RIU Plaza London Victoria geopend

Het nieuwe hotel, het eerste van de keten in het Verenigd Koninkrijk, ligt tegenover Victoria Station en dicht bij iconische monumenten zoals Buckingham Palace en de Big Ben

RIU Hotels & Resorts RIU Hotels & Resorts breidt haar lijn van stadshotels opnieuw uit met de opening, a.s. vrijdag 28 Juli, van het eerste hotel in het Verenigd Koninkrijk: het Riu Plaza London Victoria. Het nieuwe viersterrenhotel met 435 kamers onderscheidt zich door de ligging in het hart van de stad, midden in de wijk Westminster. Deze wijk is wereldwijd bekend vanwege de daar gevestigde Britse politieke instellingen en om de emblematische gebouwen als Buckingham Palace en de Big Ben.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de Riu Plaza hotellocaties is dat ze zijn gelegen in de zenuwcentra van een aantal van ‘s werelds grootste metropolen. Zo ook in Londen, de meest bezochte stad van Europa en een referentiepunt voor zowel vakantie als zakelijk toerisme. Het nieuwe Riu Plaza ligt op slechts een paar meter van Victoria Station. Dit is een van de drukste stations van het land, met een jaarlijkse toestroom van bijna 75 miljoen passagiers. Het biedt ook een directe verbinding met Gatwick Airport in slechts 30 minuten via de Gatwick Express service. Het hotel ligt op 1 Neathouse Place en wordt omringd door de meest prominente attracties en strategische vervoersverbindingen van de Britse hoofdstad, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om de stad te verkennen.

Het Riu Plaza London Victoria volgt een eigentijdse minimalistische lijn en heeft een structuur die is verdeeld in twee delen: het bordes en de toren. Een van de bijzonderheden van het bordes is de locatie van de receptie, door de makers van het project ook wel de ‘trommel’ genoemd, een ronde glazen toren die een warm welkom biedt aan alle gasten. Bij de ingang vindt de klant een lobby met een kegelvormige koepel met natuurlijk licht waarin een spectaculaire sculptuur van organische vormen hangt, vol kleur en beweging. Het resultaat is een gastvrije en elegante ruimte.

Het uitgangspunt van het ontwerp is geborgenheid, met name in de gemeenschappelijke ruimtes is daar aandacht aan besteed. De keuze van het meubilair is daarom gericht op het bevorderen van kleine hoekjes met privacy in dezelfde ruimte. Aan de andere kant is er in de lobbybar gezocht naar een meer ludieke sfeer, waarbij soberheid en elegantie zijn ingeruild voor dynamiek en kleur.

De hotelkamers bieden een moderne en comfortabele inrichting. Vinylbehang en aquarelschilderijen geven de kamers een artistieke uitstraling. Veel van de moderne superior kamers en superior suites kijken uit op het stadscentrum, maar de ruimste kamers bevinden zich op de begane grond, een kenmerk dat verschillende andere hotels in Engeland delen om de ruimte te maximaliseren.

Het gastronomisch aanbod van het hotel bestaat, naast de al genoemde lobbybar, uit een restaurant waar gasten ‘s ochtends kunnen genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet dat bij de kamerprijs is inbegrepen en waar ‘s avonds à la carte diners worden geserveerd. Gasten kunnen ook 24 uur per dag gebruikmaken van een compleet fitnesscentrum.

Het twaalf verdiepingen tellende gebouw is oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1960 en is in de jaren 1990 volledig gerenoveerd. Het gebouw viel op door het ontwerp en de kwaliteit van de afwerking. De meest karakteristieke kenmerken zijn behouden gebleven bij de renovatie. Het interieur is volledig getransformeerd met een focus op design en comfort, evenals de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie.

Het eerste hotel in de Riu Plaza stadshotel lijn werd geopend in 2010, in Panama, en sindsdien is de hotelketen blijven uitbreiden in de belangrijkste hoofdsteden van de wereld. Het Riu Plaza London Victoria wordt de tiende vestiging in deze lijn. Het Riu Plaza Panama, het Riu Plaza Guadalajara, in Mexico, het Riu Plaza España hotel, gevestigd in het beroemde España gebouw, Riu Plaza Miami Beach, Riu Plaza Fisherman’s Wharf in San Francisco, Riu Plaza New York Times Square en Riu Plaza Manhattan Times Square, in de Verenigde Staten, het Riu Plaza Berlin en het Riu Plaza The Gresham Dublin zijn de voorgangers. Chicago en Toronto zijn de volgende bestemmingen waar binnenkort stedelijke hotels van het RIU-merk te vinden zullen zijn.

ww.riu.com