Hotel Mooirivier: harmonie met de natuur

Ontwaak in het groene landschap van het Vechtdal met dauw bedekte weilanden en het kabbelende water van de rivier. Bij hotel Mooirivier in Dalfsen, gelegen aan de oevers van de Overijsselse Vecht, ervaar je pure sereniteit.

Het Vechtdal is een veelzijdig natuurgebied, bestaande uit rivierlandschappen, heidevelden en bossen. Bij aankomst is direct de kalmte van deze groene omgeving voelbaar. Het kronkelende grindpad, het geluid van stromend water en de karakteristieke rietgedekte daken scheppen een idyllisch beeld. Het hotel, gehuisvest in een hoeveachtig pand ontworpen door architect Jan Jans in de vroege 20e eeuw, combineert authentieke charme met een eigentijdse stijl.

Een fijne omgeving: waar buiten naar binnen komt. Binnen heerst er een warme, uitnodigende sfeer, door het gebruik van rustige tinten en zachte materialen in het interieur. De gezellige zithoeken, de open haard en een hoog plafond met originele bielzen zijn echte sfeermakers. Grote ramen laten daglicht binnenstromen en tonen prachtige vergezichten op de rivier en omliggende weiden, waardoor het buitenleven altijd dichtbij voelt.

Een van de mooiste plekken van het hotel is het terras direct aan het water. Het zachte kabbelen van de rivier brengt rust, waar gedachten vrij kunnen dwalen. Bij koud weer is de knusse open haard in de lobby of de gezellige bar een aangename plek. Hier, met het beste uitzicht over de rivier, kunnen gasten ontspannen en genieten van verfijnde cocktails, dranken en kleine gerechten. Elke zondag vanaf 15:00 is er een high-tea met hartige en zoete lekkernijen. Ook is er een binnentuin waar een haardvuur in de namiddag wacht na een frisse wandeling door de natuur.

Puur genieten bij Restaurant Aan de Oever : Wie verblijft bij Mooirivier, mag een culinaire ervaring bij Restaurant Aan de Oever niet missen. Chef-kok Arjen Bonder kookt samen met zijn enthousiaste brigade vanuit een open keuken. Verwacht klassieke gerechten met moderne invloeden, vol van smaak. Er wordt graag gewerkt met ingrediënten van Nederlandse bodem: zoals zuivel en vlees van een nabijgelegen boerenhoeve, asperges en fruit van de buurman, en kruiden en bloemen uit eigen tuin. Het restaurant is populair bij mensen uit de regio als bezoekers van het Vechtdal, een reservering is daarom aan te raden. Tijdens de lunch is er een keuze uit à-la-carte gerechten en een menu. Voor het diner is er een dagelijks wisselend verrassingsmenu van de chef, met 3 tot 5 gangen.

Welzijn in Scandinavische stijl: van wellness tot natuurzwemmen : Sinds 2023 heeft Mooirivier ook een rustgevende wellness, ingericht in een licht en fris Scandinavisch interieur. De faciliteiten omvatten een infrarood sauna, stoomcabine, Finse sauna, twee voetbaden en een ontspanningsruimte met comfortabele ligbedden. Daarnaast is er een goed uitgeruste gym met zowel cardio- als krachttraining mogelijkheden. Ook de directe omgeving van het hotel leent zich perfect voor een hardloopsessie in de frisse buitenlucht.

Een andere leuke tip is de eigen zwemsteiger, zodat gasten kunnen zwemmen in de schoonste rivier van Nederland. Een absolute aanrader, ook met lagere temperaturen, vanwege gezondheidsvoordelen en de stressverlagende werking. Dit maakt wildzwemmen in de natuur niet alleen leuk en sportief, maar ook nog eens heel gezond.

Kom in balans tijdens de Mooirivier’s Yoga Retreats : Mooirivier biedt, te midden van het prachtige Vechtdal, de ideale setting voor een yogaweekend. Vanaf september worden de populaire yoga retreats weer georganiseerd, met lessen van ervaren docenten die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens deze weekenden worden de gasten culinair in de watten gelegd met een wisselend driegangen diner. De eerstvolgende data zijn: 18 – 20 oktober, 8 – 10 november en 5 – 8 december.

Ontwaken in alle rust, omringd door natuur : Ook de kamers van Mooirivier ademen rust en comfort. De fijne bedden met eco-bedlinnen van 100% biologisch katoen zorgen voor een heerlijke nachtrust. Elke kamer is voorzien van de kwalitatieve verzorgingsproducten van Zenology en zachte badjassen. Vanuit Riverview-kamers en suites kijk je uit over de rivier en weilanden, terwijl de Spa Suite beschikt over een privé-sauna.

Ontspanning en avontuur in de omgeving : Voor wie op zoek is naar ontspanning en avontuur, biedt de natuurrijke omgeving volop mogelijkheden. De Vecht is perfect voor kanoën, suppen, of een rustige vaartocht. Natuurliefhebbers kunnen de Lemelerberg verkennen, bekend om zijn rijke flora en fauna, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen dorpjes Dalfsen en Ommen. Alles is per fiets, te voet of met een mountainbike te bereiken. Voor meer levendigheid, is de bruisende Hanzestad Zwolle op fietsafstand via een prachtige route over de dijk.

Mooirivier – Oude Oever 10 – NL 7722 VE Dalfsen – www.mooirivier.nl

Tel 31 -529-478777 – illus merel@oranje studio