Het toppunt van luxe in de bergen

Designhotel WIESERGUT start het winterseizoen met nieuws, BergLoft, BergSuite en BergGym openen op 6 december 2024. WIESERGUT creëert met alle vernieuwingen een complementaire, krachtige ruimte midden in de natuur die ongeëvenaard is. Overal is er een indrukwekkend uitzicht op de natuur, het dorp en het hotel.

Een spectaculaire woonervaring omgeven door bergen. Martina en Sepp Köll verrassen hun gasten vanaf 6 december 2024 met een indrukwekkende uitbreiding van WIESERGUT en creëren met een Secret Mountain Escape nog meer privacy. Naast de 24 bestaande GutshofSuites, GartenSuites en HideawaySuites wordt het hotel verrijkt met een overweldigende nieuwe BergLoft en BergSuite. De nieuwe BergGym van 140 m² wordt uitgerust met ultramoderne trainings- en cardiotoestellen en ruime kleedkamers. De directe toegang tot het skigebied zet de toon voor het nieuwe centrum voor beweging en vitale energie. De nieuwe BergGym is toegankelijk voor alle gasten van WIESERGUT en direct te bereiken via het BadHaus.

Één niveau hoger opent de BergLoft een indrukwekkende eigen wereld van 350 m². Drie slaapkamers met een ensuite badkamer en een ruime woon- en eetkamer zijn gegroepeerd rond een licht atrium. Het 15 meter lange zwembad met terras, een privé sauna en een eigen fitnessruimte, een skidepot en een fietsstalling met wasruimte, ronden deze exclusieve woonervaring af. Prijzen voor dit fantastische verblijf starten vanaf 3990,- euro per nacht voor maximaal vier personen incl. het ‘Glücksfrühstück’ en ’s avonds een viergangen slow food menu. Het minimum verblijf is drie nachten. In het hoogseizoen geldt een minimum van zeven nachten (bv. kerst en oud en nieuw). Daarnaast wordt de 90 m² grote BergSuite gecreëerd met meerdere overnachtingsmogelijkheden en een kleine privé-spa. De BergSuite is te boeken voor twee personen of een familie. Meer informatie is te vinden op www.wiesergut.com

Hoge, lichtdoorstroomde kamers, veel hout en glas, evenals speciaal geselecteerde materialen en groene daken kenmerken het nieuwe pand. Het is spectaculair gebouwd in de helling van de berg en tegenover het hoofdgebouw. ‘Deze drie unieke woonruimtes vertegenwoordigen onze visie voor een consequente verder ontwikkeling van WIESERGUT. De architectuur en het ontwerp weerspiegelen precies onze gedachten en waarden, we willen het oorspronkelijke weer een podium geven en onze gasten 100 procent authenticiteit laten ervaren.’ Vertellen Martina en Sepp Kröll.

De architecten Gogl & Partner zijn verantwoordelijk voor de bijna tijdloze nieuwbouw, uit wiens smeedwerk in nauw overleg met de gastfamilie Kröll het gehele WIESERGUT is ontstaan. Hun tijdloze ontwerpen in een puristische en elegante stijl integreren harmonieus in de omgeving en benadrukken tegelijkertijd het bijzondere karakter van de locatie. De BergGym, BergLoft en BergSuite wordt eind 2024 geopend.

Het designhotel WIESERGUT in Hinterglemm met 17 GutshofSuites, vier GartenSuites en drie exclusieve HideawaySuites met eigen sauna in de tuin, maakt indruk met zijn puristische architectuur, natuurlijke luxe en warme gastvrijheid. Het ligt in Salzburgerland met directe toegang tot het ski- en wandelgebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In de winter staat de regio bekend als een van de grootste en modernste skigebieden van de Alpen, maar in de zomer biedt de regio ook tal van recreatieve activiteiten. Gasten kunnen bij WIESERGUT genieten van exclusieve spabehandelingen in het ruime BadHaus met een verwarmd buitenzwembad met bronwater, een binnenzwembad en een privéspa op het dak met een open haard, een buitenbad en een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergtoppen. Ook de keuken speelt een centrale rol bij WIESERGUT. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van producten van de familieboerderij en de regio. Op de binnenplaats nodigen idylische tuinen, een hangmat en chill-out zitplaatsen uit tot gezellige zomeravonden in gemoedelijk gezelschap rond de Feuerring. De huiseigen Wieseralm van het hotel op de Reiterkogel op 1.500 meter hoogte vult het vakantieaanbod aan en is het hele jaar door de perfecte ontmoetingsplaats voor levensgenieters, wandelaars en outdoor sporters.

Illustraties wiesergut & claus peterlin