Bewust i contact met de natuur

Er is geen beter moment voor reizigers om zich op te laden dan omringd door ontzagwekkende natuurlijke bezienswaardigheden. Met torenhoge berguitzichten, glooiende heuvels bedekt met weelderige flora en ongerepte avonturen aan meren, bieden zes nieuwe accommodaties een herstellend verblijf door gasten onder te dompelen in en bewust te verbinden met hun adembenemende natuurlijke omgeving.

Klaus Dissertori, Origineel uit Zuid-Tirol, staat bekend om zijn eigentijdse kijk op gastvrijheid in de Alpen in zijn geboortestreek. In Lana, Italië, vinden zijn hotels Villa Arnica en 1477 Reichhalter hun wortels in de omliggende bergen. Het eerste is een trouw gerestaureerde villa uit het begin van de 20e eeuw met een weide en tuinen die zich ontvouwen rond een pittoresk zwembad, terwijl het tweede zich ontvouwt achter een zorgvuldig bewaarde gevel die 500 jaar oud is.

Beide hotels liggen op slechts 350 meter van elkaar en zijn genesteld in het hart van het Val d’Adige, of Etschtal, met zijn kenmerkende Alpine-Mediterrane landschap. In de buurt, schaduwrijke wandelingen langs de berg Vigiljoch met dennenbomen, bossen en boerderijen met houten puntgevels, terwijl de zonnige Tappeinerweg promenade, voor het eerst aangelegd in de 19e eeuw, een botanisch pad biedt met meer dan 400 gelabelde boom- en struiksoorten.

Giardino Ascona combineert alpiene landschappen met warme mediterrane sferen en ligt in Toscaanse stijl aan de noordelijke oever van het Lago Maggiore. Rondom de gerenoveerde 20e-eeuwse villa liggen groene tuinen die uitkomen op terrassen, zitgedeeltes en een vijver met waterlelies die de adembenemende achtergrond van de bergen weerspiegelen. Een van de beste golfbanen van Europa ligt op een steenworp afstand,  de omliggende bergen en het platteland van Ticino bieden eindeloze paden voor zowel uitdagende wandelingen als rustgevende wandelingen.

Leukere wandelingen vind je in de buurt van Zum Löwen Design Hotel Resort & Spa in Duderstadt, een middeleeuws stadje in Midden-Duitsland. Op korte afstand liggen idyllische bossen en glooiende heuvels, perfect voor ontspannende wandelingen en om te genieten van de echoënde geluiden van de natuur. Het pand creëert ook binnenshuis een natuurlijke sfeer met donkere hardhouten kolommen en balken, die de architectonische tradities weerspiegelen van de Duitse Timber-Frame Road, waar Duderstadt aan ligt. Het gevoel van rust is ook terug te vinden in de spa, een zoutgrot met een uniek lichtspel van natuurlijke kleuren.

In Casa de São Lourenço in Manteigas, Portugal, staat een torenhoog uitzicht op het adembenemende natuurpark Serra da Estrela centraal. Ramen van vloer tot plafond en terrassen in de kamers, het restaurant en de spa bieden een panoramisch uitzicht op de gletsjervallei en de bergen daarachter. Als gasten het park intrekken, kunnen ze door een landschap van rogge en beuken wandelen op de eeuwenoude paden van herders, naar grote hoogten klimmen op een van de all-terrain bikes, zich verfrissen aan de oevers van kristalheldere meren, rivieren en lagunes in de zomer of de skipistes op gaan in de winter. Isabel Costa, een van de Originals, wil dat het pand haar eigen terugkerende gevoel van ontzag voor de regio weerspiegelt.

Timber Cove Resort ligt aan de Sonoma-kust in Californië en beschikt over een woonkamer en een open haard aan zee, evenals directe toegang tot wandelpaden en een lokaal strand. Het gebied is de thuisbasis van eindeloze bossen, stranden, bergen en meren die rijp zijn voor verkenning, terwijl dagtochten naar charmante stadjes zoals Bodega Bay, Santa Rosa of Healdsburg reizigers langs adembenemende schilderachtige kustroutes leiden. Het hotel zelf, dat dit jaar zijn 60e verjaardag viert, gaat op in de omgeving en valt er tegelijkertijd mee op. De opvallende A-frame structuur ligt verscholen in een zandstenen uitsteeksel dat wordt gedefinieerd door Douglas sparren palen en redwood elementen, want zoals Wright ooit zei: “Blijf dicht bij de natuur. Het zal je nooit teleurstellen.”