Marriott International breidt luxe portfolio in Vietnam

Ondertekening van JW Marriott, The Luxury Collection en Ritz-Carlton Reserve Resorts

Marriott International, Inc. heeft de ondertekening van overeenkomsten aangekondigd om drie nieuwe luxe resorts in Vietnam te openen. De ondertekeningen markeren het verwachte debuut van twee nieuwe merken in Vietnam – Ritz-Carlton Reserve en The Luxury Collection op het tropische paradijs Hon Thom Island in Phu Quoc. Daarnaast kondigde Marriott ook het derde JW Marriott Hotel van Vietnam aan voor Trang An, de serene UNESCO-werelderfgoedbestemming in het noorden van Vietnam.

De overeenkomsten werden ondertekend door president en CEO van Marriott International Anthony Capuano tijdens een recent bezoek aan het land. Hij werd vergezeld door President voor Azië-Pacific (met uitzondering van China) van Marriott International, Rajeev Menon, en Area Vice President voor Thailand, Vietnam en Cambodja, Jakob Helgen. Voorzitter Vu Quang Hoi van BITEXCO Group en voorzitter Dang Minh Truong van Sun Group hielden ook toezicht op de ondertekeningen tijdens twee ceremonies die plaatsvonden in Hanoi en Phu Quoc.

JW Marriott Trang An Resort & Spa – Gepland om te openen in 2028.

ontwikkeld door BITEXCO Group, ook eigenaar van het JW Marriott Hotel Hanoi. Genesteld te midden van weelderige wetlands en groene heuvels, omvat dit luxe toevluchtsoord plannen voor 150 ruime kamers en suites, plus een verzameling van 35 villa’s met één en twee slaapkamers, met opties voor privézwembaden. Plannen voor het resort omvatten ook twee restaurants, een café, lobbylounge en twee bars, terwijl recreatieve voorzieningen naar verwachting twee zwembadzones zullen omvatten, de kenmerkende Spa by JW van het merk met zes behandelkamers, een fitnesscentrum, een kinderclub met buitenspeeltuin en een recreatief activiteitencentrum. Daarnaast is het hotel gepland om 850 vierkante meter aan evenementenruimte te hebben, bestaande uit een balzaal van 500 vierkante meter en twee vergaderzalen.

The Luxury Collection Resort, Hon Thom Island

Eigendom van Sun Group, zal deel uitmaken van het merk The Luxury Collection en is gepland om in 2029 te openen. Dit luxe resort ligt aan de noordwestkust van Hon Thom Island en verwacht 305 kamers en suites te hebben, variërend van 50 tot 250 vierkante meter en omvat gezinsaccommodaties. De plannen vragen om twee zwembaden, een kinderclub, een activiteitencentrum, een fitnesscentrum en een spa met zeven behandelkamers, whirlpools, sauna’s en stoombaden. Zes restaurants en bars bieden diverse eetgelegenheden en 1.690 m² flexibele evenementenruimte omvat een balzaal van 900 m² en drie kleinere zalen. Sun Group is ook eigenaar van het JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort &; Spa.

Ritz-Carlton Reserve, Hon Thom Island

Naar verwachting geopend in 2028 en gepland om te worden ontworpen door Bill Bensley, is het nieuwe Ritz-Carlton Reserve ingesteld om een complete ontsnapping te bieden en bezoekers onder te dompelen in een privéwereld van luxe en natuurlijke schoonheid. Gelegen op een intiem landgoed dicht bij het zuidpuntje van Hon Thom Island, met een prachtig uitzicht op zee van de zuidelijke archipel van Phu Quoc, verwacht het resort een samengestelde verzameling van 40 zwembadvilla’s aan te bieden. Plannen omvatten ook twee resortzwembaden, een spa, salon, fitnesscentrum, drie restaurants, drie bars en Jean-Michel Cousteau’s ambassadeurs van het milieu educatief programma voor kinderen.  Het resort is ook gepland om een evenementenruimte van 300 m², geschikt is voor bruiloften aan het strand. Dit resort is ook eigendom van Sun Group.

Hon Thom is de thuisbasis van een schat aan natuurlijke wonderen, gelegen in turquoise zeeën net voor de zuidkust van Phu Quoc, en is verbonden met het hoofdeiland door een adembenemende kabelbaan. Trang An ligt ongeveer 90 km ten oosten van Hanoi en is beroemd om zijn suikerbroodbergen, rijstvelden, grotten, rivieren en wetlands, evenals zijn historische tempels en paleizen. Dit is de eerste dubbele werelderfgoedlocatie van Zuidoost-Azië.