Recepten uit 500 jaar culinaire geschiedenis

Indisch, Mexicaans, Libanees… Waarom het altijd ver weg zoeken? Het Kookboek van de Lage Landen geeft een inkijkje in de rijke eethistorie van onze noorderburen.

Bij de Nederlandse keuken denk je al gauw aan aardappelen, vlees en groenten. Maar in de eeuwen voorafgaand aan de 20e eeuw zagen de gerechten er anders uit: kruidige stoofpotten, pasteien en een hoop heerlijke zoetigheden.

Dit boek geeft een indruk van de rijke culinaire geschiedenis van de Lage Landen en nodigt je uit om een historisch gerecht op tafel te zetten!

Verschijnt 10 februari.

Nederland heeft geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel!

Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen. In de 17e-eeuwse landhuizen kookten ze met verbouwde groenten en fruit verrukkelijke gerechten. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moesten toveren.

En eind 19e eeuw spanden leraressen van de nieuw opgerichte kookscholen zich in om ook de armere stads- en plattelandsbewoners aan een smakelijke en vooral gezonde maaltijd te helpen.

BOEKGEGEVENS

Karen Groeneveld | Kookboek van de Lage Landen | verschijnt 10 februari bij uitgeverij Het Zwarte Schaap | ISBN 9789492821232 | 95blz. | €15,95