Filem’On 2024 – Serieus

Filem’On, het Internationale Filmfestival voor een Jong Publiek, blaast in 2024 18 kaarsjes uit! Normaal gesproken staat deze leeftijd in het teken van ernst en volwassenheid, maar Filem’On blijft eeuwig jong! Het filmfestival blijft altijd een beetje kind en is een plek waar het toegestaan is om onserieus te zijn!

In de herfstvakantie vermaakt en onderwijst Filem’On opnieuw alle kinderen en jongeren van 2 tot 16 jaar in Brussel en omstreken. Met een programma van meer dan 130 kortfilms, fictie, animaties en documentaires, schotelt het festival een filmisch buffet voor aan scholen, families, vrienden, verenigingen en iedereen die geniet van goede films. Dit jaar met een vleugje humor en slapsticks! Bij de screenings zijn er boeiende babbels tussen het publiek, de filmmakers en de acteurs. Voor een dosis fun waarin de kids de hoofdrol spelen, kun je naar de workshops, stages en filmconcerten. Afsluiten doet Filem’On met de prijsuitreiking waar de beste Belgische, Europese en internationale films met awards gaan lopen.

De volledige programmatie van de 2024-editie van Filem’On zal vanaf eind september op de website van het festival verschijnen: www.filemon.be. De première zal plaatsvinden op woensdag 23 oktober om 14u30 in jeugdtheater BRONKS