Fairmont hotels & resorts en Arora group

Overeenkomst aan om iconisch luxemerk naar Bedfordshire, Verenigd Koninkrijk te brengen. Na de overname in december 2021 van Luton Hoo Hotel, Golf & Spa door Arora Group, een van de toonaangevende hoteleigenaren-exploitanten in het Verenigd Koninkrijk, is de ondertekening van een overeenkomst aangekondigd om het hotel te herontwikkelen onder het wereldwijd gerenommeerde merk Fairmont Hotels & Resorts. De aankondiging toont het groeiende partnerschap aan tussen de Arora Group en de wereldwijd toonaangevende horecagroep Accor, waarvan Fairmont Hotels & Resorts deel uitmaakt van de uitgebreide collectie merken.

Het hotel voegt zich bij de iconische Fairmont hotels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zoals The Savoy, A Fairmont Managed Hotel, in Londen; Fairmont St Andrews in Schotland; Carton House, A Fairmont Managed Hotel, in Ierland; en het Fairmont Windsor Park in de buurt van het historische Windsor, dat eigendom is van Arora. Met meer dan 90 bestemmingen over de hele wereld staat Fairmont bekend om zijn grootse en ontzagwekkende eigendommen, vele met een rijke geschiedenis en allemaal met een zeer speciale plaats in het hart van hun lokale gemeenschappen.

Voorafgaand aan de Fairmont-vlag zal Luton Hoo Hotel, Golf & Spa in de komende jaren een multi-miljoen pond kostende herontwikkeling ondergaan, waardoor het hotel nieuwe luxeniveaus zal bereiken die ongeëvenaard zijn in de omgeving. Het landgoed dateert uit 1601 en beslaat 1100 hectare ongerept land op de grens van Hertfordshire en Bedfordshire. Achter de prachtige en historische gevel van het Mansion House staat vandaag de dag een 5-sterren landhuishotel met uitzonderlijke faciliteiten en een luxueuze maar ontspannen service.

Dankzij de uitstekende vervoersverbindingen tussen de treinstations St. Pancras en Luton Parkway is het hotel gemakkelijk te bereiken vanuit Londen of Cambridge. Als een van de best bereikbare hotels voor de luchthaven van Luton is het een handige bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.