IHG lanceert het eerste ‘Low Carbon pioneers’-programma in de sector

CEO roept op tot bredere steun van overheden om positieve verandering op grote schaal te versnellen.

IHG Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van gastvrijheid, kondigt de lancering aan van zijn Low Carbon Pioneers-programma, dat energie-efficiënte hotels samenbrengt die geen fossiele brandstoffen ter plaatse verbranden en worden ondersteund door hernieuwbare energie.

Deze groep van hotels met een laag operationeel koolstofgehalte is de eerste gemeenschap in zijn soort in de branche en zal IHG helpen bij het testen, leren en delen van bevindingen over duurzaamheidsmaatregelen. De ambitie is om andere accommodaties te inspireren om zich bij het programma aan te sluiten en ook om een bredere acceptatie van koolstofreductiepraktijken op het landgoed van IHG aan te moedigen. De eerste Low Carbon Pioneer-hotels omvatten verschillende IHG-merken en locaties in deze hotels: Holiday Inn Express Madrid Airport, Spanje – Iberostar Waves Cristina, Spanje – Kimpton BEM Boedapest, Hongarije

Elk Low Carbon Pioneer-hotel zal beschikken over duurzame oplossingen zoals hoogrenderende warmtepompen voor verwarming en warmwateropwekking, evenals volledig elektrische keukens. Elke accommodatie heeft ook een operationele duurzaamheidscertificering die wordt erkend door de Global Sustainable Tourism Council, zoals Green Key, of een certificering voor duurzaam bouwen, zoals LEED, BREEAM of EDGE. Om hun energiegegevens bij te houden en te meten, zullen Low Carbon Pioneer-hotels het Green Engage-milieuplatform van IHG gebruiken.

Meer hotels zullen zich aansluiten bij het Low Carbon Pioneers-programma in alle regio’s en IHG ontwikkelt ook een “koolstofarme” groep hotels ter voorbereiding op wanneer het mogelijk wordt om alle energie volledig te ondersteunen met hernieuwbare energiebronnen in landen of districten waar dit momenteel niet beschikbaar is.

Elie Maalouf, CEO van IHG Hotels & Resorts “We zijn verheugd om ons Low Carbon Pioneers-programma te lanceren als een andere innovatieve manier waarop we voldoen aan de veranderende verwachtingen van gasten, onze hoteleigenaren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en de koolstofuitstoot op ons landgoed te verminderen. Dit is een belangrijke volgende stap in IHG’s duurzaamheidstraject, maar het blijft een van de vele die we moeten blijven nemen. Het versnellen van veranderingen op grote schaal voor zowel IHG als de bredere industrie vereist ook bredere steun van overheden, variërend van betere toegang tot hernieuwbare energie en stimulansen voor eigenaren, tot een verlaging van de kosten van technologie die de overgang van de industrie naar een groenere, veerkrachtigere toekomst versnelt. IHG zet zich in om samen te werken met brancheorganisaties en overheden om dit te helpen bereiken, naast het aanmoedigen van meer eigenaren om koolstofreductiepraktijken toe te passen en Low Carbon Pioneers te worden.”

Toekomstbestendige panden binnen het landgoed van IHG

Voor de hoteleigenaren van IHG kan het Low Carbon Pioneers-programma een belangrijke rol spelen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf en terwijl we de bevindingen testen, leren en delen, zal het ook helpen om een bredere acceptatie van koolstofreductiepraktijken in het hele IHG-domein aan te moedigen.

Gasten die op zoek zijn naar duurzamere verblijven, vinden hotels die op de markt worden gebracht als koolstofarm of koolstofarm klaar via de boekingskanalen van IHG om duidelijk te maken welke energiezuinig zijn, geen fossiele brandstoffen ter plaatse verbranden en worden ondersteund door hernieuwbare energie. Aangezien bijna alle wereldwijde zakelijke accounts van IHG netto-nul of koolstofneutrale doelen stellen, zullen deze hotels aantrekkelijk zijn voor zakelijke klanten die hun eigen duurzame reisverplichtingen willen nakomen. Energie-efficiënte, koolstofarme hotels met een lagere operationele koolstofuitstoot kunnen eigenaren ook potentiële toekomstige voordelen bieden, zoals een betere afstemming op veranderingen in de milieuregelgeving en betere toegang tot groene financiering voor nieuwe projecten. Gezamenlijk zijn we van mening dat deze voordelen in de toekomst zouden moeten leiden tot sterkere vastgoedwaarderingen.

Het voortouw nemen

IHG Hotels & Resorts erkent haar verantwoordelijkheid als een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven om doortastende, praktische actie te ondernemen om de CO2-uitstoot te verminderen. Leidend hierbij is een Journey to Tomorrow verantwoord bedrijfsplan om zorg te dragen voor de mensen, gemeenschappen en de planeet, dat collega’s, hoteleigenaren en partners samenbrengt om een kracht ten goede te zijn. IHG ontwikkelt voortdurend oplossingen om de milieu-impact van zijn duizenden hotels te meten, te beheren en te minimaliseren, van energiebesparende maatregelen als merknormen op gebieden als verlichting, verwarming en ventilatie tot het inkopen van hernieuwbare energie en het installeren van EV-laders.

Het Low Carbon Pioneers-programma bouwt voort op het erfgoed van IHG in het creëren van ambitieuze en innovatieve oplossingen om vooruitgang in de hele industrie te stimuleren. IHG was het eerste wereldwijde horecabedrijf dat badkamerminiaturen verving door bulkvoorzieningen en eigendommen van hernieuwbare energie voorzag via een gemeenschapsprogramma voor zonne-energie in de VS, en is verheugd om nu een nieuwe duurzaamheidsnorm voor hotels te stellen om de operationele koolstof van zijn landgoed te helpen verminderen.