Parels van het Noorden

MSC Cruises zet deze winter het gloednieuwe schip MSC Euribia in voor het “Parels van het Noorden” programma met vertrek vanuit Zeebrugge en Rotterdam. Wekelijkse afvaarten met MSC Euribia vanuit Zeebrugge en Rotterdam voor het “Parels van het Noorden” programma . MSC Cruises kondigt in haar Winter 2023/24 programma de inzet van het  gloednieuwe vlaggenschip MSC Euribia aan in Noord-Europa.

MSC Euribia wordt ingezet voor de “Parels van het Noorden”-cruises, een winterroute die in 2021 werd geïntroduceerd. De zeven nachten durende cruises doen Hamburg aan in Duitsland; Rotterdam in Nederland; Le Havre voor Parijs in Frankrijk en Southampton voor Londen in het Verenigd Koninkrijk.

MSC Euribia staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij op een duurzame toekomst, haar respect voor het mariene milieu en haar inzet om dit te beschermen. MSC Euribia is “Built for the future”: het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit gebouwd. Het is het tweede schip in de MSC Cruises vloot dat wordt aangedreven door Liquified Natural Gas, de schoonste en meest efficiënte brandstof die momenteel beschikbaar is op commerciële schaal. Het is uitgerust met de meest geavanceerde milieutechnologieën, o.m. geavanceerde afvalwaterbehandelings- en afvalbeheersystemen.

MSC Euribia

Met 10 restaurants waaronder 5 specialiteitenrestaurants, 21 bars en lounges en 5 zwembaden verwelkomt dit innovatieve schip met 19 dekken gasten met het beste uit de internationale keuken, entertainment van wereldklasse, ontspannende bars en lounges, een van de grootste winkelcentra op zee, een spa en fitnesscentrum, een waterpark en het MSC Foundation Lab, met een gloednieuw kindergedeelte dat een op maat gemaakt programma van educatieve activiteiten rond het thema duurzaamheid voor alle leeftijden biedt. Het paradepaardje is de Galleria Euribia met de langste LED-koepel op zee, een 112 meter lange promenade die het sociale hart van het schip vormt. Het is de thuisbasis van tal van winkels, bars, restaurants en entertainment faciliteiten.

Eén van de toppers is het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen dat elke avond live entertainment biedt van wereldklasse met een compleet zevendaags programma aan topshows.

Gasten uit België en Luxemburg zullen van dit uitzonderlijke nieuwe schip en route kunnen genieten door dicht bij huis in Zeebrugge in te schepen. De haven van Zeebrugge is gemakkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto en biedt gratis parkeergelegenheid tijdens de hele cruise.

Frank Van Den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises, licht verder toe: “Ik ben zeer enthousiast! Een cruise met vertrek vanuit Zeebrugge is werkelijk uniek en met de gloednieuwe MSC Euribia brengen we tevens het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit naar België. Een weekje de buurlanden bezoeken, varen op zee en ondertussen genieten van een optimaal aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal om een weekje er tussenuit te trekken deze winter. Met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden”.

Belangrijk te melden is dat er op de “Parels van het Noorden” winterroute kortingen aankomen tot – 20% bij boekingen vanaf begin september tot en met eind november.