IHG hotels & resorts voegt 1000 kamers toe aan Portugese pijplijn

Holiday Inn Hotels & Resorts en Holiday Inn Express voeren de lijst van signeersessies aan. IHG kondigt de ondertekening aan van negen hotels in heel Portugal, waarmee 976 kamers worden toegevoegd aan de groeiende en sterke pijplijn van het land, terwijl het blijft profiteren van de snelle groei. De signeersessies hebben betrekking op twee IHG-merkcollecties, waaronder luxe en lifestyle, met de aankondiging van Kimpton Lisbon, Hotel Indigo Albufeira en Hotel Indigo Faro – en de Essentials-collectie die zes signeersessies omvat voor de merken Holiday Inn en Holiday Inn Express – inclusief suites.

Portugal is een belangrijke prioriteitsmarkt voor IHG en heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, waaronder merkdebuten met de openingen van Vignette Collection Casa da Companhia en Vignette Collection Lisbon Convent Square, naast de ondertekening van Kimpton Algarve São Rafael Atlántico, dat naar verwachting in 2025 wordt geopend.

Vier Holiday Inn Express-accommodaties hebben zich aangesloten bij de Portugese pijplijn – elk met alle benodigdheden die nodig zijn voor een comfortabele en rustige ‘nacht opladen’. Dit omvat; gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en ons Express Start-ontbijt, met een warm, vers ontbijt, waardoor het een ideaal verblijf is voor gasten die op zoek zijn naar een eenvoudige, slimme reiservaring. Holiday Inn Express & Suites Lissabon – Amoreiras: Het omgebouwde hotel met 192 kamers in Amoreiras, eigendom van Real Hotels Group, zal begin 2025 zijn deuren openen en zal het eerste Holiday Inn Express & Suites-aanbod in Portugal zijn.

Holiday Inn Express & Suites Portimão: Het hotel met 60 kamers is eigendom van Harland & Poston Group. Holiday Inn Express & Suites Portimão zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 gasten verwelkomen. Het hotel ligt in een populaire toeristische bestemming in de Algarve, op korte loopafstand van de jachthaven en talrijke stranden.

Holiday Inn Express Porto – Boavista: Het hotel met 91 kamers, dat in de tweede helft van 2024 wordt geopend, bevindt zich in de wijk Boavista, ook wel het “nieuwe” centrum van Porto genoemd, en een van de eerste samenwerkingen met Mercan Properties. Holiday Inn Express Evora: Het 76 kamers tellende Holiday Inn Express Evora, dat in de tweede helft van 2024 zijn deuren opent, is ook getekend bij Mercan Properties. Het hotel is omgebouwd van een historisch gebouw en ligt in een belangrijke secundaire Portugese stad, dicht bij bedrijventerreinen en toeristische hotspots. Ook getekend bij de Holiday Inn-merkfamilie in Portugal zijn twee Holiday Inn-eigendommen. Beide hotels zullen kenmerken hebben zoals het “Kids Stay & Eat Free”-programma en het open lobbyconcept om gasten de meeste flexibiliteit te bieden, of ze nu willen eten, ontspannen, werken of plezier hebben in één ruimte.

Holiday Inn Braga – Het hotel met 114 kamers, eigendom van Soliteight Hotel Projects SA, wordt het eerste IHG-hotel en een van de weinige merkhotels in de stad. Braga staat bekend om zijn religieuze geschiedenis en zomerfestivals. Holiday Inn Beja – Holiday Inn Beja, ook eigendom van Mercan Properties, ligt op korte loopafstand van het stadscentrum en is ideaal gelegen aan het hoofdwegennet dat Lissabon verbindt met Sevilla en Huelva in Spanje. Het hotel met 95 kamers, gelegen binnen de beroemde middeleeuwse muren van het kasteel van Beja, zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden geopend.

Aanwinsten uit de Luxury & Lifestyle Collection

Kimpton Lissabon – Het 141 kamers tellende Kimpton Lissabon, dat eerder deze maand werd ondertekend, wordt het eerste Kimpton Hotels & Restaurants-hotel in Lissabon en het achtste hotel in samenwerking met Real Hotels Group. Het hotel wordt begin 2026 geopend en zal beschikken over unieke, designgerichte ruimtes, van inspirerende hoogwaardige afwerkingen tot seizoensgebonden restaurants en bars. Het hotel zal profiteren van belangrijke toeristische attracties, waaronder het Eduardo VII-park, het Marquês de Pombal-plein en de Avenida Liberdade, evenals musea en de levendige restaurants en bars van de stad, die allemaal in de buurt liggen. Hotel Indigo Albufeira – Getekend met Mercan Properties, ziet de ontwikkeling van een uniek hotel met 80 kamers in de populaire toeristische bestemming in de Algarve. Het hotel biedt een meeslepende gastvrijheidservaring in de levendige buurt met een zwembad en bar op het dak, een restaurant met lokale producten en een stijlvolle bar. Hotel Indigo Faro – Het hotel met 127 kamers, ondertekend in 2023, is het vijfde hotel dat in deze aankondiging met Mercan Properties is ondertekend, en zal het rijke buurtverhaal weerspiegelen en een indrukwekkende en warme sfeer creëren voor gasten en de lokale bevolking. Het hotel, dat eind 2026 wordt geopend, is perfect gelegen tegenover de jachthaven in het centrum van Faro en heeft een dakterras met een schilderachtig uitzicht op zowel de lagune als de jachthaven.

IHG exploiteert 20 geopende hotels in Portugal onder zeven merken – waaronder Six Senses, InterContinental, Vignette Collection, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express en Iberostar – en heeft een robuuste pijplijn van 15 hotels.