Aloft hotels maakt groots debuut in Singapore

opening van Aloft Singapore Novena

Aloft Hotels, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van 31 buitengewone hotelmerken, kondigt de toetreding van het merk in Singapore aan met de opening van Aloft Singapore Novena, het grootste Aloft-hotel ter wereld. Het nieuwe hotel brengt de levendige en flexibele ruimtes van het merk naar de wijk Balestier, een van de meest energieke wijken van Singapore, die een eclectische mix van lokale gerechten, cultuur en entertainment biedt.

Aloft Singapore Novena, ontworpen door het bekroonde KKS International, hanteert een “different by design” -filosofie die persoonlijkheid en passie voor muziek verdedigt. Bij de ingang van het hotel staat een prachtige 2,5 meter hoge crescendo sculptuur geïnspireerd op muzieknoten. De prachtige sculptuur is kunstig vervaardigd door het samenspel van glas en licht om een spectrum van kleuren uit te stralen dat visueel de energie en vitaliteit symboliseert van elke gast die het hotel binnenstapt. De lobby van het hotel beschikt over een 85″-inch videowand met elektronische kunst van gerenommeerde kunstenaars als Refik Anadol en Jonathan Monaghan. Een ander opmerkelijk kenmerk zijn de plafondpanelen die een visueel stimulerende weergave van licht bieden.

Aloft Singapore Novena neemt twee torens in beslag met een indrukwekkend totaal van 781 kamers en vier suites, elk variërend van 18 m² tot 46 m². Het kamerontwerp is geïnspireerd op de levendige winkelpanden in de historische wijk en weerspiegelt de allure van het kleurrijke verleden van Singapore. Elke kamer is zorgvuldig ingericht met een zachte matras en een 55-inch flatscreen-tv. Gratis WiFi en lokale gesprekken, samen met voldoende USB-oplaadpoorten op de kamer en draadloze oplaadmogelijkheden, zorgen ervoor dat gasten tijdens hun verblijf naadloos verbonden kunnen blijven.

Aloft Novena Singapore introduceert verschillende eetconcepten om de culinaire verlangens van de gasten te bevredigen. Yuè, het moderne Chinese restaurant serveert een eigentijdse draai aan traditionele Chinese gerechten, terwijl 21 on Rajah, een halal-gecertificeerd buffetrestaurant, innovatieve mediterrane en Aziatische buffetgerechten biedt die bij elke smaakpapillen passen. De kenmerkende W XYZ-bar® van het merk in de lobby is het sociale centrum van het hotel en serveert verkwikkende cocktails en lichte hapjes. Voor degenen die onderweg zijn, biedt Re:fuel by Aloft gasten de mogelijkheid om 24/7 te pakken en te gaan uit een selectie van smaakvolle lichte maaltijden en drankjes.

Extra faciliteiten zijn de 24/7 Re:charge Indoor en Outdoor gym, in de West Wing, samen met de Re:charge Indoor gym in de East Wing. Naast de binnen- en buitenfitnessruimte ligt het Splash Pool van het hotel, waar gasten kunnen ontspannen en socializen op het open dek.

Het hotel beschikt over vijf state-of-the-art moderne vergaderruimten, elk zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan een breed scala aan behoeften van gasten en compleet met geavanceerde audiovisuele technologie en een prachtige LED-videowand. Het gazon voor evenementen in de buitenlucht van het hotel biedt gasten ook een alternatieve evenementenruimte, perfect voor een verjaardagsfeest of een intieme bruiloftsreceptie.

Aloft Singapore Novena ligt op 10 minuten rijden van de centrale zakenwijk van Singapore en op korte afstand van de culturele enclave Little India. Iconische bezienswaardigheden zoals de Singapore Botanic Garden en het bruisende winkelparadijs Orchard Road zijn ook gemakkelijk bereikbaar en trakteren gasten op de rustige sereniteit van de natuurlijke omgeving en het bruisende hart van Singapore.