Ritz-Carlton debuteert in Marokko

De opening van The Ritz-Carlton Rabat, Dar es Salam brengt een nieuw tijdperk van luxe en tijdloze elegantie naar de Marokkaanse hoofdstad. Het Ritz-Carlton heeft de opening aangekondigd van The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam, waarmee een vorstelijke oase van hedendaagse majesteit in Marokko debuteert. Genesteld in 440 hectare bos en weelderige tuinen, op slechts een steenworp afstand van de Royal Golf Dar Es Salam, belooft dit weelderige paleis een ongeëvenaarde ervaring in het hart van de hoofdstad van Marokko.

“Het debuut van The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam markeert een belangrijke mijlpaal voor het merk Ritz-Carlton, aangezien we onze voetafdruk op het Afrikaanse continent uitbreiden en ons eerste eigendom in Marokko vieren”, aldus Helen Leighton, Vice President Luxury Brands, Europa, Midden-Oosten en Afrika, Marriott International. “Onze gasten kunnen de legendarische service van het merk, weelderige interieurs en een prachtige natuurlijke omgeving verwachten die samen een heiligdom van luxe en sereniteit creëren in het hart van Rabat.”

De bruisende hoofdstad van Marokko, Rabat, ligt aan de oevers van de Atlantische Oceaan en weerspiegelt het rijke tapijt van de invloeden van het land. De stad, die sinds 2012 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt gevierd als de culturele hoofdstad van het land en biedt een harmonieuze mix van historische en moderne monumenten, waaronder architectonische wonderen en hedendaagse kunstgalerijen, die het Spaans-Moorse erfgoed omarmen. The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam ligt op slechts een paar minuten rijden van het historische centrum en biedt een ideale omgeving om dierbare herinneringen te creëren op deze fascinerende plek.

“Bij The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam, eren we de traditie van luxe en gastvrijheid die ons merk al meer dan een eeuw definieert. Ons paleis, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving, biedt een sereen en weelderig toevluchtsoord waar elk detail zorgvuldig is overwogen om een unieke ervaring te garanderen. Het merk Ritz-Carlton onderscheidt zich door zijn toewijding aan het bieden van persoonlijke service en nauwgezette aandacht voor detail. We zijn er trots op deze traditie in Rabat voort te zetten”, aldus Christian Fomm, General Manager van The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam.

Het Ritz-Carlton, Rabat Dar Es Salam biedt 100 kamers en 17 suites, allemaal met een eigen terras met uitzicht op het zwembad en de tuinen, waaronder een Royal Suite van 180 m². Alle kamers en suites belichamen een huwelijk tussen barokke weelde en Marokkaanse accenten. De eetervaring in The Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam is een viering van de diversiteit en rijkdom van lokale en internationale smaken. Gasten kunnen genieten van traditionele mediterrane lekkernijen en innovatieve fusiongerechten, die een onvergetelijke culinaire reis beloven.

Het Ritz-Carlton Rabat, Dar Es Salam biedt een verzameling buitenruimtes in een oase van weelderigheid en rust. De tuinen in Andalusische stijl zijn een meesterwerk van landschapsarchitectuur. De fluisterende fonteinen en geometrische mozaïekpatronen zijn perfect gerangschikt en bieden een rustgevend schouwspel in een weelderige omgeving, waar de geur van bloemen en de koelte van het water uitnodigen tot contemplatie en ontspanning. Het monumentale zwembad ontvouwt zich met schitterende grandeur. De grootse afmetingen en het verfijnde ontwerp worden versterkt door sprankelende mozaïekranden, die het zonlicht weerkaatsen en een glinsterend effect creëren dat de hele tuin vergroot.

De Ritz-Carlton Spa biedt een sereen toevluchtsoord met sauna’s, hamams, tien massageruimtes en twee suites voor koppels waar deskundige therapeuten de beste producten van Maroc gebruiken. Het binnenzwembad is geïnspireerd op Romeinse baden en heeft een glazen dak dat de ruimte overspoelt met natuurlijk licht. Het hotel biedt ook een state-of-the-art fitnesscentrum dat 24/7 geopend is, met een prachtig uitzicht op de aangrenzende tuinen van het paleis, evenals de prestigieuze Royal Golf Dar Es Salam, met zijn drie golfbanen met 45 holes verspreid over het 440 hectare grote eikenbos.

De vergader- en evenementenruimtes herdefiniëren exclusiviteit met een ongeëvenaarde verfijning. De Grand Ballroom, gevuld met natuurlijk licht en met een panoramisch uitzicht op de tuinen, creëert een idyllische omgeving voor glorieuze evenementen met maximaal 400 gasten. De buitenruimtes, die elk een unieke ervaring bieden, worden aangevuld met 454 m² overdekte evenementenruimte, verdeeld over drie kamers – wat zorgt voor tevredenheid voor de meest veeleisende gasten. Of het nu gaat om conferenties, vergaderingen, bruiloften of privéfeesten, elk detail is minutieus georkestreerd.