RIU Plaza Chicago

Dit is het vijfde urban hotel van de Spaanse keten in de Verenigde Staten en het elfde in de wereld. Het hotel onderscheidt zich door zijn strategische ligging in de beste zone van de stad en “The Rooftop”-bar waar gasten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht vanaf een indrukwekkend glazen balkon

RIU Hotels & Resorts bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn internationale uitbreiding met de opening van Riu Plaza Chicago. Het nieuwe viersterrenhotel met 390 kamers valt op door zijn strategische ligging in het hart van Chicago, in het beroemde en wereldwijd gerenommeerde winkelgebied Magnificent Mile; en doordat gasten en bezoekers er kunnen genieten van “The Rooftop”-bar, die in september wordt geopend, met een panoramisch uitzicht over de stad op de 27e verdieping van het gebouw.

Deze opening positioneert RIU niet alleen in een van de grootste steden ter wereld met een van de meest competitieve vastgoedmarkten, maar vormt ook een spannende stap in de consolidatie van zijn vertegenwoordiging in het Noord-Amerikaanse land met een nieuw gebouwde wolkenkrabber, de vijfde van het merk RIU Plaza in de Verenigde Staten.

Het hotel heeft een bevoorrechte locatie in een metropool met een van de beste openbaarvervoersystemen van de Verenigde Staten; het adres is 150 E Ontario Street, om precies te zijn. Dankzij de voortreffelijke verbindingen in Chicago kunnen bewoners en bezoekers gemakkelijk alle bezienswaardigheden verkennen; ideaal voor zakenreizigers en vakantiegangers.

Met een ontwerp geïnspireerd op de Chicago School, biedt het 28 verdiepingen tellende gebouw moderne faciliteiten en een breed aanbod aan diensten; zoals een volledig uitgeruste fitnessruimte, restaurant en lobbybar. Maar een van de grootste trekpleisters van het hotel is zonder twijfel “The Rooftop”-bar, gelegen op de 27e verdieping van het gebouw, die in september wordt geopend. Naast het aanbieden van een barservice en eetgelegenheden, is het perfect voor gasten en bezoekers om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en om hun hoogtevrees te trotseren vanaf het glazen balkon; een element dat ook een icoon is geworden in Hotel Riu Plaza España  in Madrid.

In het interieur valt de imposante muurschildering op de fries van de lobby op, die de iconische art-decostijl oproept. Hoogwaardige materialen, zoals marmer en hout, worden gecombineerd met gerecyclede elementen. De 390 kamers van Riu Plaza Chicago bieden een moderne en comfortabele ruimte, met natuurlijk licht van de kamer tot de badkamer, waar licht meubilair met ijzeren structuren en inloopdouches de grote blikvangers zijn.

Het gezellige restaurant van het hotel heeft een klassiek interieur en veel natuurlijke lichtinval. Het biedt een compleet ontbijtbuffet dat bij de kamerprijs is inbegrepen. Daarnaast biedt de lobbybar de Grab&Go-service, met een gevarieerde selectie snacks, koffie en drankjes, ideaal voor gasten terwijl ze nabijgelegen bezienswaardigheden verkennen. Denk hierbij aan The Bean, een iconisch roestvrijstalen beeldhouwwerk in Millennium Park, The Willis Tower, die een prachtig uitzicht over de hele stad biedt, of Navy Pier, een historische pier met entertainment, restaurants en een panoramisch uitzicht op Lake Michigan.

Een van de belangrijkste kenmerken van Riu Plaza-hotels is hun ligging midden in het centrum van enkele van de grootste steden ter wereld, zoals Chicago; het eerste hotel van de Spaanse keten in de Windy City. Op dit moment heeft RIU elf urban hotels in Panama, Guadalajara, Madrid, Berlijn, Londen, Dublin, Miami, San Francisco, twee in New York en nu ook in Chicago. De hotelketen heeft plannen om het portfolio van RIU Plaza-hotels verder uit te breiden in Toronto, waar een nieuw hotel in aanbouw is, en met een derde hotel in New York, waar er onlangs een stuk grond op Broadway is gekocht.

www.riu.com