Tribute Portfolio komt naar Manaus, Amazonas

Marriott International, Inc. en de Fametro Group, geleid door Wellington Lins en Maria do Carmo Seffair, kondigen een ondertekende overeenkomst aan om een iconisch pand in de hoofdstad van de Amazonas om te bouwen tot een Tribute Portfolio Hotel, een collectiemerk binnen de Marriott Bonvoy-portfolio dat bekend staat om het leveren van hotels die zijn ontworpen om het karakter en de gemeenschap van hun omliggende locaties te weerspiegelen.

“Als hoofdstad van de Amazonas dient Manaus als toegangspoort voor lokale en internationale reizigers om toegang te krijgen tot de natuurlijke schoonheid van een van ‘s werelds meest spectaculaire biomen: het Amazone-regenwoud. De stad trekt toeristen van over de hele wereld aan en we zijn ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden onder onze meer dan 210 miljoen Marriott Bonvoy-leden en aanzienlijk zal bijdragen aan de toeristische ontwikkeling van de stad”, aldus Michael Leon, Senior Director of Development voor Marriott International in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. “Tribute Portfolio, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van meer dan 30 wereldwijd toonaangevende hotelmerken, is een verzameling karaktervolle, onafhankelijke hotels die zijn samengebracht door hun passie voor boeiend design en hun drive om levendige sociale scènes te creëren voor zowel gasten als de lokale bevolking, en we zijn ervan overtuigd dat dit pand perfect zal passen in de portfolio”.

In lijn met de onafhankelijke essentie en authenticiteit van het merk Tribute Portfolio, zal het bestaande pand elementen van zijn oorspronkelijke architectuur behouden. Het iconische hotel in koloniale stijl werd oorspronkelijk geopend in maart 1976 en stond bekend als een wereldwijde bestemming en trok prominente beroemdheden en invloedrijke figuren uit die tijd aan.

Dit eerste Tribute Portfolio Hotel in Brazilië zal naar verwachting eind 2024 gefaseerd heropenen met uitgebreide kamers en suites, het pand zal een scala aan voorzieningen bieden, zoals een groot golfslagbad, een fitnessruimte, een spa, sportvelden, vergaderzalen en kinderruimte tijdens de beginfasen. Tot de eetgelegenheden op het terrein behoren verschillende restaurants, waaronder een met een prachtig panoramisch uitzicht op de Rio Negro. Bovendien hebben gasten van het hotel toegang tot een orchidarium, een kapel en een pier voor schepen die door de Rio Negro van Amazon varen, allemaal gepland voor toekomstige ontwikkelingsfasen.

Het hotel zal naar verwachting de tijdloze essentie van het voormalige pand, het erfgoed van Hotel Tropical, herintroduceren in de internationale toeristische scene. “Toen we hoorden van de hotelveiling, dachten we dat we dit juweel van het Amazone-toerisme niet in handen konden laten komen van andere mensen dan Amazones”, zei de president van Grupo Fametro, Wellington Lins.

Maria do Carmo, een vertegenwoordiger van Grupo Fametro, onderstreepte het belang van de heropening van het hotel voor toerisme in de staat Amazonas. “De wereld staat te popelen om de Amazone te verkennen, en binnenkort zullen we een echte onderdompelingservaring bieden, aangevuld met de premium voorzieningen waar het merk bekend om staat. We verwachten dat deze ontwikkeling de groei in zowel de hotel- als de toeristische sector in het hele land zal stimuleren.” Manaus staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone-rivier en biedt zowel bezoekers als de lokale bevolking de mogelijkheid om de ongerepte schoonheid van het regenwoud te ervaren, koloniale architectuur te verkennen en de fascinerende flora en fauna van de regio te ontmoeten. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke inheemse cultuur, genieten van de lokale smaken en levenslange herinneringen creëren op deze authentieke bestemming.”

Met bijna 120 hotels in meer dan 25 landen en gebieden resoneert Tribute Portfolio met reizigers die op zoek zijn naar unieke, onafhankelijke ervaringen en een sterke band met lokale gemeenschappen. Van boetiekresorts zoals Ermita in Cartagena tot stedelijke retraites zoals de Bellyard in Atlanta en Hotel Riomar op Ibiza, elk Tribute Portfolio-eigendom omarmt zijn onderscheidend vermogen en biedt gasten levendige en verfrissende perspectieven. Het pand eert de geschiedenis, cultuur en tradities van de Amazonas en maakt een triomfantelijke terugkeer naar het hart van Manaus onder het merk Tribute Portfolio. Dit debuut in het land toont de unieke charmes, levendige kleuren, boeiende geuren en kenmerkende smaken van Brazilië zoals die alleen in de Amazone te vinden zijn.