Ontdek culinair St Maarten tijdens St maarten flavors

De hele maand november staat in het teken van gastronomische activiteiten. St. Maarten Flavors is een gastronomisch evenement dat de rijke, diverse keuken van het eiland in de spotlights zet. Tijdens dit culinaire avontuur dat jaarlijks in november plaatsvindt, worden vijf belangrijke keukens van het eiland uitgelicht: Caribisch, Europees, Amerikaans, Aziatisch en Vegetarisch. Het evenement viert dit jaar zijn derde editie en introduceert daarbij voor het eerst vijf verschillende culinaire categorieën, wat zorgt voor een nog rijkere en gevarieerde ervaring.

Derde editie St. Maarten Flavors

De hele maand november geniet je van de beste culinaire tradities, spectaculaire smaken en aantrekkelijke aanbiedingen bij geselecteerde restaurants en bars tijdens St. Maarten Flavors. Foodies worden uitgenodigd om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Restaurants krijgen de kans om  hun culinaire meesterwerken te presenteren, gebaseerd op familierecepten en andere belangrijke invloeden. Proef signatuurgerechten en cocktails voor slechts $17.50, een driegangenmenu voor $49, of maak er een speciale avond van met een extra verfijnd menu voor $69. Elk menu is zorgvuldig samengesteld om het beste van de culinaire keukens van St. Maarten te laten zien.

Culinaire hoofdstad van de Caraïben

Op het eiland vind je een breed scala aan eetgelegenheden, van gezellige strandbars tot luxe restaurants. Door de mengelmoes van culturen is het mogelijk om van alles te proeven, zoals verse zeevruchten, gekruide Creoolse gerechten en verfijnde Franse specialiteiten. St. Maarten is echt een paradijs voor fijnproevers die op zoek zijn naar zowel lokale als internationale smaken in een unieke tropische setting.

Proef traditionele gerechten zoals Johnny cakes, rijst met bonen en gegrilde rode snapper in een van de vele ‘lolo’s’, lokale openlucht bbq-restaurants. Of kies voor een ontspannen middag in een beachclub en geniet van mahi-mahi burgers, tonijntartaar of verse salades met uitzicht op de Caribische Zee. November is dé perfecte maand om het culinaire eiland te ontdekken en de wereldse invloeden in elk gerecht te proeven.

Proef de geschiedenis van St. Maarten

Tijdens het evenement zullen erfgoed en geschiedenis tot leven komen in elke hap, en maak je deel uit van een culinaire extravaganza die net zo kleurrijk en betoverend zal zijn als het eiland zelf. Proef bijvoorbeeld de gezonde, veganistische, Rasta- en Caribische cultuur bij Ital Shack of kies voor een tropische cocktail en lunch tijdens je bezoek aan de kleurrijke hoofdstad Philipsburg in Ocean Lounge, gelegen in Holland House Beach Hotel.

www.stmaartenflavors.com