Filem’On 2023: bekendmaking programma

‘Illusies’… dit achtletterwoord loopt als een mysterieuze rode draad door de 17de editie van Filem’On (25 oktober – 4 november 2023). Het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek is uitgegroeid tot een referentie-evenement in Brusselse cinemazalen en richt zich tot kinderen en jongeren van 2 tot 16 jaar. Het festival staat meer dan ooit bol van de avant-premières, de workshops, maar vooral van heel veel filmplezier voor oud… en voor jong.

Deze 17de editie biedt een uniek programma voor scholen, families en verenigingen op Brusselse culturele toplocaties. Op de website www.filemon.be is het volledige programma voortaan beschikbaar! Ziehier alvast een voorsmaakje:

LES TROIS FANTASTIQUES (PREMIERE) – 25/10 – NL ondertiteling – 20:00 – VENDÔME

Max is 12 jaar en heeft twee gezinnen en een afwezige moeder sinds zijn broer Seb in de gevangenis zit. In een poging Seb te helpen en zijn familie te redden, sleurt Max zijn vrienden mee op een weg die onontkoombaar lijkt… Grote prijswinnaar op het Giffoni Film Fest!

KIDDO – 30/10 – NL gesproken, ENG + FR OND – 13:30 – GALERIES

Lu (11) woont in een pleeggezin wanneer haar moeder onverwachts opduikt. Die neemt haar mee in een oude sportwagen en zo komen ze terecht in een Bonnie & Clyde-achtig avontuur. Een roadmovie die je kippenvel geeft en doorheen emoties laat reizen! Geselecteerd voor de Berlinale!

PLANEET B (PREMIERE) – 26/10 – 19:30 – NL en FR gesproken, NL OND & FR OND – NOVA – 29/10 – 13:30 – NL OND & FR OND – AVENTURE

Hoe kun je opgroeien op een planeet die zichzelf vernietigt? Vier jaar lang volgde de regisseur de mooie en ondeugende vriendschap tussen Bo en Luca, twee tieners die even enthousiast zijn in hun ecologisch activisme als in het op zoek gaan naar hun eigen identiteit!