Marriott : uitbreiding Protea hotels

Marriott International zet uitbreiding Protea Hotels by Marriott voort met vijf nieuwe overeenkomsten in Afrika

 

Op het Africa Hospitality Investment Forum in Nairobi kondigde Marriott International vijf ondertekende contracten aan in Afrika onder het merk Protea Hotels by Marriott. Deze projecten versterken de toewijding van het bedrijf om haar aanwezigheid op het continent uit te breiden en benadrukken de vraag naar het merk Protea Hotels by Marriott.

Protea Hotels by Marriott is een toonaangevend horecamerk in Afrika en een van de meest erkende merken op het hele continent. Met hotels in primaire en secundaire zakencentra en populaire vakantiebestemmingen blijft het merk een populaire keuze voor reizigers naar Afrika. In overeenstemming met de standaarden van het merk zullen de vijf projecten beschikken over moderne faciliteiten, proactieve en vriendelijke service en consistente voorzieningen zoals full-service restaurants, vergaderruimtes en goed ingerichte kamers.

Het huidige portfolio van Marriott International in Afrika omvat bijna 140 hotels en meer dan 24.000 kamers in 20 landen en 19 merken. Protea Hotels by Marriott vertegenwoordigen meer dan 40 procent van Marriott International’s portfolio in Afrika met meer dan 60 hotels en meer dan 6.500 kamers in negen landen.

Protea Hotel by Marriott Serowe, Botswana : Marriott International verwacht haar aanwezigheid in Botswana uit te breiden met de ondertekening van Protea Hotel by Marriott Serowe in samenwerking met Letsatsi Partners. Het hotel wordt in 2026 geopend en zal beschikken over 155 kamers en suites, een restaurant waar je de hele dag kunt eten, een fitnesscentrum, een zwembad en meerdere vergaderzalen. Protea by Marriott Serowe ligt in de buurt van het Khama Rhino Sanctuary in Serowe, tussen Gaborone en Orapa, een van ‘s werelds grootste diamant producerende mijnen.

Protea Hotel by Marriott Bahir Dar, Ethiopië : Protea Hotels by Marriott maakt naar verwachting zijn debuut in Ethiopië met de opening van Protea by Marriott Bahir Dar. De conversieovereenkomst werd getekend met Blue Nile Resort Hotels PLC voor de rebranding van het Blue Nile Resort naar een Protea Hotel na een volledige renovatie. Het pand zal naar verwachting in 2025 omgedoopt zijn tot Protea by Marriott Bahir Dar en zal 127 kamers en suites, meerdere eetgelegenheden, een fitnesscentrum en bijna 1000 m² aan vergader- en evenementenruimte bieden. Het hotel ligt naast het Tanameer en op korte afstand van de Blue Nile rivier.

Protea Hotel by Marriott Zanzibar Stone Town, Tanzania: Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met Parklane Holdings Zanzibar Limited om zijn bestaande eigendom om te bouwen tot Protea Hotel by Marriott Zanzibar Stone Town. Het project, dat naar verwachting eind 2023 wordt geopend als Protea Hotel, ligt in Stone Town, een UNESCO werelderfgoedlocatie en een van de populairste toeristische gebieden in Zanzibar. De plannen voor Protea by Marriott Zanzibar Stone Town omvatten 26 gastenkamers, een restaurant dat de hele dag geopend is en een bar op het dak.

Protea Hotel by Marriott Abuja Jahi, Nigeria : Het Protea Hotel by Marriott Abuja Jahi, Nigeria opent naar verwachting in 2027 en zal 144 kamers, twee eet- en drinkgelegenheden, een zwembad en vergaderfaciliteiten omvatten. Het hotel komt te liggen in de zich ontwikkelende wijk Jahi, ten noordwesten van het stadscentrum van Abuja en in de buurt van Gwarinpa en Jabi, twee prominente commerciële gebieden. Protea Hotel by Marriott Delta is een franchise-eigendom van Gold Reef Hotel Limited en zal worden beheerd door BON Hospitality West Africa Limited.

Protea Hotel by Marriott Delta, Nigeria : Het bedrijf tekende een overeenkomst met Dutch Gate Hotel & Suites Limited om haar bestaande eigendom om te bouwen tot Protea Hotel by Marriott Delta, dat naar verwachting in 2024 zal openen als Protea Hotel met 108 kamers, vier eet- en drinkgelegenheden, vergaderfaciliteiten, een fitnesscentrum en een zwembad. Protea Hotel by Marriott Delta, Nigeria zal worden gevestigd in Warri, een belangrijk olie- en gasknooppunt in de zuidelijke regio van Nigeria. Protea Hotel by Marriott Delta is een franchise eigendom van Dutch Gate Hotel & Suites Limited en zal worden beheerd door BON Hospitality West Africa Limited