St Regis Al Mouj Muscat resort – Oman

St. Regis Hotels & Resorts heeft de langverwachte opening aangekondigd van The St. Regis Al Mouj Muscat Resort, het debuut van het merk in Oman. Het resort, ontwikkeld door Alfardan Group, combineert lokaal erfgoed, avant-garde design en de tijdloze glamour van het merk St. Regis en introduceert de kenmerkende kenmerken die zijn ontstaan op het mooiste adres van New York, Fifth Avenue en 55Þ Street, naar de armaturen van de regio.

Gelegen in het hart van Al Mouj, een van de meest exclusieve buurten van Oman die bekend staat om zijn luxe leven aan het strand, is het prachtige resort een toegangspoort tot de boeiende culturele wonderen van Oman, waaronder de Sultan Qaboos-moskee, het Al Hajar-gebergte, de natuurlijke zwembaden van Wadi Shab en het kristalheldere water van de Daymaniyat-eilanden.

Het resort ligt aan de rustige oevers van de waterkant van Al Mouj met directe toegang tot een afgelegen wit zandstrand en uitzicht over de weelderige, verzorgde greens van de aangrenzende, bekroonde golfbaan. De gebogen architectuur in superjachtstijl van het resort is geïnspireerd op de omgeving en heeft een uniek golfontwerp. Een rustgevend palet van oceanische tinten doordrenkt met rijke bruine kleur en lokale natuursteen zetten de toon voor het ontwerp, een knipoog naar het adembenemende landschap van Oman. Een elegante inrichting, geaccentueerd met schermen met patronen en stoffen met textuur, vloeien door de openbare ruimtes. Het resort toont een kunstcollectie met stukken van gerenommeerde Omaanse kunstenaars, waaronder Anwar Sonya, Alia Al Farsi, Sami Al Syabi, Hassan Meer, Budoor Al Riyami en kalligrafie-expert Fahad Al Balushi, naast prominente internationale kunstenaars zoals Arne Quinze, Barnaby Barford, Lorenzo Quinn, Zhuang Hong Yi en Rana Begum.

Het St. Regis Al Mouj Muscat Resort beschikt over 250 weelderig ingerichte kamers en suites, waaronder duplexen met één tot drie slaapkamers, met een weids uitzicht op de oceaan, de golfbaan of de stad. De kamers beschikken over een eigen balkon, inloopkasten, een grote badkamer en luxe voorzieningen en zijn gevuld met natuurlijk licht door kamerhoge ramen. De legendarische St. Regis Butler Service, al meer dan een eeuw een gepersonaliseerd kenmerk van het merk, zorgt ervoor dat er bij elke stap wordt geanticipeerd op de individuele voorkeuren van elke gast.

Het resort, een nieuwe levendige bestemming in de hoofdstad, presenteert uitzonderlijke culinaire reizen door de negen verschillende eetgelegenheden, waaronder internationaal geprezen en met Michelin-sterren bekroonde concepten. Hakkasan serveert moderne Kantonese gerechten en mixologie van wereldklasse. Gastronomisch restaurant, Em Sherif, presenteert een zorgvuldig vervaardigd eerbetoon aan de kunst van het Libanese dineren. Roberto’s serveert eigentijdse, op zeevruchten geïnspireerde Italiaanse gerechten. COYA belichaamt de Latijns-Amerikaanse cultuur met authentieke Peruaanse gerechten en innovatieve Pisco-drankjes, terwijl Novikov Café mediterraan geïnspireerde gerechten combineert met Franse, Italiaanse en Aziatische smaken met inheemse ingrediënten in een moderne brasserie-setting. Karibu serveert een mix van Zanzibari en Omaanse gerechten en Zorba biedt een menu met Griekse specialiteiten.

De Lounge biedt een rustig hoekje om te genieten van een lokaal geïnspireerde kijk op de veelgeprezen kenmerkende St. Regis Afternoon Tea, terwijl Sukkar een wereld van zoete desserts en delicatessen biedt. The Stage, geïnspireerd op de King Cole Bar in The St. Regis New York, biedt een samengesteld menu met klassieke, vakkundig vervaardigde cocktails. De intieme ruimte is ook voorzien van een uitgebreide muurschildering van de Omaanse kunstenaar Hassan Meer, die het culturele centrum, de havenstad en de historische plaats Muttrah, de oude binnenstad van Muscat, uitbeeldt. Bij zonsondergang begint het nachtelijke St. Regis-sabreringsritueel in The Stage om de overgang van dag naar nacht te vieren, terwijl live-entertainment de toon zet voor de nacht.

De eerste Guerlain Spa in het land zal een plaats van sereniteit en verjonging zijn met 11 behandelkamers, waaronder 2 exclusieve koppelsuites, stoombaden en sauna’s, en zal een op maat gemaakt wellnessmenu bieden dat is geïnspireerd op de Omaanse filosofie en tradities. Het resort biedt een verscheidenheid aan fitness- en recreatiefaciliteiten, waaronder een volledig uitgeruste fitnessruimte, personal training en yogasessies, meerdere zwembaden, een privéstrand met pluche ligstoelen en cabana’s, een padelbaan en toegang tot de golfbaan Al Mouj, ontworpen door Greg Norman. Via het Family Traditions-programma van het merk is de Adventure Hub Children’s Club een kleurrijke en levendige ruimte waar jongere gasten van kunnen genieten.