St Regis La bahia Blanca resort – Tamuda bay – Marokko

Marokko verwelkomt de glamoureuze geest en gevierde rituelen van St. Regis Hotels & Resorts. Deze gewaardeerde opening markeert het debuut van het merk in Marokko

“Het debuut van The St. Regis La Bahia Blanca Resort, Tamuda Bay markeert een belangrijke mijlpaal voor het merk St. Regis, aangezien we onze voetafdruk op het Afrikaanse continent vergroten en ons eerste eigendom in Marokko vieren”, aldus Helen Leighton, Vice President Luxury Brands, Europa, Midden-Oosten en Afrika, Marriott International. “We zijn er trots op onze deuren te openen in de betoverende Tamuda Bay, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, ongerepte gouden stranden en rijke geschiedenis. Het St. Regis La Bahia Blanca, Tamuda Bay zal het meest iconische adres in Marokko worden en zal een nieuw niveau van luxe gastvrijheid laten zien.”

Gebouwd als een privériad met intieme binnenplaatsen en weelderige tuinen, straalt het resort Marokkaanse charme uit en is het een eerbetoon aan de Andalusische culturele erfenis van het gebied. Het ontwerp weerspiegelt archetypische lokale witte architectuur en kustscènes, vertaald in een palet van wit, neutraal en blauw met bronzen accenten. Lokaal vakmanschap wordt gevierd met ingewikkeld metaalwerk, mozaïek zellige tegels en tadelakt-achtige texturen. De samengestelde kunstcollectie van lokale kunstenaars vervoert gasten naar het nabijgelegen Tetouan, door UNESCO geprezen als de best bewaarde medina van Marokko met zijn zeven beroemde poorten, naar het Rifgebergte en de betoverende bezienswaardigheden van het kustlandschap, waaronder de raadselachtige Hercules-grotten.

Het St. Regis La Bahia Blanca Resort, Tamuda Bay biedt 83 kamers en 17 suites van 32 vierkante meter, allemaal met een eigen balkon met uitzicht op de Middellandse Zee, waaronder een presidentiële suite van 1.800 vierkante meter. De kamers zijn elegant ontworpen en zorgvuldig samengesteld en bieden een plek om te ontspannen in residentiële stijl en comfort die typisch zijn voor het merk St. Regis. Alle gasten van het hotel zullen genieten van de kenmerkende St. Regis Butler Service, al meer dan een eeuw een kenmerk van het merk, die gepersonaliseerde aanbiedingen presenteert, zoals het persen en inpakken van kleding, zodat bij elke stap wordt geanticipeerd op de voorkeuren van elke gast.

Het culinaire aanbod van het luxe resort omvat Baie Blanche Brasserie, een eigentijdse Franse brasserie met Marokkaanse invloeden en een verleidelijk vismenu. De combinatie van wit en groen voor het kleurenpalet van het interieur creëert een serene en uitnodigende sfeer, die doet denken aan het botanisch geïnspireerde landschap net achter de ramen. De locatie biedt een verscheidenheid aan zitplaatsen binnen en buiten, naast privé- en semi-privé-eetruimtes. De Bahia Vista Beach Bar & Grill, een elegante grill aan het strand, biedt verse zeevruchten die dagelijks worden gevangen door lokale vissers en worden bereid door de chef-koks van het resort in de showkeuken en op de Josper-grill. Het menu biedt ook een grote selectie sushi, bereid door de twee sushimeesters van het resort. De zonovergoten ronde zithoeken bieden een ideale ambiance om te genieten van een aperitief, terwijl de twee afgelegen tafels met uitzicht op de Middellandse Zee een prachtige setting creëren voor een intieme en romantische eetervaring. De iconische St. Regis Bar, geïnspireerd op de King Cole Bar in The St. Regis New York, biedt een samengesteld menu met klassieke cocktails die vakkundig zijn gemaakt door in-house mixologen en de kijk van het resort op de kenmerkende St. Regis Bloody Mary, doordrenkt met Marokkaanse smaken. De bibliotheek biedt een rustig hoekje om te genieten van een lokaal geïnspireerde kijk op de veelgeprezen kenmerkende St. Regis Afternoon Tea. Bij zonsondergang begint het nachtelijke St. Regis-champagne-sabrerende ritueel in de Grand Hall Garden om de overgang van dag naar nacht te vieren.

Naast de volledig uitgeruste fitnessruimte biedt The St. Regis Spa een oase van rust en verjonging om lichaam, geest en ziel te verwennen. De vijf behandelkamers, waaronder een suite voor koppels, zijn vernoemd naar Berbervrouwen en hun wellnesstradities. Safa staat voor helderheid en zuiverheid, terwijl Aman helder water betekent in het Tamazight (lokale taal) en staat voor veiligheid en vrede in het Arabisch. In samenwerking met Sothys en marocMaroc is elke behandeling ontworpen om aan elke huid- en lichaamsverzorgingsbehoefte te voldoen en is het een uitnodiging om de Marokkaanse schoonheidstradities te ontdekken.

Met meer dan 5.000 m² aan luxe evenementenruimtes en een op riad geïnspireerde privépatio, biedt het hotel een groot aantal adembenemende omgevingen voor gekoesterde feesten, bruiloften, bijeenkomsten en vergaderingen, die de glamour en het erfgoed van het merk St. Regis belichamen. De prestigieuze Astor Ballroom, met een buitentuin met uitzicht op de Middellandse Zee, biedt plaats aan recepties voor maximaal 280 gasten.

“Onze toewijding om de verwachtingen te overtreffen is een bewijs van de tijdloze erfenis van gastvrijheid die ons iconische merk definieert”, aldus Laurent Demoulin, General Manager. “We zijn verheugd om zowel lokale als internationale gasten die op zoek zijn naar ongeëvenaarde luxe te verwelkomen in The St Regis La Bahia Blanca Resort, Tamuda Bay.”

Na de recente aardbeving in Marokko zal het St. Regis La Bahia Blanca Resort, Tamuda Bay samenwerken met het Nationaal Agentschap voor de Bevordering van Werkgelegenheid en Vaardigheden (ANAPEC) om jongeren uit de getroffen gebieden op te leiden en hen te helpen hun carrière op te bouwen door middel van werk in het hotel.