Generatiewissel bij RIU group

Luis en Roberto Riu Rodríguez: sleutelfiguren in de generatiewissel van de RIU Groep

De kinderen van Luis Riu Güell nemen al jarenlang steeds meer verantwoordelijkheid op zich bij de uitbreiding van de Groep, maar ook in de bouw- en ontwerpafdelingen van de keten. Beide broers nemen ook het voortouw bij de inzet van RIU op het gebied van energieopwekking met projecten die uitkomen op een investering van 8,6 miljoen euro

Luis Riu Rodríguez en Roberto Riu Rodríguez, zonen van Luis Riu Güell en de vierde generatie van de familie Riu, werken al jarenlang aan projecten in verband met de uitbreiding en analyseren investeringsmogelijkheden. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij GAT, het technische adviesbureau van de RIU Groep, dat zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en inrichten van alle nieuwe hotels en grote renovaties. In de beginfase van deze werkzaamheden werkten ze direct samen met hun vader. Momenteel werken de broers zelfstandig door de regio’s en projecten te verdelen.

Daarnaast zijn ze de initiatiefnemers en managers van het strategische project om RIU koolstofarm te maken door zelf elektrische energie op te wekken. Sinds de start van dit initiatief hebben ze het ontwerp en de installatie van 24 projecten met zonnepanelen in 23 hotels geanalyseerd en begeleid. Er is al meer dan 8,6 miljoen in geïnvesteerd en in totaal 7.375 ton aan CO2-uitstoot bespaard.

De basis van het bedrijfsmodel van RIU is gedetailleerd toezicht op elk project, om zo de diensten en producten voor de gasten goed te beheren. Dit houdt in dat één familielid het volledige proces aanstuurt: vanaf de beslissing voor de locatie tot het ontwerp, de uitvoering van de werkzaamheden, de inrichting en de exploitatie. Daarom zijn de inspanningen van beide broers cruciaal voor de voortzetting van het bedrijfsmodel tijdens deze generatiewissel binnen de RIU Groep.

Luis Riu Rodríguez is de oudste zoon van Luis Riu Güell. Hij studeerde Economie aan de University of Kent in het Verenigd Koninkrijk, een master in Economie in Californië (UCSB) en in Marketing aan de EAE Business School in Barcelona. Voordat hij aan de slag ging bij RIU, werkte hij in investeringen bij de bank BBVA in Londen. Bij RIU heeft hij ervaring opgedaan in de Operationele afdeling zowel op strand- als stadsbestemmingen zoals Miami en New York, Jamaica, de Dominicaanse Republiek en de Canarische Eilanden, waar hij ook meewerkte aan de renovatie van Riu Buenavista. Daarnaast nam Luis ook de leiding over het project Riu Party, het innovatieve entertainmentconcept dat RIU in 2018 in Mexico introduceerde en dat nu ook beschikbaar is op veel andere internationale en nationale bestemmingen.

Roberto Riu is de jongste zoon van Luis Riu Güell. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Universidad IQS in Barcelona, waarvoor hij voor 6 maanden met een uitwisselingsprogramma naar Montreal in Canada ging. Daarnaast heeft hij een master in Onderhandeling van de IESEG School of Management in Parijs. Hij verhuisde voor een jaar naar Nederland en werkte daar voor TUI Nederland. Hij heeft diverse stages gedaan op verschillende afdelingen van het hotel en het hoofdkantoor. Hij rondde zijn training op de Operationele afdeling af in Jamaica en Miami, en op de Afdeling werkzaamheden tijdens de renovatie van Riu Palace Jandia.

www.riu.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *