St Regis New York

Het meest iconische historische hotel van Manhattan viert mijlpaal van 120 jaar met het debuut van een dramatische renovatie

 

Het St. Regis New York verwelkomt een nieuw tijdperk van verfijning met gerenoveerde openbare ruimtes, waaronder de lobby, de King Cole Bar en twee eetgelegenheden op lobbyniveau

Het St. Regis New York viert dit najaar zijn 120ste verjaardag met het debuut van een uitgebreide herinrichting en renovatie, die een nieuw hoofdstuk van glamour en verfijning markeert. Met vernieuwde openbare ruimtes, waaronder de lobby, King Cole Bar en twee nieuwe eetgelegenheden, onthult The St. Regis New York een opvallend nieuw tijdperk op het beste adres van Manhattan. De renovatie weerspiegelt de blijvende erfenis van het hotel, herboren voor de wereldreiziger van vandaag, met een moderne esthetiek onder leiding van het gerenommeerde ontwerpbureau Champalimaud Design.

De visie van John Jacob Astor IV voor The St. Regis New York was om een hotel te creëren dat kon wedijveren met de beste hotels in Europa, waar zijn goede vrienden en familie het gevoel hadden dat ze te gast waren in een privéwoning. Het hotel werd al snel het centrum van het sociale leven in Manhattan en het hoofdkwartier van de originele “Caroline’s 400” – de elite sociale groep die werd aangewezen door Astor’s moeder en society-doyenne, Caroline Astor. Gedurende zijn rijke 120-jarige geschiedenis heeft The St. Regis New York steevast de meest glamoureuze, creatieve en intrigerende persoonlijkheden van elk tijdperk aangetrokken, van Salvador Dali tot Marilyn Monroe, en diende het als de geboorteplaats voor culturele momenten, van de uitvinding van de Bloody Mary-cocktail tot iconische jazzoptredens op het dak van het hotel, evenals het decor voor iconische scènes in film en televisie.

“Sinds 1904 is The St. Regis New York een baken voor generaties reizigers over de hele wereld die in het centrum van Manhattan willen zijn en zich willen omringen met de tijdloze allure die het Fifth Avenue-icoon heeft gedefinieerd vanaf de oprichting door John Jacob Astor IV”, aldus General Manager Octavia Marginean-Tahiroglu. “De renovatie markeert een mijlpaal voor het gekoesterde icoon van New York City, aangezien we dit najaar onze meesterlijk opnieuw ontworpen openbare ruimtes presenteren – in onze 120Þ jubileumjaar.”

Onder leiding van Champalimaud Design omarmen de opnieuw ontworpen openbare ruimtes van The St. Regis New York de ontwerperfenis van het hotel en de originele Beaux-Arts-architectuur, terwijl het wordt getransformeerd in een weelderige stedelijke hemel die zou aanvoelen als thuis voor de familie Astor in de 21ste eeuw. Deze frisse en opwindende benadering brengt historische ontwerpelementen samen, waaronder Waterford-kristallen kroonluchters en originele kroonlijsten, opnieuw uitgevonden door de introductie van moderne meubels, gelaagde texturen en een rijk kleurenpalet.

“We hebben ruimtes gecreëerd met energie en pracht, waarbij we de klassieke architectuur hebben gelaagd met hedendaagse elementen, en het hotel nieuw leven hebben ingeblazen met magie, zoals de Astors hadden gedaan toen het hotel voor het eerst werd geopend”, aldus Alexandra Champalimaud. “De openbare ruimtes zullen een gevoel van openheid hebben en een palet met smaragdgroene en rode rozentinten die de grootsheid van de erfenis van de Astors oproepen.”

Gasten stappen van Fifth Avenue in de wereld van St. Regis door de originele vergulde draaideuren om de iconische lobby te ontdekken, nu doordrenkt met frisse accenten en bijgewerkt meubilair. Tijdens het proces van de renovatie werden de originele ramen aan de buitenkant van de receptie ontdekt en gerestaureerd, met een glas-in-loodraam op basis van het originele Tiffany-raamontwerp van de kamer uit 1905. De originele kooien waarin de receptie was ondergebracht, zijn ook gerestaureerd en opnieuw vormgegeven in de muren achter de receptie. Het nieuwe kleurenschema voegt lichtheid toe met een met wolken bevlekt plafond, een vereenvoudigd vloerpatroon in overeenstemming met de oorspronkelijke architectuur en neutrale muren geaccentueerd met rode vloerkleden geïnspireerd op de favoriete bloem van Caroline Astor, de American Beauty Rose. De lobby is nu uitgebreid met een open plattegrond en strekt zich uit tot een welkomstruimte, waar het conciërgeteam is gevestigd, met diepe aquamarijnmuren en op maat gemaakte handgeschilderde wandbekleding met pauwen, een knipoog naar een van de originele muurschilderingen uit de jaren 1920 in het hotel, gemaakt in samenwerking met de Gournay. De originele kroonluchter van Tiffany & Co. hangt boven modern meubilair en belichaamt de juxtapositie van oud en nieuw in de gerevitaliseerde openbare ruimtes.

Naast The Drawing Room worden gasten uitgenodigd om de beroemde King Cole Bar te herontdekken, de meest legendarische ontmoetingsplaats van Manhattan. Terwijl de iconische muurschildering van Maxfield Parish King Cole de ruimte blijft beheersen en een waakzaam oog biedt aan pittige drinkers, wordt de bar opgefrist met donkerhouten lambrisering en een diepgroen plafond dat verder wordt verzacht met geschulpte bankjes en lavendelkleurige stoelen met kwastjes. Accenten van brons en onyxafwerkingen voegen een extra niveau van verfijning toe aan de New Yorkse instelling.

De renovatie introduceert ook een nieuwe eetgelegenheid, La Maisonette, waar ontbijt, lunch en afternoon tea worden geserveerd. De lichte en luchtige ruimte creëert het gevoel van een buitenpaviljoen, geïnspireerd op de originele ontbijtzaal van het hotel uit de jaren 1910 en Frans design. Crèmewitte muren en een verzonken dakraam verlichten de ruimte naast een palet van zachtroze, bordeauxrood, smaragd en turkoois. De ruimte zal dagelijks ontbijt serveren voor hotelgasten en bezoekers en worden omgetoverd tot een afternoon tea-salon, een aloud ritueel van The St. Regis New York, gestart door Caroline Astor.