Hotel Indigo Melbourne on Flinders

IHG Hotels & Resorts heeft samen met Pro-invest Group zijn nieuwste en derde Hotel Indigo in Australië geopend: Hotel Indigo Melbourne on Flinders. De onthulling van het creatief vormgegeven boutique lifestyle hotel markeert het debuut van Hotel Indigo in Melbourne aan de meest iconische laneway van de stad. Flinders Lane loopt over de hele lengte van de stad en is een prominente plek in het bruisende CBD. Aan de oostkant vind je de beroemdste restaurants van de stad, terwijl de westkant een eerbetoon is aan het erfgoed van de zeevaart en de goudwinning met verbazingwekkende architectuur, pakhuizen en verborgen historische juweeltjes. De buurt van Hotel Indigo Melbourne on Flinders biedt een laneway-cultuur van straatkunst, verborgen cafés, bars, boetiekjes en galerieën direct voor de deur van het hotel.

Het monumentale pand dat eigendom is van en wordt geëxploiteerd door de Pro-invest Group beschikt over 216 opnieuw uitgevonden gastenkamers die zijn geïnspireerd door de intrigerende en kleurrijke legendes van de wijk Flinders Lane, in de eerste plaats de internationaal geprezen modefotograaf Helmut Newton, wiens oorspronkelijke studio zich vlakbij bevond. Newton werd een van de beroemdste modefotografen ter wereld en stond bekend om zijn scherpe werk waarin onder andere Grace Jones, David Bowie en Andy Warhol figureerden.

Het ‘licht, camera, actie’-thema van het Australische bedrijf Suede Interiors is doorgevoerd in alle gastenkamers, met in opdracht gemaakte werken van plaatselijke kunstenaars, ruime werkbureaus en een dynamisch uitzicht over de stad door een lappendeken van historische en nieuwe gebouwen. Een fitnesscentrum op de tussenverdieping met apparaten die het lichaamsgewicht aandrijven draagt bij aan de duurzame reputatie van het hotel (opening oktober) en stijlvolle vergader- en evenementenfaciliteiten voor maximaal 200 gasten zullen begin 2024 klaar zijn.

Gasten hoeven niet ver te lopen om de beroemde restaurants van de stad te ontdekken. De nieuwe Spaanse bar en restaurant BESO aan de straatkant van het hotel staat onder leiding van Ana Cortes Garcia, een Spaanse met veel internationale ervaring en een Melbourne Chef’s Hat onderscheiding. Gasten  worden getrakteerd op eigentijdse invloeden op traditionele Spaanse tapas. Guy Holder, een lokale trots uit de horeca, leidt het aanbod dat ook een levendige lijst van Victoriaanse en Spaanse wijnen bevat.

Met 143 open hotels en 128 hotels in de pijplijn wereldwijd is Hotel Indigo een van ‘s werelds toonaangevende boutique lifestyle-merken die een toegangspoort bieden tot de meest inspirerende buurten. Hotel Indigo Melbourne on Flinders sluit zich aan bij Hotel Indigo Brisbane City Centre en Hotel Indigo Adelaide Markets, en Hotel Indigo Sydney Potts Point wordt eind dit jaar geopend.