamaafushi is negen hectare groot en wordt in het Dhivehi, het lokale taalgebruik van de Malediven, omschreven als “eiland omringd door een uitgestrekte lagune”. Het natuurlijke eiland is een eco-bewuste oase met een overvloed aan inheemse flora en fauna, omgeven door een glinsterende lagune en koraalriffen die barsten van het bruisende onderwaterleven, waaronder scholen Mantaroggen en schildpadden. Gasten kunnen het resort gemakkelijk bereiken door een 35 minuten durende reis per watervliegtuig ten noorden van Velana (MLE) International Airport, Malé.

Het tijdloos chique design van Le Méridien Maldives Resort & Spa is geïnspireerd op de glamoureuze hoogtijdagen van het merk, iets dat doorklinkt in de hele Le Méridien-ervaring. In een knipoog naar de omgeving is het ontwerp ook geïnspireerd op de vorming van de Maldiven-archipel, waarbij de unieke topografie van het atol, de aangrenzende riffen, koraaltuinen, het zeeleven en de onderwaterpinnakels, bekend als “Thilas”, worden geëmuleerd. Het ontwerp van het interieur en exterieur is een eerbetoon aan het leven, de cultuur en het levendige landschap van de Malediven, gecombineerd met de kenmerkende Bauhaus-esthetiek van Le Méridien.

Het resort beschikt over 141 villa’s die verscholen liggen in het tropische landschap en verspreid liggen over de Indische Oceaan, met een ongeëvenaard uitzicht over de ongerepte stranden, de Indische Oceaan of de turquoise lagune. Een selectie van één-, twee- en drieslaapkamer villa’s verenigt het concept van kunst en industrieel design met strakke lijnen, een gedempt kleurenpalet en een contrast van hernieuwbare materialen die eenvoud, openheid en functionaliteit bevorderen. Gasten kunnen ook ontspannen en verjongen in de Explore Spa by Le Méridien en de twee overloopzwembaden in het resort.

Gasten kunnen hun hart ophalen in zes restaurants en bars, met wereldwijde smaken en lokaal geoogste producten. Het kenmerkende restaurant Tabemasu, geïnspireerd door Japanse vissersdorpjes en waterlantaarns, heeft een levendige teppanyaki-toog en een privépaviljoen in de open lucht waar gasten kunnen genieten van een deskundig bereid Omakase-proeverijmenu. Riviera, de bar voor volwassenen van het resort, is een speeltuin aan het strand, omringd door een overloopzwembad en een privéstrand waar luie lunches uitmonden in een spritzes bij zonsondergang terwijl de levendige kleuren over de oceaan spatten. De oevers die Riviera omlijsten zullen de locatie zijn waar Le Méridien’s kenmerkende merkprogramma “Au Soleil” zal worden georganiseerd als onderdeel van de wekelijkse culinaire evenementen van het resort. Waves Café, gelegen tussen de banyanbomen en wuivende palmen, is een eetgelegenheid die een gezonde en voedzame benadering stimuleert met een focus op biologische ingrediënten van boerderij tot tafel. Velaa Bar + Grill, gelegen aan het zwembad, biedt ambachtelijke cocktails en lichte gerechten om van te genieten in de zomerzon, en gegrilde zeevruchten, vlees en houtgestookte lekkernijen om van te genieten zodra de laatste zonnestralen vervagen. De Le Méridien Hub, een sociale ontmoetingsplaats voor de creatieve reiziger, serveert op maat gebrouwen, door barista’s bereide koffiedranken. De culinaire mix wordt gecompleteerd door Turquoise, een marktplaats aan het strand waar gasten kunnen kiezen uit een scala aan wereldwijde smaken en lokale gerechten van ontbijt tot diner.

Het bedenken van ruimtes die aanzetten tot conversatie en fascinatie stond centraal tijdens het ontwerpproces van het resort. In het middelpunt hiervan staat de Waves Lifestyle Hub, een welzijnscollectief in een ongerept landschap met een ongeëvenaard uitzicht op de oceaan. Deze boutique lifestyle-ruimte beschikt over een op de oceaan gerichte fitnessstudio en een yogapaviljoen hoog in de jungle, evenals Waves Café, een interactieve creatieve kunststudio die zich richt op lokale hedendaagse kunst. De ruimte beschikt ook over een winkel met handgemaakte en eigentijdse lifestyle-artikelen. Een energieke mix van culturele en lifestyle programma’s in het hotel is ontworpen om de kunst van het reizen te vieren en het hart van de bestemming te ontsluiten. De Marine Hub in het resort biedt een scala aan programma’s voor natuurbehoud. Het privé-eiland Bodu Finolhu van het resort, compleet met tropisch groen en een 360-graden strand, wacht erop verkend te worden. Gezinnen kunnen gebruik maken van de Le Méridien Family and Kids’ Hub, met programma’s die variëren van natuurwandelingen overdag en ‘s nachts, folklorevertellingen en duurzame kunstlessen. De Greenhouse biedt ook meeslepende familie-ervaringen, waaronder het planten van microgroenten en familie-lessen in foerageren en koken. Uniek voor Le Meridien Maldives Resort & Spa is Thilamaafushi Marine Master’s, een speciaal ontworpen programma dat jonge avonturiers inspireert om contact te maken met de omgeving om hen heen in de hoop deze in de toekomst te behouden. .

Een minimale impact op het milieu was en is nog steeds van het grootste belang tijdens de bouw en de exploitatie van het resort. Het hotel waarborgt een lage CO2-voetafdruk door middel van toonaangevende praktijken die zich richten op hernieuwbare energie, afvalvermindering en het gebruik van hernieuwbare hulpbronnen.