Een verrukkelijke ode aan De Tomaat

De tomaat is met stip de populairste groente ter wereld. We verorberen er elk zo’n zes kilo per jaar van. Ook Julie D’heygere is verzot op tomaten. Ze had de gewoonte om altijd haar tomatensaus zelf te maken maar toen ze uit tijdsgebrek overschakelde naar kant-en-klare tomatensaus, was ze ontgoocheld. Flets van smaak, met een etiket vol onbegrijpelijke toevoegingen en flink wat suiker. Ze besliste prompt om de best mogelijke tomatensaus op de markt te brengen. Wat begon in de keuken van haar schoonmoeder is inmiddels uitgegroeid tot de alomtegenwoordige love brand Think Tomato, verkrijgbaar in meer dan 600 winkelpunten.

In haar langverwachte kookboek Tomato Tomato [tomayto tomahto] plaatst Julie tomaten in de hoofdrol, vier seizoenen lang. Tomato tomato loopt over van de snelle en gemakkelijke recepten voor het hele gezin. Of het nu hoogzomer of hartje winter is, Julie heeft voor elke tijd van het jaar het ideale tomatenrecept. Van absolute klassiekers zoals tomaat-garnaal en ossobuco, tot verrassingen als tomatencake en een heerlijke tomatensabayon.

De perfecte tomatensaus kan natuurlijk niet ontbreken: in dit boek vind je niet alleen een klassiek recept terug, maar ook een smakelijke variant voor elk seizoen. Naast sauzen leert Julie hoe je je eigen tomatenketchup, -chutney en -confituur maakt, en toont ze je de kneepjes van het fermenteren. Je krijgt daarnaast ook inzicht in het tomatenseizoen, het kweekproces, de gezondheidsvoordelen van tomaten en de vele kleurrijke soorten.

Dit kleurrijke kookboek is een ode aan de tomaat en tegelijk is het een ode aan de alledaagse, gezonde en vooral lekkere gezinskeuken!

Tomato Tomato – Het hele jaar door tomaten op tafel

Auteur Julie D’heygere – Beschikbaar sinds 24/09/2024

€ 29,99 | 200 blz. | Hardback | ISBN 9789401432948

Julie D’heygere is de goedlachse oprichter van Think Tomato. Na teleurstelling bij het proeven van kant-en-klare tomatensauzen ontwikkelde Julie een huisgemaakte Belgische tomatensaus van kerstomaten, zonder bewaringsmiddelen of artificiële smaakmakers. Intussen zijn haar sauzen verkrijgbaar in honderden winkels, en heeft ze een community uitgebouwd van meer dan 20.000 fans op Instagram.

©Portret- en receptfoto’s Stefanie Faveere