Tribute portfolio: Honeyrose Montreal

Tribute Portfolio – onderdeel van Marriott Bonvoy’s buitengewone portfolio van 31 hotelmerken – blijft zijn wereldwijde familie van karaktervolle hotels uitbreiden met HONEYROSE Hotel, Montreal, het eerste hotel van het merk in Montreal, Canada.

Het HONEYROSE Hotel, Montreal – gelegen in Le Quartier des Spectacles – neemt gasten mee terug in de tijd, met een vintage, op de art deco geïnspireerd ontwerp. Het fotogenieke hotel heeft een drietal Canadese partners aangetrokken om de ontwerpvisie te realiseren. De kern van het fascinerende ontwerp van het hotel wordt gevormd door een knipoog naar honing – een symbolische verwijzing naar een gouden geschenk van de natuur – en roos – een Franse bloem die staat voor passie en liefde. De combinatie van deze twee elementen zorgt voor een betoverende ervaring die de zintuigen prikkelt door middel van charmante service, elegant design en unieke voorzieningen, waaronder de eigen bijenkorven op het dak van het hotel. De versierde gangen van de kamers doen denken aan een wandeling door een exclusief ontworpen bloemenveld, met bloeiend bloemtextiel in het interieur.

Fijnproevers kunnen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat genieten van een van de gastronomische ervaringen in het hotel, waaronder het COMMODORE restaurant en café in Franse bistro-stijl, Muze Lounge & Terrasse met een op Californië geïnspireerd menu met verse marktproducten, Julia’s workshop en een overdekt en al fresco privé-eetgedeelte en Chef’s table voor exclusieve, intieme evenementen. Een aantal lokale kunstenaars brengen elke ruimte tot leven met een vleugje persoonlijkheid, op een opvallende, visuele manier. De schilderijen van de Montrealse kunstenaar Roxy Peroxyde sieren de muren van de gastenkamers en originele stukken van decorontwerpster Juliette Sarrazin sieren de Muze Lounge & Terrasse. Opvallend gangtapijt met unieke illustraties is gemaakt door CHACHA, een creatief ontwerpbureau uit de Eastern Townships.

Gasten kunnen zich in het zweet werken in de bewegingsstudio van het hotel, waar gratis lessen worden aangeboden van Essentrics, de dynamische stretchworkout die is ontwikkeld door de gevierde Canadese fitnesstrainer en voormalig ballerina van het Nationale Ballet van Canada, Miranda Esmonde-White. Om te ontspannen kunnen gasten genieten van een droge sauna, spa en binnenzwembad op de 15e verdieping van het hotel, met uitzicht op de skyline van Montreal.

De HONEYROSE boetiek in de lobby biedt een selectie art deco geïnspireerde artikelen en exclusieve vintage vondsten. Een unieke tweede boetiek op de tussenverdieping biedt verse bloemen en eeuwige rozen in samenwerking met het bedrijf MFLEURS uit Montreal. Voor groepen en evenementen biedt het hotel vijf vergaderzalen van in totaal meer dan 7.000 vierkante meter, waaronder een balzaal die plaats biedt aan meer dan 300 gasten, met een spectaculair uitzicht op het Place des Festivals.