Koninklijke DC-3 Dakota

te gast op Luchthaven Oostende-Brugge

 

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus verzorgt onze Koninklijke DC-3 Dakota rondvluchten boven Brugge-Zeebrugge, Knokke-Blankenberge en Zeeuws-Vlaanderen en de Schelde. Een unieke kans om de magie van een historisch vliegtuig te beleven.

Ervaar hoe bijzonder vliegen in een DC-3 Dakota is boven de kust, de mooie steden en het watergebied rond de Schelde. Op een hoogte van 1400ft (ca 450 meter) is het uitzicht op het afwisselende landschap op de verschillende routes adembenemend.

De Brugge-Zeebrugge route gaat in 30 minuten via Eernegem, Veldegem, Oostkamp, Brugge, Zeebrugge en Blankenberge terug naar Oostende. De Knokke-Blankenberge route gaat in 45 minuten via Eernegem, Aalter, Eeklo, Maldegem, Moerkerke, Knokke-Zeebrugge en Blankenberge terug naar Oostende. De Zeeuws-Vlaanderen en de Schelde route gaat via Eernegem, Aalter, Drongen, Gent, Terneuzen, Breskens en Zeebrugge terug naar Oostende. Deze vlucht duurt 60 minuten, inclusief start en landing.

Dakota Experience

Alle vluchten worden gecompleteerd met een Dakota Experience. De piloot van de Dakota loopt met de passagiers rond het vliegtuig en vertelt onder andere hoe hoogteroeren werken, hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren en het spectaculaire levensverhaal van dit historische vliegtuig waarmee gevlogen wordt. Vragen staat vrij voor de passagiers tijdens deze Dakota Experience, maar ook tijdens de vlucht. Je kunt zelfs in de cockpit kijken. De Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 tot 1.400 voet (ruim 300  tot 450 meter) zodat het uitzicht door de grote ramen prima is.

DDA Classic Airlines

De DC-3 of Dakota met de registratie PH-PBA is eigendom van de Stichting DDA Classic Airlines en verzorgt wekelijks rondvluchten in Nederland. De Dakota is een bijzonder vliegtuig met de rijke historie van o.a. D-day en Market Garden. Ook was dit het eerste officiële Nederlandse Regeringstoestel.

DDA Classic Airlines beschikt over een AOC (Air Operator Certificate), de hoogste erkenning in de civiele luchtvaart. Daarmee vliegt zij met de historische DC-3 onder dezelfde strikte veiligheidsvoorschriften als bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM en Transavia.

DDA Classic Airlines is een 100% vrijwilligers organisatie en zet zich in voor het behoud van Nederlands Vliegend Erfgoed opdat ook volgende generaties kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen in de luchtvaart en een vlucht in een historisch vliegtuig kunnen meemaken.

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer. Voor 175 euro boek je al een rondvlucht van 30 minuten.

Meer informatie en direct boeken: https://www.dutchdakota.nl/nl/boek-een-vlucht/ Website: www.dutchdakota.nl