Hotel The Dominican – Brussel

The Dominican, het Brussels luxehotel, enig Belgisch lid van de hotelgroep Design hotels en voormalig Dominikanenklooster, maakt deze zomer gebruik van een deel van de verkeersvrijezone Munt-Muntplein om een strategisch zomerterras aan te bieden. Het culinair plaatje is slechts een van de vele attractiepunten van het hotel dat zich naast het overnachtingsgebeuren ook toelegt op het aanbieden van diverse uitmuntende meetingfaciliteiten.

Design hotels heeft sinds 1993 een portfolio opgebouwd die vandaag de dag meer dan 300 privéhotels omvat die de visie weerspiegelen van onafhankelijke hoteliers of “Originals” met een passie voor cultureel gewortelde gastvrijheid en baanbrekend design en architectuur. Van de baanbrekende boetiekhotels van New York, Parijs en Londen, tot de rijzende sterren van Shanghai, Mexico City en Nairobi, tot afgelegen bergtoppen, verborgen stranden en ontsnappingen buiten de gebaande paden, elk onafhankelijk hotel in onze zorgvuldig geselecteerde collectie is een volstrekt unieke creatieve expressie, doordrenkt van de geschiedenis, cultuur en de natuur van zijn omgeving. Over de hele wereld verankeren deze hotels een gemeenschap van reizigers die verenigd zijn in het nastreven van geïnspireerde omgevingen, authentieke lokale cultuur en transformerende, grensverleggende avonturen. Een zich steeds ontwikkelende beweging, gesmeed aan doelgerichtheid, verbondenheid en nieuwsgierigheid.

De kamers en suites van The Dominican zijn geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de locatie en hebben een eclectisch ontwerp. Ze zijn uitgerust met favoriete voorzieningen en klimaatbeheersing. Dans naar de full body spiegels, de Roberts Radio zet de toon. Neem vervolgens een duik in het bad of zet de regendouche aan. Als klap op de vuurpijl duik je in het zachtste bed en verdwijn je in de donzige kussens.

De klassieke lobby geeft uitzicht op en zalige tuin die genesteld ligt tussen de hoge bogen met een uitnodigend terras onder de spectaculaire vijgenboom. Deze patio is een van de meest charmante buitenlocaties van de stad, even heerlijk voor een zonnig avondje uit of een sterrenhemel met relaxte muziek en bekende gezichten.

Vergaderingen :

Hotel The Dominican is de perfecte keuze voor het hosten van dagelijkse bedrijfsbijeenkomsten, zakelijke evenementen en vieringen. Een locatie om een team samen te brengen, netwerkenevent te organiseren dat steevast uitgroeit tot een onvergetelijke ervaring. Een bekwaam evenemententeam staat ter beschikking om elk aspect van je evenement zorgvuldig te plannen en uit te voeren, ervoor zorgend dat elk detail vakkundig wordt beheerd en op maat wordt gemaakt om aan je specifieke behoeften te voldoen.

Vergaderzalen

De multifunctionele vergaderzalen zijn uitgerust met de modernste technologie, zoals een 75-inch draagbare tv, draadloos presentatiesysteem en een 4k Beamer. Voldoende mogelijkheden om een eigen ruimte te creëren. De individuele zalen kunnen gemakkelijk samensmelten tot een royale ruimte grenzend aan de tuin waar je van kunt genieten.

Aansluitend kunnen meeting-organisers eenvoudig gebruik maken van het fitness centrum om lichaam en geest van de deelnemers samen te brengen, ze kunnen zweten op de loopband , halters veroveren of slaan zoals Rocky in de bokszaal. Daarna kan men ontspannen in de sauna en regenereren in de hammam. Men komt fris voor de dag en is klaar om elke uitdaging aan te gaan die op je pad komt. Tijd nemen voor je welzijn is immers cruciaal.

Het dagprogramma kan worden aangevuld met koffiebreaks, lunch en/of diner. Suggesties terzake worden graag opgesteld. Garanties alvast voor een boeiende en succesvolle vergadering in hartje Brussel.

Hotel The Dominican – Leopoldstraat 9 – 1000 Brussel