RIU voltooit renovatie RIU Caribe

Introductie Riu Party in Cancun

  • De renovatie van het Riu Caribe brengt een frisse en innovatieve stijl met zich mee en ook nieuwe kamers met privézwembad en het exclusieve concept van de Riu Party – • Er is ook een ruimte voor de viering van deze feesten, die toegankelijk zullen zijn voor alle gasten van de vijf RIU-hotels in Cancun

RIU Hotels & Resorts presenteert het Riu Caribe na een complete transformatie. Het hotel is sinds 2003 eigendom van RIU en werd al in 2013 gerenoveerd. Deze tweede grondige renovatie draagt bij aan het streven van de hotelketen naar kwaliteit in Mexico. Naast het verrassen van gasten met de indrukwekkende veranderingen in de lobby, de kamers, restaurants en gemeenschappelijke ruimtes, zal het nieuwe Riu Caribe nu voor het eerst een toegevoegd concept hebben voor alle RIU-gasten in Cancun: de Riu Party.

Na de renovatie biedt de entree meer natuurlijk licht en dat geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Dit zullen de gasten bij binnenkomst in de lobby en de receptie zeker kunnen waarderen. Het is een aantrekkelijke ruimte, waarin zachte kleuren, hout en planten de blikvangers zijn. De nieuwe inrichting en de populaire lobbybar ‘Frida’ dragen ook bij aan deze fijne sfeer.

Ook de kamers zijn helemaal vernieuwd. Met zachte en elegante tinten bieden de 506 kamers nog steeds het maximale comfort voor gasten van RIU. Van de kamertypes die inmiddels een klassieker zijn geworden in de RIU-hotels, de swim-out kamers met een privézwembad, biedt het hotel er vijf voor gasten die deze exclusiviteit zoeken.

Maar ongetwijfeld een van de grootste nieuwtjes na de heropening van het Riu Caribe is de opening van de Riu Pool Party in Cancun. RIU’s eigen exclusieve feestconcept dat in 2018 in Los Cabos werd geboren en dat vijf jaar later al zijn plezier en spektakel naar Cancun brengt. In een speciaal gedeelte met een exclusieve zwembadzone voor de viering van deze feesten biedt het Riu Caribe nu vier wekelijkse feesten. Deze zijn zowel overdag als ’s avonds en zijn gethematiseerd volgens het type feest: de White Party, de Jungle Party, de Neon Party en de Pink Party.

Alsof dat nog niet genoeg is, brengen de Riu Pool Party’s, met exclusieve toegang alleen voor volwassenen, nog een nieuwigheid: de Riu Party rooms, in totaal 74 kamers die zijn gethematiseerd en voorbereid voor gasten die zich helemaal willen onderdompelen in de sfeer van deze exclusieve RIU party’s.

Op gastronomisch gebied blijft variatie het sterke punt van het hotel. Alle restaurants zijn gerenoveerd, waardoor er een nieuwe ambiance is gecreëerd om de gastervaring nog beter te maken. Naast het internationale buffetrestaurant is er een Mexicaans restaurant, Margarita, een Aziatisch restaurant, Shangri-la, een gastronomisch restaurant, Kulinarium, een grillrestaurant, Pepe’s Food, bij het zwembad en voor het diner is er het populaire Steakhouse. Daarnaast zijn er in totaal vier bars: de lobbybar, de salonbar die zich in het theater bevindt, een sports bar, die 24 uur per dag drankjes en eten aanbiedt, en een swim-up bar in een van de zwembaden, exclusief voor volwassenen.

Het hotel is van één groot zwembad naar vier zwembaden gegaan, waarvan één met een swim-up bar, een ander voor kinderen en twee andere voor het hele gezin, waar ze kunnen genieten van het beste entertainment en vermaak verzorgd door het animatieteam van RIU Hotels. Het animatieteam is ook verantwoordelijk voor de nieuwe RIU Fit sportruimte, die is aangevuld met een volledig uitgeruste fitnessruimte, en voor een breed scala aan wateractiviteiten op het strand van het hotel.

Met de renovatie van het Riu Caribe zet RIU haar inspanningen voort voor de modernisering en renovatie van al haar hotels in Mexico. RIU is hier al meer dan 25 jaar actief en heeft er in totaal 22 hotels. De overgrote meerderheid hiervan is inmiddels grondig gerenoveerd. Het volgende hotel dat gerenoveerd zal worden is het Riu Palace Pacifico, in Rivera Nayarit, waarvan de renovatie al in augustus is begonnen en begin december zal worden afgerond. www.riu.com