Ontdek nieuwe bestemmingen – Japan

Op 16 maart 2024 wordt het nieuwe stuk van het Hokuriku Shinkansen lijn tussen station Kanazawa en station Tsuruga – beide in het centrum van Japan – geopend. De Hokuriku Shinkansen lijn wordt verlengd van station Kanazawa in prefectuur van Ishikawa tot station Tsuruga via station Fukui. Beide in buurt van prefectuur Fukui. Eindelijk zal de lijn het station van Shin-Osaka bereiken in het westen van Japan.

Deze maand willen we het prefectuur Fukui presenteren, waar het nieuwe lijn doorheen zal gaan. Met een mooie baai, historische gebouwen, een fascinerend dinosaurus museum, een tempel met een mooie tuin, een kasteel en een adembenemend scene gevormd door vulkanische activiteiten. Het gebied heeft iets voor iedereen!

Tsuruga Baai : Een baai vol mooie stranden, dennenbomen en adembenemende uitzichten. De stranden van Tsuruga Baai trekt niet alleen maar de lokale bewoners tijdens zomer, maar ook bezoekers. Een van de populaire stranden is Kehi-no-Matsubara, die is gelegen in Tsuruga stad.

Kehi-no-Matsubara is ongeveer 1,5 kilometer lang en 400.000 vierkante meter groot en staat bekend om haar prachtige contrast tussen het witte zand en het groen van de dennen. Deze nationaal aangewezen Site of Scenic Beauty is weelderig begroeid met rode en zwarte Japanse dennen. Kehi-no-Matsubara wordt beschouwd als een van de drie mooiste dennenparken van Japan. Er worden ook wandelpaden onderhouden, waardoor het strand een populaire bestemming is voor een wandeling of zelfs gewoon als een plek waar de lokale bevolking graag ontspant.

In augustus kan je ook zwevende lantaarns en een vuurwerkshow in de omgeving bijwonen. Rode, blauwe en gele drijvende lantaarns verlichten op schitterende wijze de zee, terwijl vuurwerk vanaf de kust wordt aangestoken en de lucht erboven vult met prachtig licht en geluid.

Tsuruga Red Brick Warehouse

Vanaf het Meiji-tijdperk tot en met het Showa-tijdperk was Tsuruga een welvarende havenstad, die met name diende als een schakel tussen Japan en Europa. Het Tsuruga Red Brick Warehouse, een van de meest prominente bakstenen bouwwerken van Japan, staat als symbool voor het verleden en werd in 2015 veranderd tot een toeristische bestemming.

De belangrijkste attractie in het pakhuis is een indrukwekkend diorama dat de bloeiende Tsuruga uit het begin van de 20e eeuw tot in detail nabootst. Met een lengte van 27 meter en een breedte van 7,5 meter is het diorama ontworpen op basis van een kaart van Tsuruga uit 1945 en als je goed kijkt, zie je zelfs auto’s door de straten rijden.

Naast het diorama zijn er drie restaurants in het gebouw, die elk een ander aspect van de culinaire cultuur van Tsuruga weergeven. Bij twee van de restaurants is er zelfs de mogelijkheid om in de open lucht te dineren, perfect om achterover te leunen en te genieten van het omliggende landschap.

Saifukuji Tempel

Deze tempel, opgericht door de 14e-eeuwse priester Ryonyo, is een van de meest eerbiedwaardige tempels van de Jodo-sekte van het boeddhisme. Een van de onderscheidende kenmerken van de Saifukuji-tempel zijn de vele culturele eigendommen die hier te vinden zijn, waaronder enkele die hierheen zijn overgebracht vanuit de hoofdstad tijdens de Onin-oorlog. Een aantal van deze items worden beschouwd als belangrijke culturele eigendommen. Een deel van de tempel is een Shoin-tuin van 4.620 vierkante meter die, op verschillende manieren mooi in alle vier de seizoenen is, zijn hoogtepunt bereikt midden november met de verbluffende herfstkleuren.

Fukui Prefectural Dinosaur Museum

Als je door de stad Katsuyama rijdt, zie je een groot zilveren eivormig gebouw in de heuvels. Dit is het Fukui Prefectural Dinosaur Museum, het centrum voor dinosaurusonderzoek in Japan en erkend als een van de grootste dinosaurusmusea ter wereld.

Er zijn drie hoofdtentoonstellingen in het museum, waarvan Dinosaur World de grootste is. Daar wordt u begroet door de 7,2 meter hoge Tyrannosaurus Rex-robot, die de skeletten van meer dan 40 dinosaurussen bewaakt. Je kunt ook de skeletten en fossielen vinden van lokaal ontdekte dinosaurussen, waaronder de Fukuiraptor en Fukuisaurus. Tien van de skeletten zijn originele exemplaren. De tentoonstelling Earth Sciences, op hetzelfde niveau als de tentoonstelling Dinosaur World, vertelt je alles over de aarde en hoe het leven ontstond door middel van interactieve displays en video’s. Er is nog een zone op de tweede verdieping genaamd het Dino Lab waar je echte fossielen kunt aanraken. De derde en laatste tentoonstelling, de tentoonstelling History of Earth, bevindt zich op de tweede verdieping. Als je gefascineerd bent door het leven, dan is dit de plek voor jou!

Tojinbo

Kom dit natuurfenomeen bezoeken voor natuurliefhebbers! Tojinbo is een steile klif van ongeveer 25 meter hoog, gevormd door de ruwe golven van de Japanse Zee. Het is een aangewezen natuurmonument en plaats van landschappelijke schoonheid en bestaat uit een kilometer lang stuk rotswanden met dynamische kolomvormige verbindingen. De zuilvormige verbindingen van Tojinbo zijn gemaakt van pyroxeen andesiet (daciet), wat geologisch schaars is; zuilvormige verbindingen zoals deze zijn alleen te vinden in Zuid-Korea en Noorwegen.

Tojinbo werd lang geleden gevormd door vulkanische activiteit, gevormd door zee-erosie die zelfs nu nog voorkomt. Als je het oppervlak van de rotsen aanraakt, voel je de kracht van de natuur! Een van de beste manieren om de kliffen te bekijken is vanaf de zee, aan boord van een rondvaartboot onder begeleiding van een gids.

Echizen Ono Kasteel

Boven de stad Ono doemt het Echizen Ono-kasteel op. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in 1580. Als de wolken laag hangen lijkt het alsof het kasteel in de lucht zweeft. Dit prachtig zicht geeft het kasteel de bijnaam Castle in the Sky. Hou er rekening mee dat het fenomeen slechts een handvol keer per jaar voorkomt – meestal vroeg in de ochtend van oktober tot april.

Restaurant Sushi Tomi

Reis naar de vissershaven van Obama City in de prefectuur Fukui om een gerecht met verse sushi te eten. De vissen die van de kust van de Japanse zee gevangen worden zijn bijzonder lekker vanwege de koudere temperaturen en het spectaculaire mineraalgehalte van het zuivere kustwater. Hier kunt u verse garnalen, inktvis, kogelvis, makreel en zeebrasem vinden, naast een groot aantal andere vissoorten. Dineer bij restaurant Sushi Tomi, waar je sushi van hoge kwaliteit kunt eten!

Hotel van de maand: Hakujukan Hotel

Deze traditionele Japanse herberg ligt in een oud bos in de prefectuur Fukui, net buiten de poort van Eiheiji, een enorm tempelcomplex dat de thuisbasis is van de Soto-school van het zenboeddhisme. Op deze opmerkelijke locatie kunnen gasten genieten van Japanse gastvrijheid met een zen-twist. De Zen-conciërge van het hotel kan deelname aan ochtend zazen-meditatiesessies in de tempel regelen.

De Zen-invloed maakt ook deel uit van de eetervaring in Hakujukan, waar het restaurant traditionele boeddhistische vegetarische gerechten biedt, bereid door chef-koks die zijn opgeleid in de tempelkeuken. Het hotel biedt alle moderne voorzieningen in een klassieke Japanse setting, waaronder een ruime badkamer met een openluchtgedeelte.

Illustraties ©Fukui Prefecture & Fukui Prefectural Tourism Federations :