Emirates airlines viert 10 jaar Dubai-Brussel

de komst van de gerenoveerde Boeing 777

 

De grootste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld heeft sinds de inaugurele lancering in 2014 meer dan 2,41 miljoen passagiers op de route Brussel-Dubai vervoerd. – Emirates Airline introduceert trots de gerenoveerde Boeing 777 om 10 jaar “beter vliegen” naar de Belgische hoofdstad te vieren.

Emirates Airline, ‘s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, viert 10 jaar van verbinding tussen Brussel en de rest van de wereld.  Om deze mijlpaal te herdenken, heeft Emirates ook het eerste gerenoveerde Boeing 777-vliegtuig naar Brussel geïntroduceerd, waarmee een nieuw tijdperk van premium reizen naar de Belgische stad wordt ingeluid.  Belgische reizigers kunnen zich verheugen op de kenmerkende reiservaring van de luchtvaartmaatschappij in het vernieuwde vierklassensysteem van het vliegtuig, met onder andere de veelgeprezen Premium Economy-cabine en voor het eerst de nieuwste generatie Businessclass stoelen in een 1-2-1 configuratie. De tweede dagelijkse Emirates-vlucht zal binnenkort ook worden uitgevoerd met een gerenoveerde Boeing 777, zodat alle Belgische passagiers kunnen genieten van het hoogste comfort.

Jean-Pierre Martin, Emirates Country Manager in België, merkte op “We zijn trots om 10 jaar Emirates in België te vieren. Het land is en blijft een belangrijk onderdeel van ons wereldwijde netwerk. In de afgelopen tien jaar hebben Belgische reizigers ervaren wat het betekent om beter te vliegen met Emirates, dankzij onze innovatieve producten en topservice.

Brussel was een van de eerste bestemmingen die in 2018 de gerenoveerde Boeing 777 ‘Game Changer’ First Class privé-suites verwelkomde. Nu is het ook een van de eerste routes met het vernieuwde vierklassensysteem van de Boeing 777. Terwijl we het volgende decennium ingaan, blijven we ons inzetten om de reiservaring voor Belgische passagiers te verbeteren met onze premium reisdiensten in alle cabines. We bedanken onze partners voor het mogelijk maken van deze mijlpaal.”

Brussel verbinden met de wereld

Sinds de eerste vlucht in september 2014 heeft Emirates meer dan 2,41 miljoen passagiers van en naar Brussel vervoerd op 9917 vluchten.  De luchtvaartmaatschappij verzorgt momenteel twee dagelijkse vluchten naar Brussel met haar wide body Boeing 777-toestellen. Klanten hebben naadloze toegang tot meer dan 130 bestemmingen via Dubai, waaronder populaire plaatsen zoals Bangkok, Johannesburg, Kaapstad, Mauritius, Manilla, Denpasar, Bombay, Delhi, Singapore, Phuket, Tokio Haneda en Hanoi.

De belangrijkste bestemmingen voor passagiers van en naar Brussel zijn Bangkok, Mauritius, Kaapstad, Manilla, Denpasar, Johannesburg, Bombay, Phuket, Singapore, Delhi, Sydney en Melbourne.

Ondersteuning van lokale gemeenschappen

De operaties van Emirates spelen een belangrijke rol in het stimuleren van de handel door verbindingen te bieden met het Verre Oosten, Australazië, West-Azië, de Indische Oceaan en het Midden-Oosten via Dubai. Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij, biedt momenteel vrachtcapaciteit aan klanten in België via 14 wekelijkse vluchten, waaronder geplande vrachtvliegtuigen.

Sinds 2014 heeft Emirates SkyCargo meer dan 230.300 ton vracht van en naar België vervoerd, voornamelijk bestaande uit bederfelijke waren en algemene vracht. Brussel blijft een van de snelst groeiende stations in het Emirates-netwerk voor farmaceutische zendingen, die goed zijn voor 30% van de totale lading. In de afgelopen 8 jaar heeft de luchtvaartmaatschappij ook meer dan 3600 paarden van en naar Luik vervoerd naar belangrijke bestemmingen zoals China, Japan, de Verenigde Staten, Mexico, Koeweit en andere landen.”

Een nieuw tijdperk van “beter vliegen” van/naar Brussel

De nieuwste cabine-interieurs van de Boeing 777 van Emirates zullen klanten verrassen met hun moderne ontwerpdetails en kenmerkende cabineafwerkingen, inclusief een nieuwe Business Classcabine die meer privacy en comfort biedt voor klanten met volledig vlakke stoelen in een bijgewerkte 1-2-1-stoelconfiguratie. Klanten kunnen ook uitkijken naar een gerenoveerde First Class-cabine, de nieuwste Premium Economy-stoelen en ruime Economy Class-stoelen.

De luchtvaartmaatschappij heeft 191 vliegtuigen, waaronder 81 Boeing 777’s, gereserveerd voor een volledige vernieuwing als onderdeel van het grootste bekende retrofitprogramma in de industrie, een investering van meer dan 3 miljard dollar om de beste producten en klantbeleving in de lucht te leveren.

Klanten aan boord zullen ook genieten van regionaal geïnspireerde gastronomische maaltijden, een selectie van premium dranken en bekroond in-flight entertainment op ice, met tot wel 6500 kanalen aan on-demand entertainment, waaronder Nederlands- en Franstalige inhoud.

Het verhaal van Emirates begon in 1985 toen we met slechts twee vliegtuigen van start gingen. Vandaag vliegen we met ‘s werelds grootste vloot van Airbus A380’s en Boeing 777’s en bieden we onze klanten het comfort van de nieuwste en meest efficiënte wide-body vliegtuigen in het luchtruim.  We inspireren reizigers over de hele wereld met ons groeiende netwerk van wereldwijde bestemmingen, toonaangevende inflight entertainment, regionaal geïnspireerde gerechten en service van wereldklasse.