Walibi Belgium: 25 jaar Halloween & Ibilaw

Van 12 oktober tot 3 november 2024 viert Walibi Belgium de 25e verjaardag van zijn halloweenevenement en opent het de poorten naar een angstaanjagend universum: Ibilaw. Gedurende 18 dagen, waaronder 9 verlengde dagen, presenteert het park twee nieuwe spookhuizen, een nieuwe scarezone en een gloednieuwe show.

Ibilaw: een parallelle wereld waar terreur heerst vol afschuwelijke wezens en paranormale verschijnselen. Deze nachtmerriewereld is de schuilplaats van Bill, een jonge jongen die sinds 1976 in het park gevangen zit. Na decennia ronddwalen in Ibilaw, is Bill terug om terreur te zaaien onder de bezoekers van het park.

Onmisbare activiteiten en nieuwigheden

Dit najaar biedt Walibi Belgium zijn bezoekers een volledige onderdompeling in horror met 4 spookhuizen, 5 scarezones, een angstaanjagende show en een culinaire ervaring die zowel heerlijk als huiveringwekkend is. Onder deze ervaringen zullen bezoekers heel wat nieuwigheden ontdekken.

Twee nieuwe spookhuizen maken hun debuut: Silence en Fear Factory. Het is beter om stil te blijven tijdens een bezoek aan Silence, een verlaten school waar het minste geluid dramatische gevolgen kan hebben. Bezoekers zullen hun moed moeten verzamelen om Fear Factory te betreden, het geheime laboratorium waar Bill gruwelijke experimenten uitvoert om zijn dorst naar wraak te lessen. Naast deze nieuwigheden zijn twee van de meest iconische spookhuizen van het park klaar om herontdekt te worden: Mine Blast en The Curse of Amun. De spookhuizen worden niet aanbevolen voor personen jonger dan 16 jaar.

Dit jaar worden vijf scarezones in het park geïnstalleerd. Liefhebbers van spanning kunnen terugkeren naar klassiekers zoals Mandu, Doomed Ruins en Gaz Leak. Psycho Circus XXXXL, het circus waar waanzin de boventoon voert, keert terug in een nog groter formaat. De nieuwe zone Hillsboro dompelt de bezoekers onder in de wereld van Bill, waar zijn diepste geheimen zorgvuldig zijn bewaard. Deze zone, die vanaf 19 oktober geopend is, is een must voor wie de oorsprong van het centrale personage van Ibilaw wil ontdekken.

De halloweenervaring wordt aangevuld met een nieuwe show, Behind, die het publiek zal boeien met ijzingwekkende optredens. Voor bezoekers die op zoek zijn naar een smakelijke pauze, keert het Freaky Pizza Festival terug om een culinaire ervaring te bieden waar horror en smaak samenkomen in een macabere setting.

Een park voor iedereen : Walibi is een familiepark en blijft toegankelijk voor al zijn bezoekers tijdens de halloweenperiode. Alle bezoekers zijn van harte welkom om te genieten van de attracties en de bijzondere sfeer die dan in het park hangt. Bij de infobalie zijn antimonsterbadges verkrijgbaar voor kinderen onder de 12 jaar, zodat de acteurs weten dat ze niet opgeschrikt willen worden.

Praktische informatie

Het park is open van 10.00 tot 18.00 uur in het weekend van 12-13 oktober en van 20 tot 25 oktober, terwijl de 9 verlengde dagen (tot 22.00 uur) op 19 oktober en van 26 oktober tot 3 november plaatsvinden. Tot 26 september kunnen bezoekers profiteren van het pre-sale tarief van €42 voor standaard dagen en €45 voor verlengde dagen. Na 26 september stijgt de prijs naar €49,5 voor standaard dagen en €53 voor verlengde dagen.

Om een optimale ervaring voor zijn bezoekers te garanderen, beperkt Walibi het aantal toegangen per dag. Om te kunnen genieten van de verlengde dagen, moeten bezoekers met een ongedateerd ticket of een abonnement (behalve het Platinumpass) dat geldig is tijdens de halloweenperiode, hun bezoek verplicht reserveren via het online boekingsplatform.

Deze maximale dagelijkse capaciteit in combinatie met het verplichte reserveringssysteem maakt het mogelijk om de drukte naar het park te reguleren. Om de mobiliteit rond de site tijdens deze drukke periode te bevorderen, moedigt het park in Waver zijn bezoekers sterk aan om alternatieve oplossingen zoals de trein of carpooling te overwegen. Hiervoor plant de NMBS een versterking van haar diensten. Bezoekers kunnen ook 50% korting krijgen op hun treinticket met de code die op hun toegangsticket staat.

Alle praktische details over het halloweenevenement, evenals een veelgestelde vragen-sectie, zijn beschikbaar op de officiële website. Website: walibi.be