Radisson hotel group: 7 nieuwe hotels in Afrika

De groep handhaaft hiermee zijn groeimomentum op het hele continent. Radisson Hotel Group zet haar ambitieuze groei in Afrika voort met de ondertekening van zeven nieuwe hotels, waarmee meer dan 1.400 kamers worden toegevoegd aan het Afrikaanse portfolio. De nieuwe hotels breiden de merken van de Groep uit, van upscale tot premium luxury lifestyle met een nieuwe toetreding tot de markt in Gambia en de introductie van nieuwe merken in belangrijke markten met het eerste Radisson Collection in Nigeria en Egypte, het eerste Radisson RED hotel in Nigeria en de introductie van het Radisson merk in Kenia.

De openingen omvatten ook de eerste hotelopeningen van de groep op het eiland Réunion en in Ghana en de uitbreiding van de aanwezigheid in resorts in Casablanca en Saidia in Marokko en in Zuid-Afrika, Egypte en Tunesië.

Elie Younes, Executive Vice President en Global Chief Development Officer bij de Radisson Hotel Group, licht toe: “Dankzij de relevantie van onze merken en het vertrouwen van onze eigenaren, zijn we in staat geweest om ons groeimomentum in heel Afrika vast te houden. Omdat het continent een focusmarkt voor ons blijft, zijn we vastbesloten om verder bij te dragen aan de Afrikaanse gastvrijheidsindustrie, door meer mogelijkheden te bieden aan onze gasten en werkgelegenheid aan de lokale gemeenschappen.”

Ramsay Rankoussi, Vice President, Development, Africa & Turkey bij Radisson Hotel Group voegt hieraan toe: “Een nog betere indicatie van onze groei is de materialisatie van onze pijplijn in openingen, het grootste marktaandeel in de afgelopen 36 maanden, wat zich vertaalt in een prijzenswaardige 15 procent groei op onze Afrikaanse portfolio, jaar-op-jaar, we zijn goed op weg zijn om onze doelstelling van 150 hotels binnen de komende vijf jaar te bereiken van 100 hotels vandaag. ”

 Radisson Hotel Nairobi Luchthaven : Het 4e hotel van de Groep in Kenia en het eerste Radisson hotel in het land is het nieuw gebouwde Radisson Hotel Nairobi Airport met 200 kamers. De opening staat gepland voor medio 2027.

Door de nabijheid van JK International Airport zal het hotel gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel toeristen als zakenreizigers. Het ligt op 22 km van Nairobi National Park, het enige nationale park ter wereld in de buurt van de stad. Het hotel krijgt een lobbybar en een restaurant dat de hele dag geopend is, evenals uitgebreide faciliteiten zoals een fitnessruimte, spa, zwembad, winkelruimte en een crew lounge. Het vergader- en evenementengedeelte zal bestaan uit een conferentieruimte, twee vergaderzalen, een directiekamer en een businesscentrum.