Excursies: een steeds belangrijker onderdeel van de reiservaring

Steeds meer Belgen gaan op vakantie en ze willen die ervaring ten volle beleven door de bestemming te ontdekken en er onvergetelijke momenten door te brengen. De excursies die TUI aanbiedt, maken deel uit van deze unieke momenten en minstens 50% van de vakantiegangers boekt er één of meer. Waar de Belg zijn excursies vroeger uitsluitend op de bestemming boekte, doen veel reizigers dat nu veel eerder, zelfs al bij het boeken van hun reis, via de TUI app, de website of bij de reisagent. Het gemiddelde budget voor excursies bedraagt €66 per persoon. De populairste activiteiten bieden een evenwicht tussen cultuur en natuur en een vleugje avontuur vinden veel reizigers extra aantrekkelijk. TUI werkt sinds kort zelfs samen met National Geographic voor nog exclusievere belevingen.

Belgische reizigers willen het meeste uit hun vakantie halen door zichzelf te verwennen en de bestemming te verkennen. Ondanks dat 75% van de TUI-vakantiegangers kiest voor een all-inclusive hotel, boekt de helft van hen minstens één activiteit, zoals een cultureel bezoek, een sportieve ervaring of kaartjes voor monumenten.

TUI biedt voor ieder wat wils op meer dan 100 bestemmingen. De vraag naar excursies stijgt, en reisagenten merken dat Belgen steeds vaker hun excursies van tevoren plannen en boeken. Zeker bij populaire bezienswaardigheden met beperkte toegang zoals het Alhambra in Granada is dit een must. Acht van de tien meest geboekte excursies vinden plaats op de Griekse of Spaanse eilanden en de meeste zijn daguitstappen van meer dan 8 uur.

De TUI Collection uitstappen, ontworpen door TUI zelf, bieden authentieke ervaringen door reizigers kennis te laten maken met de lokale cultuur en ambachtslieden, onder begeleiding van gedreven gidsen.

Daarnaast heeft TUI een samenwerking gesloten met National Geographic Expeditions om exclusieve excursies aan te bieden. Deze excursies bieden toegang tot gebieden die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek of gereserveerd zijn voor experts. De nadruk ligt op cultuur, geschiedenis, avontuur, verkenning en gastronomie, onder begeleiding van door National Geographic opgeleide gidsen. Voorbeelden van deze exclusieve ervaringen zijn de kennismaking met de citrusteelt op Mallorca en de duizend jaar oude olijfbomen op Kreta.

Top 10 populairste excursies bij de Belgen:

  1. Gran Canaria: Teror en Tirajanas (Spanje): Alle must-sees van Gran Canaria, inclusief de bekendste dorpjes en vulkanische landschappen van het eiland.
  2. Rhodos: het eiland Symi en het klooster van Panormitis (Griekenland): Schilderachtig Symi is cultureel gezien een van de rijkste eilanden van de Dodekanesos. Onderweg bezoeken de vakantiegangers ook het imposante klooster van Panormitis.
  3. Kreta: ontdek authentiek Kreta per 4×4 (Griekenland): Ontdekking van het hart van Kreta, de mythologie, de gevarieerde flora en fauna en het fascinerende lokale leven. Verkenning van het platteland, diep in de natuur met een 4×4 over onverharde paden.
  4. Kos: het vulkanische eiland Nissiros (Griekenland): Bezoek van dit spectaculaire eiland met een wandeling langs de krater.
  5. Ansichtkaarten van Sal: de mooiste plekjes op het eiland (Kaapverdië): Sal mag dan een relatief klein eiland zijn, het heeft genoeg verrassingen in petto voor zijn bezoekers. Deze eilandtour brengt de reiziger naar Kite Beach, Murdeira Bay, Buracona Lagoon, de zoutpannen van Pedra de Lume en de steden Palmeira en Espargos.
  6. Mallorca: bezoek per trein, tram, boot en bus (Spanje): Al jaren de bekendste bestemming voor een strandvakantie, maar wat een prachtig en veelzijdig eiland is Mallorca! De populairste excursie is de eilandtour, waarbij je op één dag bergen, verborgen baaien, lagunes en grotten kunt bezoeken – met de trein, tram, boot en bus!
  7. Kreta: eiland Spinalonga (Griekenland): Hoewel het kleine eiland Spinalonga slechts op een steenworp afstand van Kreta ligt, brengt een bezoek je terug in de tijd. De omringende wallen bevatten eeuwen geschiedenis.
  8. Gran Canaria: boottocht naar Puerto de Mogán : In deze excursie maak je een boottocht langs de rotsachtige, vulkanische kustlijn van het zuiden, op weg naar Puerto de Mogan, beschreven als het mooiste dorp van Gran Canaria.
  9. De pittoreske dorpjes van Madeira (Portugal) : Deze dagtocht belicht de weelderige landschappen van Madeira. Men bezoekt verschillende schilderachtige plekjes, waaronder het pittoreske dorpje Ribeira Brava, Porto Moniz, Paúl da Serra en Encumeada.
  10. Tenerife: de berg Teide bij nacht (Spanje): Een onvergetelijke avond in het hart van het nationale park Teide om de sterren te observeren in het gezelschap van een deskundige astronoom.

Alle excursies kunnen worden geboekt op de TUI Musement website, de TUI Musement app, bij de reisagent of bij onze vertegenwoordigers op de bestemming.